Stedentrip naar Sevilla; wat zijn de bezienswaardigheden?

Stedentrip naar Sevilla; wat zijn de bezienswaardigheden? Sevilla is gelegen in Andalusië en is geschikt voor een stedentrip van zeker drie à vier dagen. De druk bezochte stad heeft veel hotels en appartementen in allerlei prijsklassen. De stad is lopend te bekijken, vanwege de vele smalle straatjes verdwaal je er wel snel, maar lopend snuif je de sfeer van de stad goed op. Het mediterrane klimaat zorgt voor hete droge zomers en milde natte winters. Er zijn prachtige bezienswaardigheden in de stad met vele kerken, musea, parken, pleinen en paleizen en vergeet vooral niet om een flamencoshow te bezoeken. Een auto is in de stad niet aan te raden, neem liever de bus of een taxi. Uit eten gaan is een genot vanwege de heerlijke tapas en heerlijke wijnen.

Over Sevilla

Sevilla ligt in de regio Andalusië, in het zuiden van Spanje. De stad ligt aan de rivier Guadalquivir en heeft een centrum gevuld met historische gebouwen. De stad is goed lopend te verkennen, maar voor de vermoeide reiziger rijden er genoeg bussen en taxi’s rond. Naast de vele bezienswaardigheden is er ook vermaak te vinden door het bezoeken van een flamencoshow en door te genieten van de vele eet- en drinkgelegenheden. Geniet tijdens de hete middaguren van heerlijke tapas hapjes op één van de vele terrassen in de schaduw en/of ga ’s avonds lekker uit eten. Veel Spaanse restaurants gaan ’s avonds pas om half negen open, maar voor toeristen die vroeg willen eten zijn er ook voldoende eetgelegenheden te vinden.

Vervoer

Een auto is in de stad niet noodzakelijk en is zeker niet handig. Veel smalle straatjes hebben eenrichtingsverkeer en parkeren in de stad is haast onmogelijk. De stad is lopend goed te doen en verder is er een metrolijn en rijden er veel bussen. Vanaf de luchthaven, die op tien kilometer afstand van de stad ligt, kun je voor een paar euro met de bus naar het centrum. De bussen worden wel flink vol gepropt. Voor wie dit niet ziet zitten staan er rijen taxi’s klaar om je voor rond de 25 euro (2016) naar de stad te brengen. Vanaf het centrale treinstation kunnen veel andere steden gemakkelijk worden aangedaan, zoals Cordoba, Madrid, Malaga en Barcelona.

Het klimaat

Sevilla heeft een mediterraan klimaat. In de winter blijft de temperatuur zeer aangenaam (gemiddeld rond de 16 graden Celsius). Midden in de zomer kan het erg heet worden, de temperatuur kan gemakkelijk boven de 40 graden Celsius uitkomen, en zo midden in de stad is de gevoelstemperatuur dan al snel nog hoger. Om deze reden houden de Spanjaarden zelf vaak siësta, waardoor de stad er in de middag behoorlijk verlaten bij kan liggen. Boven veel van de historische straten in het centrum hangen grote witte doeken om schaduw te creëren en zo de ergste hitte tegen te houden. Houd er rekening mee dat er van oktober t/m maart flinke regen hoeveelheden in korte tijd kunnen vallen.

Het verblijf

Er is een grote keuze aan hotels, hostels en privé huizen/appartementen (bv. via Airbnb). Je kunt er van alles vinden in allerlei prijsklassen. Houd er wel rekening mee dat Sevilla een populaire stad is voor een stedentrip, zodat het verstandig is om ruim van te voren een slaapplaats te boeken. Kom je in het hete seizoen, dan is het wel aan te raden om iets te boeken met airconditioning, want de nachten kunnen erg heet zijn.

Uit eten

Uit eten gaan is in Sevilla geen straf. Je kunt er heerlijke tapas krijgen en de wijnen zijn van goede kwaliteit en dat alles voor in onze ogen zeer goedkope prijzen. Rond twee uur zijn de restaurants en schaduwterrassen goed gevuld met etende en drinkende toeristen en Spanjaarden, het avondeten gaat veelal om 20:30 uur weer van start.

Flamencoshow

Een flamencoshow is een mix van muziek, gitaar en dans en kan zeer opzwepend gebracht worden. Er zijn barretjes en eetgelegenheden waar tijdens het eten of drinken een show wordt opgevoerd. Het is echter zeker ook leuk om een goed georganiseerde flamencoshow bij te wonen, bijvoorbeeld bij het flamencomuseum in de Calle Manuel Rojas Marcos, 3. De show duurt een uur en kost 20 euro p.p. (prijs van 2016).

Bezienswaardigheden Sevilla

Museo de Bellas Artes de Sevilla

Het museumgebouw met patio’s is zelf al een bezienswaardigheid. Ook zijn er enkele fraaie zalen waar de grote schilderijen mooi uitkomen. Er is middeleeuwse kunst te vinden, maar ook kunst uit de 19de en 20ste eeuw. Het leuke van dit museum is dat het voor mensen uit de Europese Unie gratis te bezoeken is.


Alcazar van Sevilla

Dit prachtige Koninklijke paleis staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is nog steeds gedeeltelijk als koninklijk paleis in gebruik. Het paleis heeft een mix van Moorse invloeden en invloeden uit de middeleeuwen, barok, renaissance en de negentiende eeuw. De grote tuinen en patio’s zijn een oase van rust en er zijn zeker 150 verschillende soorten planten te vinden. Vanwege de vele bezoekers die dagelijks dit paleis bezoeken is het verstandig om vooraf al toegangskaarten te bestellen, zodat de lange wachtrij voor de kassa kan worden overgeslagen.


Kathedraal Maria de la Sede en de Giralda

Dit enorm grote gebouw is de grootste gotische kathedraal ter wereld met een toren, de Giralda, die de Minaret was van de oorspronkelijke moskee. De toren is te beklimmen via hellingen, er zijn geen trappen aanwezig. Na zeer vele hellingen kom je bovenop de toren, waar een prachtig uitzicht over de stad je wacht. De kathedraal is zeer druk bezocht, dus ook hier geldt dat het vooraf kopen van een kaartje een lange wachttijd kan voorkomen.


Plaza de Espana

Dit enorme plein is omgeven door prachtige gebouwen in een halve cirkel. Het is ontworpen door de architect Anibal González voor de Ibero - Amerikaanse tentoonstelling in 1929. Rond het plein loopt een gracht met vier grote bruggen. Je kunt een bootje huren om rustig door de gracht te varen. Langs de rand van het gebouw vind je vele bankjes versierd met keramische beschilderde tegeltjes, die historische gebeurtenissen van de verschillende provincies van Spanje uitbeelden. In het midden van het plein staat nog een indrukwekkende fontein, die echter in september 2016 buiten werking was. Het plein is al een aantal keren gebruikt als filmset voor bioscoopfilms als The Dictator, Star Wars Episode II en Lawrence of Arabia. Bij het plein staan vele paardenkoetsjes die je kunt inhuren voor een rondje over het plein en door het prachtig aangelegde naastgelegen Maria Luisa park met mooie waterpartijen en oude bruggen. In dit park ligt ook nog het Archeologische museum.


Metropol Parasol

Dit moderne gebouw wordt ook wel de champignon genoemd. Je kunt bovenop het gebouw het uitzicht bekijken en rondom het plein op één van de vele terrassen genieten van een hapje of drankje (zie inleidingsfoto).
© 2016 - 2024 Wilmo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stedentrip SevillaIn dit artikel vind je wat algemene informatie over een stedenreis naar Sevilla, die samen met Cordoba en Granada de dri…
Weer, temperatuur en weersverwachting SevillaSevilla is een prachtige stad. De weersverwachting valt doorgaans positief uit. Zowel de zeer zonnige zomer, het aangena…
Geldzaken in SevillaGeldzaken in SevillaAls je een stedenreis naar Sevilla maakt, is het handig om te weten hoe het zit met geldzaken, zoals met welke betaalmid…
Met de auto Sevilla en omgeving verkennenAls je een stedentrip naar Sevilla gaat maken kun je ook kiezen voor optie om met de auto Sevilla en omgeving te verkenn…
Stedentrips voor zestigplussers: voordelig met NS keuzedagenStedentrips voor zestigplussers: voordelig met NS keuzedagenEen stad bezoeken is voor velen een welkom vakantieachtig tussendoortje. Weliswaar gaat het daarbij meestal om een dagtr…
Bronnen en referenties
  • http://www.klimaatinfo.nl/spanje/sevilla.htm
  • http://www.top10bezienswaardigheden.nl/spanje/sevilla.htm
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Sevilla_(stad)
  • Eigen fotomateriaal en ervaring
Wilmo (308 artikelen)
Laatste update: 24-10-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.