Waterpret in België: Zwembaden en waterpretparken

Als het weer tijdens de vakantie niet mee wil, kan je met je kinderen of vrienden terecht in een van de vele zwembaden of waterpretparken, om er een dag gegarandeerd waterplezier te beleven! Welke zijn de grote zwembaden en waterpretparken in België? Zelfs tijdens de zomervakantie krijgen we in onze streken soms te maken met minder goed weer. Wat moet je dan met je kinderen of met je vrienden gaan doen? Juist ja, zwemmen! België heeft een aantal grote tropische zwembaden, zwemparadijzen en waterpretparken zodat je ook met slecht weer kan genieten van uren waterplezier!

Aquafun in Sunparks Oostduinkerke

Het recreatiepark Sunparks in Oostduinkerke heeft een mooi subtropisch zwemparadijs dat ook toegankelijk is als je niet in het park verblijft. Er zijn een drietal glijbanen, een binnenbad met golven, een buitenbad en een jaccuzzi. Naast zwemmen kan je er ook tot rust komen en je laten verwennen in de welnessruimte met onder andere zonnebanken.
Heb je honger, dan kan je terecht in het burgerrestaurant naast het zwembad!
Aquafun in Oostduinkerke is elke dag open van 11u tot 19u. In het weekend en tijdens Belgische schoolvakanties kan je er terecht van 10u tot 20u en tijdens juli en augustus blijft het zwembad zelfs open tot 21u! Wie niet in het park verblijft betaalt € 14 voor een toegangsticket, kinderen betalen € 12 en kleine kinderen jonger dan 3 jaar kunnen al voor € 4 van het zwembad genieten.

Aqua Mundo in De Haan

Nog aan de Belgische kust kan je zwemmen bij Aqua Mundo in De Haan. Ook dit zwemparadijs ligt in een vakantiepark, dat eerst eigendom was van de Sunparks groep maar recent overgenomen werd door Center Parks.
De zwemfaciliteiten, openingsuren en toegangsprijzen zijn dezelfde als in Aquafun in Oostduinkerke.

Aqua Fun Kempense Meren

Wie niet aan de Kust verblijft kan de Sunparks-zwembaden opzoeken in Mol. Ook daar is een subtropisch zwemparadijs geïnstalleerd, gelijkaardig aan de zwembaden in Oostduinkerke en De Haan.

Aqualibi in Waver

Iedereen kent het attractiepark Walibi in Waver, maar op dezelfde site is ook een heus waterpretpark gebouwd: Aqualibi. Aqualibi biedt waterplezier aan jong en oud: er zijn kinderbadjes, zwembaden, golfslagbaden en diverse glijbanen.
Aqualibi is tijdens de zomermaanden geopend van 10u tot 22u, in het tussenseizoen kan je er zwemmen van 10u tot 18u. Ook in de wintermaanden is Aqualibi op bepaalde tijdstippen geopend, in tegenstelling tot het attractiepark zelf. Tickets kunnen gereserveerd worden via de website en zijn verkrijgbaar vanaf € 17,50. Kinderen jonger dan 3 mogen gratis zwemmen.

Océade in Brussel

In Brussel ligt het waterpretpark Océade. Océade heeft een overdekt gedeelte, maar je kan er ook in open lucht zwemmen. Océade is de koploper in Belgie met maar liefst 14 glijbanen en een heus waterspeelplein. Een kaartje kost € 16,80 en daarmee mag je 4u naar hartelust zwemmen en spelen! Kinderen kleiner dan 1m30 betalen € 13,80, mini's onder 1m15 mogen gratis binnen. Een bezoekje aan Océade kan gecombineerd worden met een uitstap naar het atomium of Mini-Europa! Het waterpretpark is in de zomermaanden dagelijks geopend van 10u tot 21u.
© 2011 - 2024 Juliedr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zwemmen in Utrecht: overdekte en openluchtzwembadenZwemmen in Utrecht: overdekte en openluchtzwembadenZwemmen in Utrecht is mogelijk in overdekte en openluchtzwembaden. Er zijn een aantal gewone zwembaden in Utrecht en een…
Leuke zwembaden in NederlandLeuke zwembaden in NederlandEen dag naar een zwembad is een dag vermaak voor zowel jong als oud. Daarbij is zwemmen ook een goede vorm van lichaamsb…
Waterparken in Nederland en net over de grensWaterparken in Nederland en net over de grensEen waterpark is een pretpark met op water gebaseerde attracties. Denk hierbij aan waterglijbanen, stroomversnellingen e…
Center Parcs vs. SunparcsCenter Parcs vs. SunparcsCenter Parcs, we kennen het allemaal! Sinds kindsbeen af waren we gefascineerd door de waaier van faciliteiten die dit b…

Halloween Horror Fest, Movie ParkHalloween Horror Fest, Movie ParkIeder jaar rond Halloween is er in Movie Park Germany een Halloween feest, het Halloween Horror Fest. Niet zomaar een fe…
Bronnen en referenties
  • www.sunparks.be
  • www.centerparks.be
  • www.Walibi.be
  • www.oceade.be
Juliedr (165 artikelen)
Laatste update: 09-07-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.