De mooiste campings aan het Gardameer - Italië

De mooiste campings aan het Gardameer - Italië Het Gardameer is een zeer populair meer in het zonnige Italië. Rond het meer vind je een prachtige natuur, mooie brede stranden en diverse horecagelegenheden. Je kunt er zonnen, zwemmen en diverse watersporten beoefenen. Tientallen mooie campings hebben zich verzameld rond het kalme water van het Gardameer en het is niet makkelijk een keuze te maken. Hier vind je de leukste campings in de omgeving van het Gardameer.

Het Gardameer

Het Gardameer is een prachtig groot meer in Italie. Het kalme water wordt omringd door een adembenemende natuur vol bergen, bossen en open velden. Langs de oever van het Gardameer vind je stranden, watersportmogelijkheden en natuurgebieden vol wandel- en fietspaden. Rond het Gradameer zijn ontzettend veel campings te vinden waar je kunt verblijven in een tent of caravan, maar ook in een luxe stacaravan of een vakantiewoning. Hier vind je de mooiste campings rond het Gardameer.

Camping Garda Village

Deze ruime camping ligt direct aan het bekende Gardameer, aan de zuidkant van de oever. Het terrein kent een oppervlakte van maar liefst zestien hectare, is zeer groen en netjes verzorgd. Jong en oud kunnen op Camping Garda Village gebruik maken van een prachtig zwembadencomplex, met diverse zwembaden voor de volwassen en jonge gasten van de camping. Deze gezellige familiecamping staat bekend om de vele goed verzorgde faciliteiten, welke bijna allemaal gratis zijn. Daarnaast kun je er gebruik maken van het privé zandstrand aan het prachtige meer.

Accommodaties
Op Camping Garda Village zijn in totaal 317 staanplaatsen te vinden, waar je alle ruimte hebt om te recreëren met het hele gezin. Je kunt ook verblijven in een luxe stacaravan. De stacaravanplaatsen zijn ruim en groen. Daarnaast zijn er ook prachtige vakantiebungalows te vinden op Camping Garda Village. Bij iedere bungalow vind je een mooi aangelegde tuin en een gezellig zitje in de zon.

Omgeving
Allereerst is natuurlijk het Gardameer in de directe omgeving te vinden. Hier kun je zonnen, wandelen of diverse watersporten beoefenen. Het aflopende privéstrand aan het meer is zeer kinvriendelijk. Op een kilometer afstand vind je het bruisende centrum van het historische plaatsje Sirmione. Wie in een natuurrijke omgeving in de vrijheid wil recreëren, kan een uitstapje maken naar de oevers van een prachtige rivier, welke op acht kilometer van het kampeerterrein te vinden is.

Camping San Vito

Deze ruim opgezette camping in de nabije omgeving van het bekende Gardameer is een goede optie wanneer je op zoek bent naar een gezellige maar rustige camping in een natuurrijke omgeving. Camping San Vito beschikt over een zwembad en heeft enkele sportvelden. Daarnaast deelt deze camping tal van faciliteiten met de nabijgelegen camping Cisano.

Accommodaties
Op camping San Vito vind je voornamelijk stacaravans en vakantiebungalows. De vakantieaccommodaties zijn van alle gemakken voorzien en je kunt altijd naast het verblijf parkeren. Motorrijders worden op deze camping helaas niet toegelaten en ook huisdieren zijn er niet toegestaan. In totaal zijn er honderd staanplaatsen te vinden op deze camping in de plaats Cisano di Bardolino.

Omgeving
Camping San Vito ligt in een rustige en natuurrijke omgeving, op korte afstand van het Gardameer. Via een kort tunneltje onder de weg door kun je het strandje van de camping te voet bereiken en wanneer je een wandeling maakt over het wandelpad langs het strand, kom je in Lazise of Bardolino uit. Breng een bezoekje aan het winkelcentrum of ga de natuur in om in alle rust en vrijheid te recreëren.

Camping Serenella

Deze prachtige camping in Bardolino heeft jong en oud veel te bieden. Er zijn in totaal 298 staanplaatsen beschikbaar, waardoor het er rustig, gemoedelijk en gezellig is. Dit betekent ook wel dat tijdig reserveren zeker aan te raden is, zeker in het hoogseizoen. Camping Serenella is zeer kindvriendelijk er de kinderen zullen zich er ook prima kunnen vermaken. Er is een ruime speelruimte en in het hoogseizoen is er een leuk animatieprogramma voor de jonge gasten van de camping. Daarnaast kunnen gasten regelmatig mee op een gezellige excursie.

Accommodaties
Er zijn een kleine driehonderd staanplaatsen te vinden op Camping Serenella, maar er is ook de mogelijkheid op deze camping te verblijven in een appartement, een stacaravan of een knusse blokhut. Bij ieder huurobject is een parkeerplaats aanwezig en de accommodaties zijn allemaal voorzien van airconditioning.

Omgeving
Camping Serenella is te vinden in de ongerepte natuur van de heuvels en de rustige omgeving van het Gardameer. Het Gardagebied is ideaal voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Bij de camping liggen twee stranden, een grasstrand en een kiezelstrand, waar het ook zeer veilig vertoeven is voor de kinderen. Langs het meertje van de camping is een wandelpad met bankjes op het strand zijn diverse sportmogelijkheden. Zo kun je er terecht bij een watersportcentrum, welke onder meer wakeboards, waterski’s en parasailing biedt. Uiteraard kun je er ook prima zwemmen en zonnen.

Camping Toscolano

In Toscolano del Garda, een prachtige plaats in de directe omgeving van het populaire Gardameer, ligt deze kleinschalige camping. Deze camping is zeer sfeervol en ligt binnen de muren van een oud klooster. Dit oude klooster in compleet omgebouwd tot een uistekend restaurant, een bar en een appartementengebouw. De Italiaanse sfeer is hier altijd aanwezig en je kunt het pure Italiaanse buitenleven dan ook overal opsnuiven. Er zijn twee mooie zwembaden, een klein kiezelstrand, een tennisbaan, een winkel en een bar, een restaurant met pizzeria en minivoetbal voor de liefhebber. In de maanden juli en augustus is er animatie voor jong en oud in het Duits en het Italiaans en wordt er vaak voor muziek gezorgd.

Accommodaties
Op Camping Toscolano kun je verblijven in een luxe appartement. De vakantieappartementen zijn gevestigd in het oude kloostergebouw en zijn daarom zeer karakteristiek, maar toch modern. De appartementen zijn van alle gemakken voorzien en bieden de gasten alles wat ze nodig hebben tijdens een welverdiende vakantie. Ook kun je kiezen voor een verblijf in een stacaravan. Deze stacaravans staan op een apart gedeelte van de camping. Bij ieder huurobject is een parkeerplaats aanwezig, zodat je nooit ver hoeft te lopen met de bagage. Uiteraard kun je ook verblijven op het gezellige kampeergedeelte. In totaal zijn er slechts 150 staanplaatsen, welke vrij ruim en goed onderhouden zijn.

Omgeving
Deze gemoedelijke familiecamping ligt op korte afstand van het bekende Gardameer, waar je kunt watersporten, zonnen, zwemmen of wandelen langs de oever. De omgeving van het meer is zeer natuurrijk en het water wordt omringd door hoge bergen en veel flora en fauna. Binnen een straal van vijf kilometer om de camping kun je diverse leuke winkelcentra, havenplaatsjes en lokale markten bezoeken. Ook pretpark Gardaland ligt op vrij korte afstand van Camping Toscolano.

Camping Wien

In de directe omgeving van het populaire Gardameer, in de plaats Peschiera del Garda, is deze gezellige familiecamping te vinden. Een deel van het kampeerterrein ligt direct aan het kalme water van het Gardameer. De sanitaire voorzieningen op deze camping zijn prima in orde en er is ook speciaal sanitair voor rolstoelrijders aanwezig. Het grasterrein is zeer goed verzorgd en het terrein wordt goed verlicht. De sfeer is er zeer gemoedelijk, gastvrij en vriendelijk. Deze rustige camping is ideaal voor iedereen die graag in een natuurrijke omgeving de vakantie doorbrengt.

Accommodaties
De staanplaatsen op camping Wien hebben een stroomaansluiting, zijn ruim en net verzorgd. Op de meeste plaatsen is er een aangename schaduw aanwezig. Iedereen die in een wat luxer accommodatie wil verblijven op deze camping, heeft voldoende keuzemogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een ruime geschakelde vakantiewoning met eigen buitenzitje, een ruime en zeer luxe stacaravan of een sfeervolle blokhut. Ook is er een accommodatie speciaal voor rolstoelrijders.

Omgeving
Camping Wien ligt in een rustige en natuurrijke omgeving, direct aan het Gardameer. Rondom het kalme water vind je een adembenemende natuur met hoge bergen en glooiende heuvels. Binnen een straal van vijf kilometer om de camping kun je diverse winkelcentra bezoeken, waar regelmatig lokale markten worden gehouden. Op een kilometer afstand van Camping Wien is een uitstekend restaurant te vinden.

Camping Monte Brione

Deze natuurrijke camping is zeer geschikt voor mensen die erg gesteld zijn op een groene omgeving, een gezonde buitenlucht en een plaatsje dichtbij de natuur. Deze gezellige camping heeft niet alleen natuur rondom het terrein, maar ook zeker op het terrein. Er is een prachtig zwembad op de camping aanwezig, waar jong en oud zich prima zal kunnen vermaken. Daarnaast is ook het Gardameer op korte afstand te bereiken, waar nog meer waterplezier ligt te wachten!

Accommodaties
Camping Monte Brione heeft 120 staanplaatsen op een ruime drie hectare terrein. Je verblijft er in een luxe stacaravan, welke beschikt over maar liefst drie kamers. De stacaravans zijn vrij nieuw en geschilderd in prachtige mediterrane kleuren, waardoor het een vrolijk geheel vormt.

Omgeving
Deze kleinschalige camping ligt aan de noordpunt van het Gardameer, waar het meer samen komt met de hoge bergen. De omgeving is werkelijk adembenemend te noemen en leent zich prima voor het maken van lange wandel- en fietstochten. Op het meer kun je uiteraard zeilen, surfen of bijvoorbeeld waterskiën. Je kunt er veilig zwemmen of van de zon genieten. Op loopafstand is ook het bruisende centrum van het kleine stadje Riva del Garda te vinden. Camping Monte Brione heeft een prima ligging tussen de bergen en de natuur, waardoor er veel natuurrijke uitstapjes in de omgeving te maken zijn.

Camping Weekend

Deze rustige camping ligt op slechts 400 meter van het Gardameer, in een zeer groen gebied vol olijfbomen. De camping staat voor rust, gastvrijheid, privacy en vrijheid en de faciliteiten zijn zeer uitgebreid. Zo is er een groot zwembad met apart kinderbad en een grote glijbaan. Het zwembad is omgeven door een groot terrein met speeltoestellen en een zonneweide. Verder kunnen de gasten er genieten van onder meer speeltuinen, tafeltennistafels, een volleybalveld en een leuk animatieteam in het hoogseizoen. Gasten kunnen gebruik maken van de supermarkt, de bar, een pizzeria, een restaurant, wasruimte, een EHBO-ruimte en telefooncellen.

Accommodaties
Op Camping Weekend kun je verblijven op de staanplaatsen, welke allemaal zijn voorzien van stroom. Ook kun je kiezen voor een verblijf in een geschakelde vakantiewoning of een stacaravan huren. Op verschillende plaatsen op de camping vind je uitgebreide moderne sanitaire voorzieningen, welke dagelijks schoon worden gehouden.

Omgeving
Camping Weekend ligt in een groene omgeving, nabij het Gardameer en op loopafstand van een strandje. Vanaf de camping heb je een schitterend uitzicht op de baai van Salò. In de nabije omgeving kun je deelnemen aan diverse activiteiten. Zo zijn er tennisbanen, windsurfscholen, waterskimogelijkheden, golfbanen, horecagelegenheden en uitgaansgelegenheden en aanlegplaatsen voor boten. Ook zijn er diverse vertrekpunten te vinden voor boottochten en excursies naar het centrum van Verona en Venetië.

Camping Fornella

Deze middelgrote camping in de prachtige streek Lombardije is te vinden in de plaats San Felice del Benaco. De camping heeft veel faciliteiten voor jonge en oudere gasten. Zo zijn er prima zwembaden aanwezig en zullen de kinderen zich prima kunnen vermaken in het aparte kinderbad. Er is een groot speelterrein en een kindvriendelijk kiezelstrand. Dit halfronde strand loopt heel langzaam af het water in, waardoor het bijzonder veilig is voor kinderen en / of beginnend zwemmers. Camping Fornella heeft diverse sfeervolle terrassen, vanwaar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de groene omgeving.

Accommodaties
Camping Fornella heeft in totaal 400 staanplaatsen, waarvan het grootste deel wordt gebruikt als toeristische plaatsen. De staanplaatsen zijn ruim, netjes verzorgd en groen en je kunt er dan ook eigenlijk altijd genieten van rust en de natuur. Wil je toch genieten van wat meer luxe tijdens je verblijf op deze camping? Dan kun je er ook verblijven in een luxe stacaravan / mobilhome. Bij ieder huurobject is een parkeerplaats aanwezig.

Omgeving
De terrassen van camping Fornella liggen op grasland met diverse soorten loofbomen en dit is eigenlijk wat de hele omgeving voornamelijk te bieden heeft. De camping is gelegen rond een beboste heuvel en je kunt genieten van een spectaculair uitzicht op de baai. Ook kun je vanaf diverse plaatsen op de camping het Gardameer, del Garda en Isola di Biaggio zien. Camping Fornella is zeer centraal gelegen, waardoor het een ideaal startpunt is voor diverse leuke uitstapjes.

Eurocamping

In de prachtige streek Veneto, in het plaatsje Pacengo di Lazise, ligt familiecamping Eurocamping. Deze grote camping heeft jong en oud ontzettend veel te bieden. Zo kunnen de kinderen genieten van het water in het kinderbad, welke voorzien is van diverse waterspelletjes, in de grote speeltuin of op de speelweide. Eurocamping is erg charmant, met ouderwets maar goed verzorgd sanitair, groene vlaktes en een pure Italiaanse sfeer. Het strand van de camping, waar ook twee bars met terras te vinden zijn, is zeer kindvriendelijk en in het hoogseizoen wordt er voor alle leeftijden veel georganiseerd.

Accommodaties
Eurocamping is een zeer grote camping en beschikt over maar liefst 650 staanplaatsen. Deze plaatsen zijn ruim en praktisch ingedeeld. Daarnaast kun je er ook voor kiezen te verblijven in een stacaravan / mobilhome of een geschakelde vakantiewoning.

Omgeving
De omgeving van Eurocamping is rustig en toch vol activiteiten. De camping ligt direct aan het populaire Gardameer, waar altijd veel te doen is in en om het water. Vanaf het terras bij het strand heb je uitzicht op het kleine haventje van Pacengo, welke ook absoluut de moeite van een bezoekje waard is. Het centrum van de gastvrije plaats Lazise is goed te bereiken en ideaal voor iedereen die graag een dagje besteedt aan winkelen en het bekijken van etalages.

Camping La Gardiola

Deze zeer ruim opgezette camping kan het best worden aangemerkt als rustig, gastvrij en kindvriendelijk. Het is dan ook een ideale camping voor jonge gezinnen. Het terrein is vier hectare groot en biedt de gasten veel ruimte en privacy rond de plaatsen en accommodaties. De faciliteiten zijn net verzorgd en er is voor jong en oud voldoende te doen. Daarnaast organiseert de leiding van de camping regelmatig leuke excursies in de omgeving.

Accommodaties
Camping La Gardiola telt slechts 21 staanplaatsen en kan daarmee het best worden omschreven als knus en kleinschalig. Het contact is dan ook persoonlijk en vertrouwd. Ben je op zoek naar een iets luxer accommodatie op deze camping? Ook dat is er mogelijk. Op de camping zijn twee verschillende modellen stacaravans te vinden, type A en type B. Ook deze luxe stacaravans hebben rondom voldoende ruimte om te recreëren.

Omgeving
De camping ligt in een rustige en natuurrijke omgeving, op een kilometer afstand van een gezellig winkelcentrum. Het terrein grenst direct aan de bergachtige westkant van het bekende Gardameer en je hoeft slechts vijfhonderd meter te wandelen voor je op het kiezelstrand aan het meer staat.
© 2010 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Noord Italie: TrentinoIn het noorden van Italië bevindt zich de provincie Trentino (Trente). Deze provincie is zeer aantrekkelijk voor vakanti…
Op vakantie naar ItaliëItalië is een erg populair vakantieland om het prachtige weer en de schitterende natuur.Wat houdt het eigenlijk in om op…
WK voetbal 1934In 1934 werd voor de 2e maal het Wereld Kampioenschap Voetbal gehouden. Dit jaar was Italië het gastland, nadat andere l…
EK voetbal 1980Het EK van 1980 word georganiseerd door gastland Italië. Dit is de 2e keer dat Italië de eer heeft om het EK te mogen or…

De mooiste campings in Sardinië - ItaliëDe mooiste campings in Sardinië - ItaliëSardinië heeft tal van prachtige campings en de omgeving is rijk aan natuurgebieden, wandel- en fietsroutes, mooie winke…
De mooiste campings in Toscane - ItaliëDe mooiste campings in Toscane - ItaliëToscane is wellicht de meest populaire streek van heel Italië. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen deze prachtige str…
Marensa (310 artikelen)
Gepubliceerd: 19-07-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Kamperen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.