Fatih: een stadsdeel van Istanbul

Fatih: een stadsdeel van Istanbul Fatih is het meest toeristische district van Istanbul. Het district bevindt zich in het Europese deel van de stad. Wat zijn de bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden in Fatih?

Bezienswaardigheden in Fatih

Fatih is rijk aan historische bezienswaardigheden. Vooral in de wijk Eminönü is veel te bezichtigen. Hieronder worden een aantal van deze bezienswaardigheden beschreven.

Aya Sophia
Wijk: Eminönü
De Aya Sophia (Ayasofya) werd ten tijde van het Byzantijnse Rijk gebouwd als kathedraal. Toen de Ottomanen de stad in 1453 veroverden, maakten ze van de Aya Sophia een moskee. Sinds 1934 is het gebouw een museum.
Basilica Cisterne
Wijk: Eminönü
De Basilica Cisterne (Yerebatan Sarnıcı) is een ondergrondse wateropslagplaats die in de 6e eeuw werd gebouwd. De Byzantijnse keizer Justinanius liet de cisterne aanleggen.
Cağaloğlu Hamamı
Wijk: Cağaloğlu
De Turkse badhuizen (hamams) zijn wereldberoemd. Cağaloğlu Hamamı is één van de vele badhuizen in Istanbul. Deze hamam stamt uit 1741.
Gülhane Park
Wijk: Eminönü
Gülhane Park (Gülhane Parkı) is een historisch stadspark. Ten tijde van het Ottomaanse Rijk was dit park de tuin dat bij het Topkapipaleis hoorde. In de tuin waren vooral rozen, vandaar de naam Gülhane, dat “rooshuis” betekent.
Kapalıçarşı
Wijk: Beyazıt
Kapalıçarşı is een overdekte bazaar. Het is zelfs één van de grootste overdekte markten ter wereld. Er zijn vooral tapijten, aardewerk, specerijen en dergelijke te vinden.
Mısır Çarşısı
Wijk: Eminönü
Mısır Çarşısı betekent “Egyptische Bazaar.” De bazaar staat ook wel bekend als de Kruidenbazaar. Mısır Çarşısı is één van de oudste overdekte markten ter wereld. Zoals de naam al doet impliceren worden er vooral kruiden verkocht.
Sultan Ahmetmoskee
Wijk: Eminönü
De Sultan Ahmetmoskee (Sultan Ahmet Camii) werd tussen 1609 en 1616 gebouwd. De moskee heeft maar liefst 6 minaretten. Het wordt ook wel de Blauwe Moskee genoemd, omdat er veel blauwe tegels zijn aan de binnenkantvan de moskee.
Topkapipaleis
Wijk: Eminönü
Het Topkapipaleis (Topkapi Sarayi) werd in 1478 gebouwd in opdracht van Fatih Sultan Mehmet, de sultan die Istanbul veroverde. Het Topkapipaleis was eeuwenlang de residentie van de Ottomaanse sultans. Destijds woonden er zo’n 50 000 personen in dit paleis. Het Topkapipaleis werd ook wel beschouwd als een stad op zich. Tegenwoordig is het een museum en bevindt het zich naast het Gülhane Park.

Uitgaansgelegenheden Fatih

In Fatih moet je vooral zijn voor de bezienswaardigheden. Er is namelijk niet echt een bruisend uitgaansleven in dit district.

Cafe 1453
Wijk: Şehremini/Topkapı
Cafe 1453 is een gezellig café waar je onder andere waterpijp kunt roken. In februari 2012 werd het café slachtoffer van een brand, maar tegenwoordig is het weer mogelijk om een heerlijke middag of avond te beleven bij Cafe 1453.
Maxigala
Wijk: Eminönü
Maxigala is een leuke club die zich onder de Galatabrug bevindt. Als je lekker uit je dak wilt gaan, is Maxigala een plek voor jou!
© 2012 - 2024 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Op vakantie naar TurkijeTurkije is een erg populair bestemming voor een zonvakantie, het is ook een goedkoop land om te verblijven.
Turks: tellen, data en tijdHoe legt u op vakantie uit hoeveel u van iets wilt? Of hoe lang u ergens blijft? Cijfers kunnen erg handig zijn om te we…
Een stedentrip naar IstanboelIstanboel is een van de grootste steden van de wereld. Het is een geweldige bestemming voor een stedentrip. Waar krijg j…
Sarıyer: een stadsdeel van IstanbulSarıyer: een stadsdeel van IstanbulSarıyer is een district dat zich in het Europese gedeelte van Istanbul bevindt. Wat zijn de bezienswaardigheden en…

Üsküdar: een stadsdeel van IstanbulÜsküdar: een stadsdeel van IstanbulÜsküdar is een district dat zich in het Aziatische gedeelte van Istanbul bevindt. Anders dan veel andere districten van…
Beyoğlu: een stadsdeel van IstanbulBeyoğlu: een stadsdeel van IstanbulBeyoğlu is één van de oudste districten van Istanbul. Het district bevindt zich in het Europese gedeelte van de sta…
Bronnen en referenties
Dezy (106 artikelen)
Gepubliceerd: 10-07-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.