Sprookjeswonderland, een goedkoop alternatief

Sprookjeswonderland, een goedkoop alternatief Een dagje attractiepark wordt steeds duurder. Met vier personen ben je al tegen de honderd euro kwijt en dan sta je alleen nog maar binnen! Ook wordt er vaker alleen aandacht besteedt aan het vermaken van volwassenen en oudere kinderen. Kleine kinderen mogen nergens in, of durven (nog) niet. MAAR er is een attractiepark dat erg goedkoop is en speciaal voor het vermaak van de kleintjes onder ons! Sprookjeswonderland is de uitkomst voor jonge gezinnen met een wat kleiner budget.

Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is een attractiepark voor jonge kinderen. Geen enge hoge dingen, geen achtbanen of angstaanjagende spookhuizen. Dit park is puur gericht op het vermaken van jonge kinderen. Het park betovert de kinderen en laat ze een dagje leven in alle bekende sprookjes. Zo kunnen ze het huis van Roodkapje en Pinokkio bezoeken en door de raampjes gluren wat hun sprookjeshelden aan het doen zijn. De kabouters duiken op de gekste plekken op, evenals de paddenstoelen waar zei in wonen. Hoe zou dat nou zijn, wonen in een paddestoel? Ontdek het zelf! Neem plaats!

Naast de sprookjesroute, kunnen de kinderen zich lang vermaken in de grote speeltuin, kunnen ze de diverse shows bekijken en de dierenwijde bezoeken. Wat doen de kinderen, wanneer zij zien dat de vriendelijke reus is aangespoeld en vast wordt gebonden door die kleine mannetjes? De reus ligt daar op de grond, terwijl hij omwikkeld wordt door dikke touwen en wordt bezocht door vele kabouters! De reus is te zien achter een glazen wand en is zeker 7 meter groot. Hij beweegt zijn hoofd en ogen om te kunnen zien hoe al die kabouters (ca. 80 cm groot) hard werken om hem gevangen te houden.

Alles in dit park is levensecht en beweegt! Weten de kinderen nog hoe het sprookje ging. Weten zij bijvoorbeeld waar in huis het zevende geitje zich had verstopt toen de wolf binnenkwam? Springt hij straks niet ineens uit die staande klok daar in de woonkamer? Laat uw kinderen de sprookjes echt beleven en in de wonderen geloven in dit gezellige (en zeer betaalbare) familiepark.

Wie en wat kom je tegen in Sprookjeswonderland?

Het Kabouterdorp

Maak een wandeling door het Kabouterdorp en ontdek wat kabouters doen om zich te vermaken. Elk huisje heeft een uniek interieur, volledig ingericht naar de smaak van de bewoner(s). De kinderen (en natuurlijk ook de volwassenen) kunnen door de raampjes gluren om te zien wat zich binnen voor spannends afspeelt. De kabouters bewegen echt en doen hun ding.
Berend Blokschaaf bewerkt zijn hout, Saartje Schaartje maakt de mooiste kleding, Govert zit in bad en Dorus laat de paddestoelen dansen door mooi te spelen op zijn blokfluit. Wat doet Diederik Dovenetel? Hoe vissen kabouters? En hoe bakken ze het brood? Ontdek het echte leven van kabouters!

Het Sprookjesbos

Bezoek alle bekende sprookjes. Ga op visite bij Roodkapje, verstop je voor de reus die mensenvlees ruikt en waar had Kleinduimpje zich ook alweer in verstopt? Volg de Vliegende Heks als zij op haar bezem door de Kaboutergrot vliegt en zing mee met de vrolijke liedjes die je kent. Probeer te ontdekken hoe de tovenaar zijn toverkunsten uitvoert en geniet van het Oetang Orkest, wanneer ze speciaal voor jou een vrolijk melodietje spelen. Pinokkio komt tot leven, terwijl Gepetto hem nog aan het maken is. Wat nu?

Ontmoet alle (bewegende) helden uit de sprookjes van nu. Sneeuwwitje, de Reus, Roodkapje, Pinokkio, Doornroosje, Hans en Grietje en nog vele anderen! Alle sprookjesuitbeeldingen bewegen echt, spelen een vrolijk liedje of vertellen een spannend verhaal!

Kasteel Violinde

Breng een bezoekje aan Kasteel Violinde. De hoge kasteelmuren en de torens mag je beklimmen en je kan een wens doen in de geheimzinnige wensput. De ridder op het witte paard ziet er erg heldhaftig uit met zijn schild en zijn scherpe speer. Vanaf het ruime kasteelplein kun je het theater, de souvenirshop en de paardenstal bezoeken. Ook zijn er verschillende lekkernijen te koop. In het kasteel bevindt zich ook het roze kasteel van Koning Muis. Hoe langer je naar het kasteel van de Muizenkoning kijkt, hoe meer leuke en grappige dingen je zult ontdekken.

Een paar keer per dag wordt er een leuke musical gespeeld in de grote theaterzaal in het kasteel. Hier is ruimte voor 350 mensen. Leonardo verteld je het verhaal van de verwende prinses Violinde. Soms valt Leonardo in slaap, maar als hij merkt dat er gezellige kinderen in de zaal zitten, vervolgd hij zijn verhaal. Leonardo is gek op zijn hond, een lieve maar grote herdershond. Violinde lust geen groente en omdat zij niets anders krijgt loopt ze weg van de koning, haar vader. Ze rent door het bos en raakt verdwaald in het donker. De bomen en de dieren schieten haar te hulp en maken er een gezellige avond van. Ze zingen en dansen en dan komt er ineens een prins voorbij.

De musical wordt gespeeld door levensechte poppen en dieren. Het decor veranderd steeds en maakt dit sprookje adembenemend voor jong en oud. De show duurt ca. 25 minuten.

Het Tijdhuis

Dit huis is het huis van Vadertje Tijd. In dit achthoekige huis draait alles om tijd. Vadertje Tijd zit in een grote stoel in het midden van zijn huis. Om hem heen worden achter vier grote ramen de vier seizoenen uitgebeeld met zingende bloemen en dieren. In de lente dansen de narcissen en in de herfst worden de paddestoelen verliefd. De wind van de herfst waait letterlijk door je haren!

Loop mee in het rondje en bekijk elk spectakel met veel dans en muziek, terwijl Vadertje Tijd er een mooi verhaal bij verteld.
Als je goed naar het plafond kijkt, zie je in de sterren de sterrenbeelden oplichten welke bij dat seizoen horen. Je moet echt al je zintuigen gebruiken om alle vrolijkheid in je op te nemen. Terwijl er wel 24.000 sterretjes oplichten in het zwarte plafond, brengt de herfstfee ook nog een bezoekje. Zwevend in de lucht zal dit kleine vrouwtje je een leuk verhaaltje vertellen.

De Kinderboerderij

Bezoek onder andere de ara's, de ezels en de geitjes. In de bezoekersplaats van de kinderboerderij kunnen zelfs de kleinste kinderen met de dieren spelen. Verder vind je er walibi's, herten, knaagdieren, watervogels en lama's. Ook zijn er altijd wel pasgeboren dieren te vinden in deze leuk opgebouwde kinderboerderij. Er is nog een aparte hertenweide en een veld voor de kangoeroes, welke hun veld delen met de ganzen en de nandoe's. Natuurlijk zijn alle dieren heel kindvriendelijk en kun je heel dichtbij komen. De lama's spugen niet zomaar, alleen als ze gepest worden. Het is naturlijk ook niet zo leuk om de dieren zomaar te pesten. Ze zijn namelijk heel lief.

De Speeltuin

De speeltuin in het park is niet alleen groot en veilig voor de kinderen, maar beschikt ook over veel bijzondere toestellen. Zo kun je zweven in een eekhoorn, schommelen in een zwaan en rondjes draaien op een ezel. Er zijn meerdere glijbanen, waaronder een hoge glijbaan met drie gelijke banen naar beneden. Zo kun je met zijn drieen naast elkaar naar beneden glijden. Ook de draaimolen blijft een succes en dat gaat best hard wanneer iemand je even een zetje wil geven. De kopjes waar je in zit, maken het nog spannender! Probeer de klimboom en ontdek via welke weg je het snelst van beneden naar boven en weer terug klimt. Als het niet lukt, kun je altijd nog met de glijbaan terug naar beneden.

De Attracties

Stap helemaal alleen in een lieveheersboot en vaar zo langs je hele familie om te zwaaien. Misschien even lachen voor de foto. Wie weet kom je tijdens je boottocht nog wel meer tegen... Maak een ritje op een paard en kijk waar je allemaal langs rijdt! Kinderen onder de 4 jaar mogen alleen op een (houten) paard onder begeleiding van een volwassene. Wacht even op het station en stap dan in de vogeltjestrein. De trein rijdt langs alle leuke en gezellige plekken in het park. Als je goed kijkt, zie je hier en daar misschien wel een koe langs de weg staan wachten tot jullie voorbij zijn gereden. De koeien vinden het vast fijn als je even naar ze zwaait! Bij de Rattenvanger van Hamelen kan je in een trapwagentje stappen. Zo volg je de hele route in een muizenwagentje en hoe harder je trapt, hoe sneller het spoor onder je door schiet!

De Siertuinen

Iets minder spannend, maar zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen in de siertuinen. Niet alleen alle bloemen maken er een gezellig gekleurd tafereeltje van, je komt er ook grote dieren tegen! In de tuinen staan olifanten, neushoorns en giraffen. Wat zijn ze groot!!! Naast de siertuinen lopen de echte kangoeroes. En wie weet, als je goed zoekt, vind je nog wel een paar sprookjes in de tuinen.

De horeca

Natuurlijk krijg je best trek van al het spelen en zingen. Er zijn verschillende horecageleenheden in het park waar je terecht kunt om je lekkere trek te stellen. Je kunt een lekkere snack halen bij Snackpaviljoen "de vrolijke friet", je kunt pannenkoeken en diverse menu's bestellen bij Restaurant "de vergulde koekepan" en bij het spelletjesterras kun je ijsjes en drankjes kopen. Lekker koud!

In dit park is het ook geen probleem als u een kleedje en wat boterhammen van huis meebrengt en in het park gaat picknicken. Er zijn voldoende plaatsen waar u uw kleedje neer kunt leggen om uw lunch te nuttigen. Natuurlijk wordt wel van u verwacht dat u geen afval achterlaat. Er staan voldoende afvalbakken verspreid over het hele park. Bescherm de kinderen, de dieren en de bewoners van het park tegen rondzwervend vuil en gooi het net zo makkelijk even in de daarvoor bestemde afvalbak.

Entreeprijzen en openingstijden

  • Vanaf 2 jaar: 7 euro per persoon
  • 65+: 6 euro per persoon

  • 21 maart tot 26 oktober: geopend van 10.00 tot 17.30 uur.
  • 13 en 14 december: geopend van 11.00 tot 18.30 uur.
  • 20 dec. tot 4 januari: geopend van 11.00 tot 18.30 uur. (24 en 31 dec. tot 17.00 uur. Kerst en nieuwjaar gesloten)

Overige informatie:

Honden zijn toegestaan in het park, mits ze kindvriendelijk zijn en kort aangelijnd. In de kinderboerderij zijn honden helaas niet welkom. Er rijdt een speciale taxo voor een goedkoop tarief van het station naar de ingang van het park. Dit zijn ALLEEN de taxi's van VrijTax.

Standsbus 38 rijdt ook van het station naar het park. Vanaf het eindpunt van deze bus is het nog 5 minuten lopen tot de ingang. Tijdens stadsactiviteiten rijdt deze bus niet! Vanaf Amsterdam is er een halfuursdienst naar Enkhuizen, waar Sprookjeswonderland ligt. Vanaf het station is het nog 20 minuten lopen, maar u kunt ook de VrijTax of Stadsbus 38 nemen.

Adres

Sprookjeswonderland ligt in Enkhuizen. Er is voldoende parkeergelegenheid rond het park.

Sprookjeswonderland
Kooizandweg 9
1601 LK Enkhuizen

VEEL PLEZIER!
© 2008 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ponyparkcity in OverijsselPonyparkcity in OverijsselVlak bij Slagharen in de provincie Overijssel vindt je in een bosrijke omgeving Ponyparkcity. Het is een ideale vakantie…
Ponyparkcity en attractiepark SlagharenPonyparkcity en attractiepark SlagharenPonypark Slagharen, ponyparkcity. Ponyparkcity werkt nauw samen met Attractiepark Slagharen. Het ligt in de gemeente Ove…

Bobbejaanland in BelgiëBobbejaanland, een pretpark in België, dicht bij de grens met Nederland: een leuk pretpark voor jong en oud.
Het ijsberenverblijf in Diergaarde BlijdorpHet nieuwe ijsberenverblijf in Blijdorp (Rotterdam) is een geweldige ervaring voor groot en klein. Een paar jaar hebben…
Reactie

Lilian, 01-08-2008
Jeetje zeg, wat heb jij goed opgelet die dag. Echt geweldig en uitgebreid en duidelijk heb je het allemaal omschreven. Wij gaan binnekort weer met een aantal kinderen er naar toe. Die van ons zijn al wat ouder, maar vinden het ERG leuk om hun vriendje van 3 dit alles mee te laten maken, waar zij ook zo van genoten hebben.
Als je alles zo geweldig verslaat, ga ik zeker vaker op je site kijken.
Succes, en bedankt he.
Groetjes, lilian Reactie infoteur, 02-08-2008
Hoi Lilian,

bedankt voor je leuke reactie. Ik was zo onder de indruk van dit park, dat ik het echt wat bekender onder de mensen wilde maken. Vandaar ook de uitgebreide omschrijving. Ik heb er wel lang over gedaan en zelfs het park zelf ook aangeschreven, maar het eindresultaat is er. Ik ben zeker van plan nog meer van dit soort parken te gaan beschrijven, dus als je naar aanleiding van een artikel besluit om het park te gaan bezoeken, wens ik jullie alvast heel veel plezier! Ik zal mijn best doen zoveel mogelijk informatie over te brengen in ieder geval.
In ieder geval erg bedankt voor je super-enthousiaste reactie!

Groetjes, Marensa.

Marensa (310 artikelen)
Gepubliceerd: 24-07-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.