Ponyparkcity en attractiepark Slagharen

Ponyparkcity en attractiepark Slagharen Ponypark Slagharen, ponyparkcity. Ponyparkcity werkt nauw samen met Attractiepark Slagharen. Het ligt in de gemeente Overijssel, in Collendoorn. Wat maakt het ponyparkcity en het attractiepark zo leuk voor jong en oud?

Ponypark Slagharen

Ponypark Slagharen is de naam die we nog van vroeger kennen. Tegenwoordig heet het Attractiepark Slagharen. De pony's zijn verhuisd naar Ponyparkcity, een apart vakantiepark. Er is vaak verwarring over deze twee.

'Ponypark Slagharen' (nu attractiepark Slagharen) werd in 1963 opgericht als een klein vakantiepark met 24 vakantiehuisjes. Bij ieder huisje zat een shetlandpony met wagentje. De shetlandpony's liepen aangespannen voor een wagentje. Het park werd al snel uitgebreid met meer huisjes, een zwembad en een speeltuin. Later kwamen er de eerste attracties. De pony-karretjes werden vervangen door zadels, zodat de kinderen op de pony's konden rijden. Het park groeide steeds verder uit tot groot vakantiepark. Er werden onder andere grotere huisjes bijgebouwd.

Attractiepark Slagharen

Het attractiepark is sinds 2008 verder gegaan onder de naam vakantie&attractiepark Slagharen. De pony's zijn uit het park verdwenen. Deze zijn verhuisd naar Ponyparkcity. Er zijn wel enkele shetlandpony's in het attractiepark te vinden, maar deze zijn slechts om te aaien en te knuffelen, niet om op te rijden.

Het attractiepark heeft veel attracties voor jong en oud, waaronder een treintjesachtbaan, een loopingstar achtbaan, een monorail, octopus, draaimolens, reuzenrad, droomboot, 4D film etc. Verder heeft het park diverse shows, waaronder een show met paarden, een circustent en een mooie parade. In sommige maanden is er de avondparade met lichtshow. Diverse malen per dag zijn er kleine optredens in de straten van het attractiepark. Voor de allerkleinsten zijn er speeltoestellen, een waterspeelplaats, oldtimers, vliegende olifanten etc.

De vakantiegasten kunnen terecht bij het indoor zwembad. Het zwembad is klein van opzet. Er zijn diverse restaurants en bij de bakker kunnen er broodjes besteld worden voor het ontbijt. Er is een supermarkt die voldoende levensmiddelen aanbiedt. De prijzen liggen wel hoger. In de buurt zijn diverse supermarkten, die met de auto goed bereikbaar zijn. Vakantiegasten kunnen overdag niet met hun auto van het park af. Willen ze dit overdag wel doen, dan moet de auto op de parkeerplaats van het attractiepark worden gezet. Na sluitingstijd van het attractiepark, mogen de auto's via het attractiepark het vakantiepark op en af.

Ponyparkcity

Ponyparkcity ligt in Collendoorn, niet ver van Slagharen af. In Ponyparkcity vind je de shetlandpony's die destijds Slagharen hebben verlaten. Ponyparkcity is een vakantiepark, waarbij bij ieder huisje een shetlandpony hoort. Zoals het vroeger in Slagharen was. Ponyparkcity werkt samen met het attractiepark. Dit houdt in dat alle vakantiegasten van Ponyparkcity gratis entree hebben tot het attractiepark. Ze kunnen gratis gebruik maken van een treintje dat meerdere malen per dag rijdt tussen het attractiepark en Ponyparkcity.

Ponyparkcity is een vakantiepark in een bosrijke omgeving. De vakantiehuisjes hebben veelal dezelfde bouw en inrichting als die van attractiepark Slagharen. Bij ieder huisje hoort een shetlandpony, geschikt voor kinderen tot 12 jaar. De shetlandpony's dragen geen zadel meer en sinds 2009 ook geen bit meer, alleen een halster met touwteugels. De pony's zijn gewend om met kinderen om te gaan maar kunnen soms wat nukkig overkomen. In de wintermaanden hebben de pony's volledige rust, daar het park dan gesloten is.

Het vakantiepark biedt een eigen zwembad, een restaurant, een dierenweide, speeltuinen, entertainment, kleine supermarkt en een speelgoedwinkel. Voor de grote boodschappen kan men ook terecht in de supermarkten die in de omgeving liggen. Deze zijn met de auto goed te bereiken.

Vakantie boeken

Een vakantie bij een van beiden parken boeken kan via de website of telefonisch. Voor ponyliefhebbers is het ideaal om een vakantie bij Ponyparkcity te reserveren. Wie er niet van houdt of allergisch is, kan beter bij het attractiepark terecht. De huisjes en wigwams zijn op beiden parken nagenoeg hetzelfde ingericht. De inrichting is vrij sober, in de nieuw gebouwde huisjes is dit sterk verbeterd.
© 2011 - 2024 Bibiana, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ponyparkcity in OverijsselPonyparkcity in OverijsselVlak bij Slagharen in de provincie Overijssel vindt je in een bosrijke omgeving Ponyparkcity. Het is een ideale vakantie…
Attractiepark Slagharen; de geschiedenis van een pretparkAttractiepark Slagharen; de geschiedenis van een pretparkOntdek de geschiedenis van Attractiepark Slagharen en Shetland Ponypark Slagharen, een pretpark in de Nederlandse gemeen…
Ponyparkcity en Slagharen: plezier voor jong en oud!Ponyparkcity en Slagharen: plezier voor jong en oud!Een park waar je de hele dag over een pony mag beschikken, waar je rijles krijgt, waar je een duik kan nemen in een zwem…

Mega Speelstad: een leuke uitstap voor kinderenMega Speelstad: een leuke uitstap voor kinderenHet regent pijpenstelen en je kinderen zeuren. Of het is warm en de kinderen weten niet wat doen. Ze vervelen zich weer…
Vijf bijzondere kermisattracties uitgelichtVijf bijzondere kermisattracties uitgelichtKermisattracties, wie kent ze niet. Iedereen is vast weleens op een kermis geweest. Meestal zijn er vele soorten attract…
Bronnen en referenties
Bibiana (1.560 artikelen)
Laatste update: 13-12-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.