Zion National Park: Angels Landing trail

Zion National Park: Angels Landing trail Zion National Park is een minder bekend nationaal park in het zuidwesten van de Verenigde Staten, maar toch zeker de moeite waard om te bezoeken! In dit nationale park kun je prachtige wandelingen maken. Een artikel over Zion National Park en de bijzondere Angels Landing trail.

Zion National Park

Zion is sinds 1919 een nationaal park van de Verenigde Staten en in 1937 werd ook Kolob er nog aan toegevoegd. De eerste bewoners waren de mormoonse pioniers die halverwege 1800 gebieden onderzochten in het zuidwesten. Vanwege de kalmte die het gebied uitstraalde kreeg het de naam Zion, wat in de bijbel staat voor dichtbij God zijn. Voor de mormoonse pioniers was het gebied van de indianen die er eeuwen hebben rond getrokken. Ook in deze eeuw geeft het gebied nog steeds veel rust en kun je genieten van de geweldige rotsformaties.

Hoe kun je het park bereiken?

Zion ligt een kleine drie uur van de stad Las Vegas en is daarom zeker een bezoekje waard! De enige weg die door het park ligt is de 9. Vandaar ga je in en uit het park. Halverwege het park kom je in een nationaal park en behoor je intree te betalen, dat is voor een auto $ 25 en voor een individu $ 12. Bezoek je meer parken? Dan kun je overwegen om een parkpas te kopen voor $ 75. Met deze parkpas kun je overal naar binnen in nationale parken zonder weer te betalen. Vervolgens kun je van Zion National Park binnen twee uur naar Bryce Canyon gaan. Laat je verrassen door twee heel verschillende werelden!

Overnachten en vervoer in het park

Rondom Zion National Park liggen veel lodges om te overnachten. Deze zijn over het algemeen vergelijkbaar en goed. Ook in het park ligt een bijzondere lodge om te overnachten. Meestal is het overnachten in het park duurder dan buiten het park. Ook zijn er plekken voor campers en tenten in het park. Om van buiten het park in het park te komen, kun je het beste de shuttle bus gebruiken. Deze bus is gratis en rijdt af en aan van buiten het park naar het park en binnen het park. Wil je een bezoek afleggen in het hoogseizoen? Reserveer dan tijdig een overnachting.

Angels Landing

Er zijn verschillende bijzondere hikes in Zion National Park. Een voorbeeld is de Emerald Pools Trail, de West Rim Trail en de Weeping Rock Trail, maar de spectaculairste trail is de Angels Landing Trail! Het is een zware trail van 7,7 kilometer en echt niet geschikt voor mensen die snel last hebben van hoogtevrees of lichamelijke ongemakken hebben. Het grootste gedeelte van de trail is een goed begaanbaar pad, maar vanaf het uitkijkpunt Scoutís Overlook is het gedaan met de goede ondergrond. De laatste trip naar Angels Landing is maar een halve mijl, maar ontzettend zwaar. Het uitzicht is geweldig, maar je moet niet teveel het ravijn in kijken. Sinds 2004 zijn hier al zes mensen naar beneden gestort, dus pas op! Het hoogste punt van Angels Landing is 1753 meter hoog en geeft een adembenemend uitzicht over Zion National Park. Ben je jong, heb je een goede conditie en hou je van avontuur? Dan mag je deze trail absoluut niet missen!

Waar moet je op letten tijdens een trail?

Je moet op een aantal dingen letten als je een trail gaat lopen. Bij de ingang van de parken krijg je ook een informatiebrochure, lees deze brochure zorgvuldig door! Samengevat moet je vooral hier om denken:
  • Bekijk de weersvoorspellingen goed voor de dag dat je wilt gaan lopen. Vooral in het voorjaar kan het weer plotseling omslaan en kan het hard gaan waaien, regenen en onweren. Deze combinatie is levensgevaarlijk, speciaal voor de trails.
  • Neem genoeg water mee! Je kunt, met name in het voorjaar en zomer, niet genoeg water meenemen tijdens een trail in het park. Lege flessen zijn te vullen op de grond, maar eenmaal boven ben je op je eigen voorraad aangewezen.
  • Zorg voor een goede basisconditie. Je hoeft geen uitmuntende conditie te hebben, maar pas goed op jezelf. Gaat je hart tekeer of heb je het ontzettend warm? Rust dan even uit en bij voorkeur in de schaduw. Rust je uit in de zon dan kost dat alleen maar meer energie.
  • Ga in het voorjaar en de zomer niet op het heetst van de dag de klim maken. Tijdens grote delen van de trail is er geen schaduw aanwezig en loop je volop in de zon.
  • Smeer je voldoende in met zonnebrandcrème! Vooral in de zomer moet je goed beschermd in de zon gaan lopen.
  • Neem naast voldoende drinken ook wat te eten mee! Bij voorkeur ook iets wat zout is, zodat je het zout wat je zweet weer aanvult. Voor deze wandelingen is het ook raadzaam om sportdrank mee te nemen die je lichaam weer alles geeft wat nodig is.
  • Blijf op de paden die uitgezet zijn, want off road gaan in de canyons van de Verenigde Staten kan levensgevaarlijk zijn. Er is geen bereik met mobiele telefoons en mocht je wat gebeuren dan is het moeilijk om hulp in te gaan roepen.
  • Draag goede wandelschoenen! Op bepaalde delen van de trail is het aan te raden om schoenen te dragen die ook je enkel ondersteunen. Door de onregelmatige ondergrond komen veel enkelblessures voor.
© 2012 - 2024 Annfinance, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Informatie over de Verenigde Staten van AmerikaInformatie over de Verenigde Staten van AmerikaAmerika is een machtig en groot land. In totaal horen er vijftig staten bij het land. Behalve de vijftig staten is er oo…
Van Capitol Reef naar Yosemite National ParkIn het westen van de Verenigde Staten liggen enkele prachtige nationale parken die zeker de moeite waard zijn om te bezo…
Natuurwonder Noord-Amerika: Yellowstone National ParkNatuurwonder Noord-Amerika: Yellowstone National ParkYellowstone National Park, het eerste nationale park ter wereld gelegen in Wyoming, Verenigde Staten en een klein gedeel…
Utah (VS): tien mooie plekjes die je niet mag missenUtah (VS): tien mooie plekjes die je niet mag missenUtah in het zuidwesten van de VS is één van de mooiste Amerikaanse staten. Een bezoek aan deze staat kan men bovendien g…

Met de auto naar Kroatië, waar op te lettenMet de auto naar Kroatië, waar op te lettenIn dit artikel kun je handige informatie vinden over Kroatië en dan voornamelijk waar je op moet letten wanneer je met d…
Een dagje naar KleveEen dagje naar KleveKleve is een gezellig plaatsje net over de grens bij Nijmegen. Kleve is geliefd bij veel Nederlanders. Je kunt er lekker…
Bronnen en referenties
Annfinance (119 artikelen)
Gepubliceerd: 24-05-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.