De mooiste campings in Toscane - Italië

De mooiste campings in Toscane - Italië Toscane is wellicht de meest populaire streek van heel Italië. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen deze prachtige streek. De campings zijn dan ook al snel volgeboekt en je moet er snel bij zijn. Wil je op vakantie naar Toscane, maar heb je nog geen idee welke camping het best geschikt is? Hier vind je de mooiste campings van Toscane.

Toscane

Wat is er mooier dan de vakantie vieren in de meest populaire vakantiestreek van Italie, te midden van een prachtige natuur, winkelsteden en bezienswaardigheden? Toscane heeft de toeristen werkelijk van alles te bieden, of je nu wilt genieten van de zon op het strand, het verkoelende water, de bossen en de frisse schaduwen onder de hoge bomen, de gezellige terrassen, horecagelegenheden en de lange winkelstraten in de prachtige beroemde steden. Een verblijf op een camping in Toscane is altijd een goede keuze.

Camping Mareblu

In de gezellige plaats Cecina Mare, dat in de populaire vakantiestreek Toscane ligt, is deze middelgrote camping te vinden. Camping Mareblu heeft een stuk privéstrand, waar je strandstoelen en stretchers kunt huren, maar voor een verkoelende duik kun je ook terecht in het zwembad met apart kinderbad. Bij de camping kun je zeilen en surfen, terwijl de kinderen deel kunnen nemen aan de vele sport- en spelactiviteiten die door het animatieteam worden verzorgd. Het sanitair is prima in orde met voldoende douches en toiletten. Er is een gezellig restaurant, een bar en een zonnig terras.

Accommodaties
In totaal zijn er 280 ruime staanplaatsen te vinden op Camping Mareblu. De plaatsen bevinden zich op vlak en goed verzorgd terrein. Op een ander deel van de camping staan stacaravans opgesteld. Deze luxe stacaravans zijn van alle gemakken voorzien, ruim en sfeervol. Wie niet erg van kamperen houdt, kan hierin de vakantie toch op een gezellige camping doorbrengen.

Omgeving
Toscane staat bekend om de pure Italiaanse sfeer, de prachtige natuurrijke landschappen en de grote winkelsteden. Dit is ook precies wat je in de omgeving van de camping kunt vinden. Camping Mareblu ligt in een bos dat direct aan zee ligt. Voor een middagje bakken in de zon en zwemmen in de zee hoef je dus niet ver te reizen, maar je kunt ook kiezen voor een wandeling in de verkoelende schaduw van de bomen in het bos. Het gezellige centrum van Cecina Mare is op korte afstand van het terrein te vinden en een dagje Florence, Siena of Pisa is zeker aan te raden.

Camping Internazionale Firenze

Deze middelgrote camping ligt in de prachtige streek Toscane, in de plaats Bottai – Impruneta. Camping Internazionale Firenze heeft niet erg veel faciliteiten, maar is wel erg gezellig en rustig. Je kunt er verkoeling zoeken in het zwembad met apart kinderbad. De toiletgebouwen zijn ruim en hebben voldoende cabines, douches en toiletten. Uiteraard kun je hier genieten van een warme douche. Er is een campingwinkel aanwezig, waar je terecht kunt voor alle basisbehoeften.

Accommodaties
Camping Internazionale Firenze heeft in totaal 240 staanplaatsen. Deze plaatsen liggen op terrassen, zijn ruim en voorzien van een stroomaansluiting. Wie niet wil kamperen kan op een ander deel van de camping verblijven. Hier kun je een kamer huren of de vakantie doorbrengen in een luxe stacaravan of een geschakelde vakantiewoning.

Omgeving
Toscane is een natuurrijke streek en dat is ook zeker te merken in de directe omgeving van de camping. Deze is landelijk te noemen, hoewel het toch zeer dichtbij de A1 ligt. De historische stad Florence ligt op korte afstand van de camping en je kunt dagjes uit plannen naar onder meer Pisa of Siena.

Camping Pappasole

In de charmante plaats Vignale Riotorto, dat in de populaire vakantiestreek Toscane te vinden is, ligt deze sfeervolle middelgrote camping. Camping Pappasole heeft moderne toiletgebouwen met onder meer wastafels en douches met warm water, speciaal kindersanitair en ruimtes voor de verzorging van baby’s. Er is een mooi zwembad met apart kinderbad, diverse speeltoestellen en een leuk animatieteam om de kinderen op sportieve en activieve wijze te vermaken. Verder kun je op het terrein een bezoek brengen aan de kapper, een winkel, de bar en het restaurant en kun je van de zon genieten op het stuk privéstrand.

Accommodaties
Camping Pappasole heeft ruime staanplaatsen op vlak terrein. De in totaal 352 staanplaatsen zijn voorzien van een stroomaansluiting en zijn goed verzorgd. Voor mensen die aan een rolstoel gebonden zijn is er een aangepaste accommodatie beschikbaar. Daarnaast kun je de vakantie op deze camping in Toscane doorbrengen in een geschakelde vakantiewoning of een luxe stacaravan. Bij ieder huurobject is een parkeerplaats aanwezig.

Omgeving
Het eerste wat opvalt aan de omgeving van deze prachtige camping is het zeer grote privéstrand. Hier kun je van de zon genieten en een verfrissende duik in het koele zeewater nemen. De zee ligt op slechts een kilometer afstand van het terrein. Camping Pappasole ligt in een rustige en landelijke omgeving, waar je kunt genieten van een prachtige natuur, de rust en de ruimte.

Camping Italia

In het plaatsje Torre del Lago Puccini, dat in de populaire vakantiestreek Toscane te vinden is, ligt deze middelgrote camping. Camping Italia heeft goede sanitaire voorzieningen, met onder meer wastafels en douches met warm water en ruimtes om de baby te verzorgen. In 2009 werd er een geheel nieuw zwembad en een gezellige bar op het terrein gerealiseerd. Het professionele animatieteam zorgt dagelijks voor een gevarieerd sport- en animatieprogramma voor de gasten. Camping Italia heeft een eigen bus die de gasten naar het strand vervoert.

Accommodaties
Deze camping in Toscane telt in totaal 475 staanplaatsen. De plaatsen zijn ruim, voorzien van een stroomaansluiting en liggen voor een deel in de schaduw. Andere plaatsen liggen volledig in de zon. Je kunt er ook voor kiezen de vakantie op Camping Italia door te brengen in een luxe stacaravan of een geschakelde vakantiewoning. Bij iedere accommodatie is een parkeerplaats aanwezig, zodat je nooit ver hoeft te lopen met de bagage.

Omgeving
Toscane heeft de toerist veel te bieden. Of je nu denkt aan bezienswaardigheden, een zonnig strand of een prima winkelstad, Toscane heeft het. Camping Italia ligt in een rustige en natuurrijke omgeving. Het strand is slechts een kilometer verwijderd van het kampeerterrein en met de campingbus sta je dan ook binnen enkele minuten aan het verkoelende zeewater. Het prachtige Viareggio is te vinden op vijf kilometer afstand en is ook zeker een bezoekje waard.

Camping St. Michael

In het plaatsje Tirrenia, dat bij Pisa in de populaire vakantiestreek Toscane ligt, is deze kleinschalige en zeer gemoedelijke camping te vinden. Camping St. Michael heeft goede sanitaire voorzieningen, met onder meer wastafels en douches met warm water en voldoende toiletten. Er is dagelijks een animatieteam aanwezig om de kinderen te vermaken met een leuk programma vol sport- en spelactiviteiten. Bij de winkel kun je terecht voor de kleinere boodschappen en voor een goede maaltijd kun je aankloppen bij het restaurant op het terrein. Camping St. Michael biedt de gasten de mogelijkheid te zeilen en te surfen en daarna bij te kopen op het zonnige terras met een drankje van de bar.

Accommodaties
Deze kleine camping in Toscane heeft slechts 120 staanplaatsen. Het is daarom zeker aan te raden ruim van tevoren te reserveren wanneer je de vakantie op deze camping door wilt brengen. Camping St. Michael heeft ruime plaatsen op vlak terrein en alle staanplaatsen zijn voorzien van een stroomaansluiting. Wie toch liever in wat meer luxe op de camping wil verblijven, kan kiezen voor een luxe stacaravan.

Omgeving
Toscane heeft veel te bieden wanneer het gaat om winkelsteden, kleine dorpjes, lokale markten, natuurgebieden en bezienswaardigheden. De directe omgeving van Camping St. Michael is zeer natuurrijk te noemen. De camping ligt namelijk midden in natuurpark Magliano- S. Rossore-Massacuiccoli. De zee is te vinden op slechts zevenhonderd meter afstand en ook de prachtige haven van Livorno is te voet te bereiken. De plaatsen Pisa en Lucca liggen iets verder weg, maar zijn zeker de moeite van een bezoekje waard.

Camping Park Albatros

In de prachtige vakantiestreek Toscane, in de plaats San Vincenzo, ligt deze grote familiecamping. Camping Park Albatros heeft een groot zwembad met apart kinderbad, zodat iedereen er op een veilige manier verkoeling kan zoeken. Er is een ruim toiletgebouw met wastafels en douches met warm water, apart kindersanitair en ruimtes om de baby te verzorgen. Je kunt voor de dagelijkse boodschappen terecht in het winkelcentrum op het terrein. In dit parkcentrum vind je onder meer een levensmiddelenwinkel, een restaurant en een bar.

Accommodaties
Camping Park Albatros heeft achthonderd ruime staanplaatsen en mag daarom een vrij grote camping genoemd worden. De staanplaatsen zijn goed verzorgd, liggen voor een deel in de schaduw en zijn voorzien van een stroomaansluiting. Wie op de camping wil verblijven maar geen eigen tent of caravan heeft, kan een goede tent van de camping huren. Ook is er de mogelijkheid op deze camping in Toscane te verblijven in een luxe stacaravan.

Omgeving
Toscane is een natuurrijke streek met leuke winkelsteden, lokale markten, gastvrije dorpjes en een heel scala aan bezienswaardigheden. Camping Park Albatros ligt in een zeer rustig en natuurrijk deel van Toscane, in een bos en op slechts vijfhonderd meter afstand van het strand. Geniet van de zon aan de zee, van de schaduw in het bos en natuurlijk van de prachtige steden in de omgeving wanneer je een dagje uit gaat.

Camping Free Time

In de gastvrije plaats Bibbona, dat in de geweldige regio Toscane te vinden is, ligt deze sfeervolle camping. Op Camping Free Beach vind je een groot zwembad met een apart ruim kinderbad, zodat jong en oud hier wat verkoeling kan zoeken. Kinderen kunnen overdag deelnemen aan het gevarieerde programma van het professionele animatieteam en iedereen kan een keuze maken uit de diverse sportieve mogelijkheden op en om het terrein. Er is een prima restaurant en een gezellige bar met een ruim en zonnig terras. In de winkel kun je veel van de dagelijkse boodschappen vinden.

Accommodaties
Camping Free Beach is een vrij kleine camping met tweehonderd staanplaatsen. De staanplaatsen bevinden zich op vlak terrein en zijn allemaal voorzien van een stroomaansluiting. Wie toch in wat meer luxe de vakantie door wil brengen op deze camping, kan terecht op een ander deel van de camping. Hier staan geschakelde vakantiewoningen en luxe stacaravans.

Omgeving
Toscane heeft de toerist veel te bieden. Camping Free Beach ligt in een natuurrijk deel van Toscane, in het dorp Marina di Bibbona, dat op slechts vierhonderd meter van zee en een grote visvijver ligt. De historische steden Siena en Florence zijn goed te bereiken en ook een uitstapje naar het beroemde Pisa is zeker aan te raden.

Camping Le Ginestre

Deze zeer kleine camping is te vinden in de plaats Arezzo, dat in de populaire streek toscane gelegen is. Camping Le Ginestre werd in 2004 geopend en is daarmee nog vrij nieuw. Er zijn niet erg veel faciliteiten, maar de omgeving heeft de gasten van deze minicamping ontzettend veel te bieden. De sanitaire voorzieningen zijn prima in orde, met onder meer wastafels en douches met warm water. Op het terrein is een leuk zwembad aanwezig en je kunt er genieten van de maaltijden van het Toscaanse restaurant.

Accommodaties
Camping Le Ginestre is erg klein en heeft slechts veertig staanplaatsen. De camping wordt veel gebruikt als doorreiscamping door de ideale ligging, maar je kunt er ook prima de hele vakantie verblijven. De staanplaatsen zijn niet al te groot, maar ook zeker niet te klein. Je hebt voldoende ruimte om te recreëren. Wie in wat meer luxe op deze camping in Toscane de vakantie door wil brengen, kan kiezen voor een verblijf in een luxe stacaravan. Bij iedere accommodatie is een parkeerplaats aanwezig.

Omgeving
Toscane is een ideale streek voor iedereen die er graag op uit gaat. Het kent veel prachtige historische steden, gezellige winkelstraten, bruisende horecagelegenheden en indrukwekkende bezienswaardigheden. Camping Le Ginestre ligt aan de A1, waardoor veel plaatsen erg makkelijk te bereiken zijn.

Camping Toscana

Deze kleinschalige camping in de plaats Montopoli Valdarno. Deze camping ligt in de prachtige vakantiestreek Toscane, wat de naam al zeker doet vermoeden. Op het terrein is een mooi zwembad te vinden met een apart kinderbad voor de kleintjes. De toiletgebouwen hebben voldoende toiletten en douches, welke goed en net verzorgd zijn. Er is een uitstekend restaurant en een gezellige bar. De organisatie van de camping organiseert regelmatig leuke cursussen, waaronder graveerkunsten en Toscaanse kookkunsten.

Accommodaties
Camping Toscana is niet erg groot en heeft in totaal slechts 130 staanplaatsen. Deze plaatsen zijn te vinden op ruime terrassen en voorzien van elektriciteit, water en een afvoer. Op een ander deel van de camping staan luxe stacaravans opgesteld. Hier kun je de vakantie in een wat luxer accommodatie doorbrengen. Bij iedere accommodatie is een parkeerplaats aanwezig, zodat je nooit ver hoeft te lopen met de bagage.

Omgeving
Het stadje Montopoli Valdarno is zeer charmant en gastvrij. Je kunt hier uren door de straatjes struinen, langs de winkels en de horecagelegenheden. De directe omgeving van de camping is landelijk en natuurrijk, uitstekend voor het maken van wandel- of fietstochten. De camping organiseert leuke excursies naar onder meer Pisa en Florence.

Camping Le Pianacce

In het sfeervolle Toscane, in de plaats Castagneto Carducci, is deze gezellige en vrij kleine camping te vinden. Camping Le Pianacce heeft een ruim zwembad met een vrij groot apart zwemgedeelte voor de kleine bezoekers. De moderne toiletgebouwen hebben warme douches en wastafels, voldoende toiletten, sanitair voor kinderen en ruimtes voor babyverzorging. Er zijn diverse sportieve faciliteiten aanwezig en de kinderen kunnen overdag genieten van de activiteiten die het professionele animatieteam op touw zet. Er is een prima restaurant, een bar en een zonnig terras en in de campingwinkel kun je een breed assortiment vinden. Met een campingbus kun je naar het strand worden gebracht.

Accommodaties
Camping Le Pianacce is niet erg groot en heeft in totaal 180 staanplaatsen. De staanplaatsen zijn mooi ruim, goed verzorgd en voorzien van een stroomaansluiting, water en een afvoer. De staanplaatsen bevinden zich op terrassen. Ook is er de mogelijkheid de vakantie op deze camping in Toscane door te brengen in een geschakelde vakantiewoning of een luxe stacaravan.

Omgeving
Deze sfeervolle camping ligt in een bos en de omgeving doet zeer landelijk aan. De zee is te vinden op een afstand van vijf kilometer en met de campingbus sta je dan ook binnen enkele minuten aan het verfrissende zeewater. Op loopafstand is het hart van Castagneto Carducci te vinden. Iets verder weg liggen de indrukwekkende steden Pisa, Siena en Florence.
© 2010 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Toeristische Informatie over ToscaneToeristische Informatie over ToscaneToscane is een regio in Italië. Het gebied heeft een grootte van 23.000 vierkante kilometer en er wonen ongeveer 3.7 mil…
Wijn uit ToscaneWijn uit ToscaneToscane is een zeer bekende wijnregio in Italië. Sinds de 13e eeuw wordt daar wijn verbouwd. De regio heeft een zeer gun…
Let op bij het kopen van een boerenwoning in ToscaneToscane is er vol van: de fascinerende boerenwoningen die ooit deel uitmaakten van een boerderij. Nu worden ze volop geb…
Winkelen in Toscane: winkels, outlets en marktenWinkelen in Toscane: winkels, outlets en marktenDe prachtige Italiaanse regio Toscane is een paradijs voor shoppers. Grote steden zoals Pisa en Florence hebben talrijke…

De mooiste campings aan het Gardameer - ItaliëDe mooiste campings aan het Gardameer - ItaliëHet Gardameer is een zeer populair meer in het zonnige Italië. Rond het meer vind je een prachtige natuur, mooie brede s…
De mooiste campings in Lazio Rome - ItaliëDe mooiste campings in Lazio Rome - ItaliëDe streek Lazio Rome in het zonnige Italië is zeer geliefd onder de toeristen. Vakantiegangers van over de hele wereld r…
Marensa (310 artikelen)
Gepubliceerd: 19-07-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Kamperen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.