Wat te doen in Kos?

Kos, een eiland van Griekenland dat zich bevind in de Egeïsche Zee. Liggende in Zuid-Europa is de temperatuur iedere zomer weer goed warm en de zachte zeewind aan de kust zorgt voor heerlijke temperaturen. Kos staat vooral bekend onder de jongeren als uitgaansparadijs, maar ook voor de cultuursnuivers is er genoeg te doen in de omgeving. Zon, zee, strand en archeologische wonderen zijn allemaal te vinden op dit Griekse eiland waardoor er voor iedere reiziger wat wils is. Hierdoor kan iedereen zijn of haar perfecte vakantie beleven. Het eiland staat ook wel bekend als het Griekse fietseiland met aangepaste wegen, fietsenstallingen en rustig verkeer. Veel mensen besluiten dan ook een fiets te huren en het eiland sportief te ontdekken. Hieronder wat tips & bezienswaardigheden die zeker niet aan de reis mogen ontbreken.

Turkije

Wie naar Kos toegaat zal veelal terecht komen in het al net zo toeristische Bodrum. Dit stukje Turkije is met verscheidene rederijen te bereiken vanuit de haven van Kos-stad. S 'morgens worden de vakantiegangers opgehaald vanuit de haven en deze zullen hier tot in de middag kunnen verblijven (tijden zijn afhankelijk van de rederij). De culturele vakantiegangers kunnen hun hart gerust ophalen bij het zien van Fundamenten van het Mausoleum van Halicarnassus, wat een van de zeven wereldwonderen is. Ook de Petersburcht, gelegen aan de haven, is zeker de moeite waard om doorheen te lopen met prachtige uitzichten op de haven.

Nisyros

Altijd al eens op een krater van een slapende vulkaan willen lopen? Dan zit je hier goed, ook Nisyros is makkelijk te bereiken vanuit de haven van Kos-stad, het kleine eilandje bevat zo'n 1000 inwoners en staat vooral bekend om de krater van de vulkaan Nisyros. De Reizigers hebben de mogelijkheid in de krater af te dalen, aangeraden word wel om goede schoenen of sandalen te dragen aangezien de grond nog steeds van hoge temperatuur is en er nog steeds zwavelresten te vinden zijn.

Asklepieion

Het Asklepieion op Kos is een antiek Grieks sanatorium wat inhoud dat dit een herstellingsoord was voor chronisch zieke patiënten. De archeologische vondsten hiervan zijn zo'n 4 km verwijdert van het centrum van Kos-stad. Dit zijn de belangrijkste vondsten die op het eiland gedaan zijn. Restanten van onder meer een dokters/medicijnschool, verscheidene tempels geweid aan de God Asklepios en medicinale baden laten de bezoekers kennis maken met het ziekenhuis van het verleden.

Bar Street

Vooral zeer geliefd (en veel bezocht) door de jeugd is de Bar Street in Kos-stad. Een gezellig straatje met internationale cafés, waaronder zich ook een aantal Nederlandse bars bevinden (o.a. Camel bar, Orange Camelot). Vanuit de barren klinkt R&B, Top 40 muziek maar ook Hollandse meezingers vullen het straatje. Ook worden er veel kroegentochten in de Bar Street georganiseerd waarbij je van kroeg naar kroeg hopt en zo al snel kunt zien wat jou stamkroeg word voor de komende week(en).

Embros Thermé

Om de Embros Thermé te kunnen bezoeken is het handig om een fiets te huren (wat zeker aan te raden is op het eiland) en zelf de tocht te maken en zo te kunnen genieten van de mooie omgeving. Aangekomen bij de bronnen kan je gaan genieten van een gratis thermaal bad waar je lichaam door de zwavel word ontgift en het water een aangenaam warme temperatuur heeft.

Zoek een lokaal restaurant op

Wat zeker aan te raden is, is om een niet-toeristisch eettentje/restaurant op te zoeken, dit kan bijvoorbeeld door met lokale bewoners te spreken maar ook vaak weet het hotelpersoneel wel een leuk plekje. Vaak is het eten bij de 'locals' beter en goed te betalen en proef je iets orgineels uit de Griekse cultuur.

Vooral genieten

Vergeet niet optimaal te genieten tijdens je vakantie op Kos, de aangename temperaturen en de leuke haventjes laten je volledig tot rust komen.
© 2014 - 2024 Yvette001, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De mooiste stranden rond SetúbalDe mooiste stranden rond SetúbalSetúbal is een schiereiland in Portugal en ligt onder Lissabon aan de zuidoever van de Taag en ten noorden van het gebie…
Griekenland, vakantie op KarpathosEen eiland met één van de mooiste stranden van Zuid Europa is Karpathos. Een eiland waar een rustige vakantie gevierd ka…
Griekenland, vakantie op MykonosEén van de eilanden die behoren bij de Noordelijke Cycladen is Mykonos. Het eiland waar een goede uitgaansgelegenheid is…
Griekenland, vakantie op AgathonissiHet meest noordelijke eiland van de Dodecanese eilanden is het kleine eilandje Agathonissi, het is maar 2 km² groot. Dit…

Pompeii en Herculaneum - Werelderfgoed dat afbrokkeltPompeii en Herculaneum - Werelderfgoed dat afbrokkeltIn het jaar 79 raken Pompeii en Herculaneum in Italië bedolven onder hete as. Het was een grote natuurramp, met erg veel…
Yvette001 (23 artikelen)
Gepubliceerd: 12-02-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.