Californië: plan je reis

Het zuidwesten van de VS is al jaren een topbestemming bij reisagentschappen. De westkust is een ideale bestemming voor een roadtrip en eigenlijk makkelijk zelf te plannen. Vliegtickets en enkele hotels boeken, een auto huren en je bent vertrokken om je vakantie door te brengen in enkele wereldsteden en prachtige nationale parken. Het zuidwesten van de VS is een perfecte mix van wereldsteden en prachtige natuur. Zo vinden citytrippers er helemaal hun ding terwijl de actievere reizigers al sneller hun benen zullen strekken in een van de nationale parken van Californië. Waarop moet je allemaal letten bij het plannen van je reis naar de USA?

Reizen naar Californië

De meest populaire luchthavens die worden gebruikt om naar Californië te reizen zijn die van San Francisco (SFO) en Los Angeles (LAX). Maar het is evenzeer mogelijk om naar San Diego, Sacramento of Fresno te vliegen. Dit grote aanbod aan luchthavens heeft een groot aandeel in het succes van fly-/drive-vakanties. Let wel dat je voor het reizen naar de VS over een toeristenvisum (ESTA) dient te beschikken. Deze kan je online aanvragen op de officiële website van Homeland Security USA.

Beste periode

Het zuidwesten van de VS is een bestemming die het hele jaar reizigers aantrekt. Het weer is er zo gevarieerd dat er periodes zijn die aangenaam zijn voor zonnekloppers en winterse temperaturen die in bepaalde gebieden voor sneeuw zorgen. Het grootste gedeelte van de staat heeft een mediterraan klimaat dat aangename zomers met zich meebrengt en milde, natte winters. Dit geldt vooral voor de kustgebieden met steden als San Francisco en Los Angeles. Verder het land inwaarts zijn de temperaturen een stuk hoger waardoor er gebieden zijn met een woestijnklimaat (Death Valley, Joshua NP). Op grotere hoogte zal je al sneller een klimaat ontdekken dat alle vier de seizoenen heeft. De met sneeuw gevulde winters zorgen hier in de lente voor het watervalseizoen.

Bezienswaardigheden

Wat van Californië een prachtige bestemming maakt voor een reis is het grote aanbod aan bezienswaardigheden. Tot wiens verbeelding spreken steden als San Francisco en Los Angeles niet? Beide steden zijn dan ook nog eens verbonden met elkaar door Highway 1, beter bekend als de Pacific Highway. Deze staat bekend als een van de mooiste autoroutes ter wereld die je kunt maken. Zo rijd je honderden mijlen langs de ruwe kustlijn met de Big Sur als hoogtepunt. San Diego is dan weer een stad dicht tegen de grens met Mexico en dat is te merken aan de Spaanse invloeden. De stad is vooral gekend omwille van zijn beroemde dierentuin en de ophefmakende Seaworldattractie.

Nationale parken

Ook wat nationale parken betreft kan het aanbod in Californië tellen. Yosemite National Park is hier het meest bezochte nationale park. Hier zal de actieve reiziger zich verheugen op wandelpaden naar uitzichtpunten zoals Glacier Point. Wie houdt van grotere wandeltochten kan hier de John Muir trail starten, een tocht van meer dan 336 kilometer doorheen Yosemite, Kings Canyon en Sequoia NP. Verder kent het park ook nog hoogtepunten zoals El Capitan, Yosemite Falls en Half Dome.

Naast Yosemite NP is Death Valley ook een echte hotspot voor toeristen. En dat mag gerust letterlijk worden genomen. Hier werden immers de warmste temperaturen ooit op aarde gemeten (56,7°C). In de eeuwenoude regenwouden van Redwoods NP vind je de grootste sequoia's. Filmliefhebbers zullen de omgeving misschien herkennen want hier werden scenes opgenomen voor Jurassic Park: the Lost World.

Eten & drinken

Californië is een van de grootste wijnproducenten ter wereld. Het is goed voor 90% van de Amerikaanse wijnproductie. Vooral langs de kuststreek zal je er heel wat wijnvelden kunnen bewonderen. Diezelfde kuststreek is typerend voor een specialiteit in San Francisco: de visstoofpot. Deze maaltijd wordt opgediend in een kom gemaakt met een opengesneden brood en vind je op vrijwel ieder menu in de stad. Voor wie vismaaltijden net iets te gezond is, is er uiteraard nog het grote aanbod aan burgers en frieten.
© 2016 - 2024 Dempsey1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoogtepunten op een rondreis in het zuidwesten van AmerikaHoogtepunten op een rondreis in het zuidwesten van AmerikaEen rondreis maken door het zuidwesten van Amerika is voor velen een droom die uitkomt. Je kent Amerika misschien alleen…
Yosemite natuurpark, westkust Amerika, CalifornieYosemite natuurpark, westkust Amerika, CalifornieYosemite is een van de mooiste nationale parken in west Amerika. Yosemite park is een van de drukst bezochte parken in A…
De staat Californië, USADe staat Californië, USAMet ruim 410 000 vierkante meter en ruim 36 miljoen inwoners is Californië een van de grootste staten van de Verenigde s…
Californië (VS): tien mooie plekjes die je niet mag missenCalifornië (VS): tien mooie plekjes die je niet mag missenCalifornië ligt aan de westkust van de Verenigde Staten en grenst aan de Stille Oceaan. De staat telt meer dan zesendert…

Hearst Castle bezoeken: praktische informatie en rondleidingHearst Castle bezoeken: praktische informatie en rondleidingHearst Castle in San Simeon is een van de leukste bezienswaardigheden langs de kust tussen Los Angeles en San Francisco.…
Death Valley: tien mooie plekjes die je niet mag missenDeath Valley: tien mooie plekjes die je niet mag missenDeath Valley in Californië is een van de bijzonderste nationale parken van Amerika en misschien wel een van de spectacul…
Dempsey1986 (2 artikelen)
Gepubliceerd: 06-07-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.