Attractiepark Sprookjeswonderland

Attractiepark Sprookjeswonderland Ben jij dol op sprookjes en gek op attracties? Dan is Sprookjeswonderland zeker wat voor jou. Het park staat volledig in het teken van sprookjes. Waan je in een echte sprookjeswereld en laat je betoveren door de mooiste sprookjes, attracties, voorstellingen en siertuinen. Een betoverend dagje uit voor het hele gezin!

Geschiedenis van Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is een attractiepark in Enkhuizen wat volledig in het thema van sprookjes staat. In 1973 begon de oprichter van het park met, voor de grap, met het maken van een kabouterpop. Nu, jaren later, is dit door veel inspanning en inzet uitgegroeid tot een succesvol attractiepark voor het hele gezin. De oprichter van van het park is nog dagelijks actief in het park. De vele medewerkers die werkzaam zijn in het park dragen bij aan het succes van Sprookjeswonderland. De dagelijkse leiding wordt verzorgd door vier personen, die zich veelal bezighouden met nieuwe ideeën, technieken en ontwerpen voor het park.

Sprookjesbos

Tijdens een bezoek aan Sprookjeswonderland mag een kijkje in het sprookjesbos niet ontbreken. In het sprookjesbos worden diverse sprookjes uitgebeeld. Laat je verrassen door de gebeurtenissen in het sprookjesbos. Neem een kijkje bij Roodkapje, Doornroosje, Pinokkio en vele anderen. Een greep uit de sprookjes die je kunt tegenkomen in het sprookjesbos:
  • De stemmige standbeelden: lukt het jou om de standbeelden te laten bewegen?
  • Het zwaard in de steen: kijk of het jou lukt om het zwaard uit de steen te trekken.
  • Kabouterdorp: maak een wandeling door het mooie kabouterdorp, ontdek hoe de kabouters leven en luister naar hun vrolijke liedjes.
  • Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen: gluur door de ramen naar binnen en zie hoe Sneeuwwitje samen met de Zeven Dwergen danst en mooie muziek maakt.
  • Het Toveratelier van Magus Fluvius: leg je handen op het magische boek om Magus Fluvius te zien toveren.

Attracties

In sprookjeswonderland zijn verschillende leuke attracties die voor veel plezier zorgen. Aan sommige attracties zijn deelname eisen verbonden. Wil je weten of jij in een bepaalde attractie mag? Kijk dan even op de website van Sprookjeswonderland. Een greep uit de attracties in het park:
  • Dobberbootjes: één van de populairste attracties van Sprookjeswonderland zijn de dobberbootjes. Vaar een rondje in een dobberbootje in de vorm van een lieveheersbeestje. Deze kun je helemaal zelf besturen.
  • De Oude Smitse: wil jij zelf een auto besturen en dan ook nog eens een mooie oldtimer? Pak dan nu je kans! Stap in de auto en rij langs de smeedplaats en het smidsvuur.
  • De Rattenvanger van Hamelen: fiets in een trapwagentje in de vorm van een rat het dorpje Hamelen binnen. Bekijk hoe mensen de ratten proberen te verjagen en hoor de Rattenvanger van Hamelen spelen op zijn magische fluit.

Voorstellingen

Wanneer je een bezoek brengt aan Sprookjeswonderland, neem dan ook eens een kijkje bij één van de voorstellingen in het park. Door de mooie decors, muziek en liedjes kijk je je ogen uit. Wedden dat ook jij meezingt en danst? Een aantal voorstellingen die je kunt bezoeken zijn o.a.:
  • Het Tijdhuis: hier draait alles om de tijd. Bekijk hoe de seizoensfeeën en Vadertje Tijd zorgen dat de tijd z'n beloop heeft. Alle vier seizoenen komen voorbij in deze mooie voorstelling. Bewonder ook de duizenden sterren op het plafond.
  • Het Oetang Orkest: dans en zing mee op de vrolijke deuntjes van het Oetang Orkest.
  • De Suyderseemeermin: deze voorstelling vertelt het verhaal van de legende over een aangespoelde zeemeermin die in Enkhuizen wordt opgenomen door een gezin.

Let op: de voorstelling van de Suyderseemeermin kan door de levensechte uitbeeldingen minder geschikt zijn voor de allerkleinste bezoekers.

Speeltuin

Sprookjeswonderland beschikt over een mooie, grote speeltuin waar je naar hartelust kunt spelen, klimmen en klauteren. De speeltoestellen in de speeltuin hebben een sprookjesachtig uiterlijk en zijn geschikt voor het hele gezin. Waag een ritje in de draaimolen of de kopjesdraaimolen, glij van verschillende glijbanen naar beneden of neem een kijkje in de klimboom.

Kinderboerderij

Ben je gek op dieren? Neem dan eens een kijkje bij de kinderboerderij. Bekijk watervogels, geiten, herten, walibi's, ezels, lama's en nog veel meer dieren. Misschien mag je, als je voorzichtig bent, er zelfs wel eentje aaien.

Siertuinen

In het park zijn prachtige siertuinen aangelegd. In het vroege voorjaar zijn duizenden tulpen in het park te bewonderen. Wanneer deze zijn uitgebloeid, worden er 24.000 plantjes gepoot in de perken en bloembakken. Dit zorgt in de zomer voor een adembenemend gezicht voor jong en oud. Door de vele mooie decoraties doet het park nog sprookjesachtiger aan.

Winkeltjes

Wil je een leuk aandenken meenemen als je weer naar huis gaat of juist iemand een cadeautje geven uit het park? In het park zijn leuke winkeltjes waar je diverse souvenirs, speelgoed en beeldjes kunt kopen, namelijk:
  • Kiosk en souvenirshop 'de Betovering'
  • Souvenirshop 'in den Hooghe Hoed'

Horeca

Ook beschikt het park over diverse horecagelegendheden. Zin in wat te eten, drinken of gewoon wat lekkers voor onderweg? Kijk dan eens bij:
  • Zelfbedieningsrestaurant 'de Vergulde Koekepan'
  • Snackpaviljoen 'de Vrolijke Friet'
  • Snoepwinkel 'in de Toverbal'

Toegang

De openingsdata en tijden kunnen per seizoen verschillen. Ook de prijzen kunnen wisselen. Wanneer je de exacte openingstijden en toegangsprijzen wilt weten, kun je het beste een kijkje op de website nemen.

Online shop

Wanneer je iemand een dagje Sprookjeswonderland cadeau wilt geven, zijn er cadeaubonnen te koop. Deze zijn online te bestellen. Wanneer je wachtrijen bij de kassa wilt vermijden, kun je online je toegangskaarten kopen. Ook zijn er in de online shop diverse leuke artikelen van Sprookjeswonderland te koop.

Contactgegevens

Sprookjeswonderland Enkhuizen BV
Kooizandweg 9
1601LK Enkhuizen
Telefoonnummer: 0228-317853
Faxnummer: 0228-322226
© 2014 - 2024 Lisa1987, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dagjes uit in de kop van Noord-HollandDagjes uit in de kop van Noord-HollandLekker weg in eigen land. Er zijn mogelijkheden genoeg. Ook in Noord-Holland zijn er leuke dagjes uit te verzinnen met k…
Sprookjeswonderland, een goedkoop alternatiefSprookjeswonderland, een goedkoop alternatiefEen dagje attractiepark wordt steeds duurder. Met vier personen ben je al tegen de honderd euro kwijt en dan sta je alle…
Attractiepark De EftelingAttractiepark De EftelingAttractiepark De Efteling is een van de populairste pretparken van Nederland. Gelegen in Kaatsheuvel in de provincie Noo…
Besparen op een dagje uitBesparen op een dagje uitAf en toe een dagje weg, heerlijk is dat. Even weg van alles en een leuke tijd hebben. Toch kan een leuk dagje uit een b…

London Eye - het reuzenrad: populaire attractie in LondenLondon Eye - het reuzenrad: populaire attractie in LondenLondon Eye is het grote reuzenrad in hartje London. Het is geopend sinds 2000 en een populaire toeristenattractie. Het r…
Familiepretpark JulianatorenFamiliepretpark JulianatorenFamiliepretpark Julianatoren is een pretpark wat zich vooral richt op kinderen tot twaalf jaar. Het park beschikt over d…
Bronnen en referenties
  • www.sprookjeswonderland.nl
Lisa1987 (29 artikelen)
Gepubliceerd: 06-06-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.