Een dagje naar Kleve

Een dagje naar Kleve Kleve is een gezellig plaatsje net over de grens bij Nijmegen. Kleve is geliefd bij veel Nederlanders. Je kunt er lekker een terrasje pikken, winkelen en er is nog meer te doen. Lees snel verder. Kleve (Kleef) ligt vlakbij de Duitse grens, nabij Nijmegen. Het natuurgebied Reichswald vind je hier vlakbij. Kleve telt bijna 50.000 inwoners en het is er heuvelachtig. De hoofdwinkelstraat loopt omhoog. Kleve heeft ook een koopzondag. Rond de kerstperiode is er een kerstmarkt in Kleve, waar veel bezoekers op afkomen. Kleve is perfect als je er een dagje tussen uit wilt. Je hebt het idee dat je op vakantie bent. Hieronder vind je een overzicht van wat je er zoal kunt doen en wat de moeite waard is om te bezoeken. Kleve kent een rijke oorlogsgeschiedenis, er is veel gebombardeerd. In 1944 werd de plaats voor ruim 80% verwoest. Je vindt in het stadje een aantal beelden en monumenten die doen herdenken aan de oorlog.

Kaufland

De Kaufland is een hele grote supermarkt in Kleve. Ze hebben een ruim aanbod aan producten. Naast eerste levensbehoeften verkopen ze er ook make-up, boeken, speelgoed, cd's, dvd's, huishoudelijke artikelen en elektronica. Aan het begin van de supermarkt zijn wc's en er zit ook een bakker met een gezellig zithoekje. Je kan daar wat eten en drinken. Er is een ruime parkeerplaats om je auto te parkeren. De supermarkt is 's avonds tot 20:00 uur geopend en het is aan te raden om een koelbox mee te nemen.

Fressnapf

De Fressnapf is een grote dierenwinkel. De keten Fressnapf behoort tot een van de grootste van Europa. In Nederland heet het concern Jumper. Naast de Fressnapf vind je een grote drankenhandel waar je voordelig drank en frisdrank kunt kopen. De Fressnapf is centraal gelegen in Kleve en heeft een groot assortiment. Ze verkopen veel bijzondere spullen en de dieren die ze verkopen zitten in prachtige ruime kooien. Het assortiment van Fressnapf is altijd actueel en op de website kun je alle nieuwe en bestaande producten zien. Ook hier is een ruime hoeveelheid aan parkeerplaatsen.

Bouwmarkt

Als je aan het begin van het centrum staat en terug loopt over de parkeerplaatsen, dan vindt je langs het water een grote bouwmarkt. Je kan het vergelijken met de Praxis. Handig als je nog iets nodig hebt of op zoek bent naar iets speciaals.

Centrum

Het centrum van Kleve ligt in het lage gedeelte. Het centrum is erg gezellig, je vindt er veel terrasjes waar je lekker kunt zitten en wat drinken. Bakkerijen zijn ook ruim aanwezig. Het winkelaanbod is divers en voor jong en oud. Je vindt er onder andere een H&M, diverse sportwinkels, schoenenwinkels, kledingwinkels en tal van andere leuke zaakjes. Parkeren kun je op een van de vele parkeerplaatsen. Op zaterdag is het vanaf 13:00 uur gratis parkeren.

Megastores

In het hogere deel (Oberstadt) van Kleve vindt je de megastores. Parkeren is hier gratis, maar het is op zaterdag altijd erg druk, dus op tijd aankomen is wel aan te raden. De megastores die je er vindt zijn een supermarkt, twee grote schoenenwinkels, kledingwinkels, een drogisterij, McDonalds, sportwinkels, een baby-kinderwinkel en een bakkerij. Het is aan te raden om bij de megastores te gaan kijken en het is prima te combineren met het centrum.

Zoo/Tiergarten

Deze kleinschalige dierentuin/kinderboerderij is erg leuk om eens te bezoeken. Het is gelegen op een mooie locatie en je vindt er zo'n 300 dieren, zoals bijvoorbeeld wilde zwijnen, wilde paarden en herten. Vooral voor kinderen is het erg leuk om een keer een bezoek te brengen aan dit park. De entree kost € 3,50 vanaf 13 jaar. Ben je jonger dan betaal je € 2,- en tot 2 jaar mag je gratis naar binnen.
Bron: Sebastian Veelken, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Sebastian Veelken, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

De Kleefse Tuinen

Deze tuinen zijn een bezoek waard. Een leuke weetje hiervan is dat de Berlijnse Zoo werd aangelegd naar het voorbeeld van deze tuinen.

Kasteel Schwanenburg

Leuk een bezoekje aan dit kasteel te brengen. Het is een stukje geschiedenis en vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht. Het is ook een mooi uitgangspunt voor een wandelroute door de stad.

Berg en Dal

Op een paar kilometer van Kleve vindt je Berg en Dal. Je kan hier prachtig wandelen door de natuur, vooral de omgeving van de Duivelsberg is prachtig met vele heuvels en valleien. Je vindt er ook het kinderpretpark Tivoli en een aantal pannenkoekenhuizen. Het pannenkoekenhuis op de Duivelsberg staat bekend als een van de beste en het is een aanrader om daar eens een lekkere pannenkoek te gaan eten, ze hebben vele soorten pannenkoeken. Je moet er wel rekening mee houden dan het in de vakanties en met mooi weer erg druk kan zijn.
© 2012 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
'Draisinen' bij Arnhem: fietsen op het spoorFietsen op het spoor. Een actief middagje uit in de omgeving van Arnhem? Leuk om te doen met iets oudere kinderen (6 tot…
Dierentuinen in Nordrhein Westfalen DuitslandOp zoek naar een leuk idee voor een uitstapje met kinderen voor een onvergetelijke dagtrip voor in de vakantie of weeken…
Amman, winkelenAls u op vakantie in Jordanië bent en nog een dagje over hebt in Amman is het wellicht handig om te weten waar u het bes…

Zion National Park: Angels Landing trailZion National Park: Angels Landing trailZion National Park is een minder bekend nationaal park in het zuidwesten van de Verenigde Staten, maar toch zeker de moe…
Duurzaam toerisme in GambiaHet mooiste kleine land van Afrika, The Gambia, ziet het aantal toeristen van jaar tot jaar groeien. Door het aangename…
Bronnen en referenties
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 21-05-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.