Zell am See: Skigebied voor geslaagde wintersport vakantie

Zell am See: Skigebied voor geslaagde wintersport vakantie Zell am See is een Oostenrijks skigebied, gelegen aan een prachtig meer en omringd door bergen, dat zowel in de zomer als in de wintersport periode jaarlijks heel veel bezoekers trekt. Zell am See is dan ook erg geschikt voor een wintersport vakantie en biedt meer dan 130 kilometer aan afwisselende skipiste voor beginners en gevorderden. Het is een gezellige en mondaine après-ski plaats met uitstekende skischolen. Lees hier meer over waarom Zell am See zo'n populaire wintersport bestemming is!

Waar ligt wintersport gebied Zell am See?

Zell am See ligt in Oostenrijk en maakt deel uit van de deelstaat Salzburg. Zell am See is zowel een stadje als een gebied, gelegen aan de Zeller See en omringd door gebergte. Zell am See ligt vrij dicht bij Salzburg en is een erg gekende maar toch authentieke toeristenplaats in zomer en winter. In de winter is Zell am See een zeer gewild skigebied. In de zomer biedt het schitterende meer heel veel watersport mogelijkheden. Het gehele jaar door trekt bovendien het kuuroord in Zell am See bezoekers. Zell am See is echter met name een toeristisch skigebied, waar mensen kunnen skiën, schaatsen en langlaufen.

Wat heeft de plaats zelf allemaal te bieden?

Het pittoreske stadje Zell am See, gelegen op 750 meter hoogte, heeft zelf nog geen 2000 inwoners maar is bijzonder goed ingesteld op het toerisme. De plaats biedt een autovrij centrum, veel leuke winkels, meer dan 100 restaurants om uit te kiezen en voor het nachtleven uitstekende après ski mogelijkheden in de talloze cafés en disco's.

Ook zijn er veel andere voorzieningen zoals een manege, kuuroord, bioscoop en allerhande sportieve mogelijkheden zoals onder andere een rodelbaan, zwembad en squash centrum. Zell am See biedt een rijk aanbod aan leuke hotels en appartementen en er is iets te vinden voor iedere prijsklasse.

Wat heeft Zell am See te bieden als skigebied?

Zell am See biedt meer dan 130 kilometer aan skipistes met een goede variatie tussen blauwe, rode en zwarte pistes. De wintersport bestemming maakt deel uit van de Europa Sport Region.

De 2000 meter hoge berg Schmittenhöhe biedt afwisselende afdalingen in de altijd overvloedig aanwezige sneeuw vanuit hoogtes van ongeveer 1400 tot 1700 meter.

In het nabijgelegen Kaprun kun je ook nog skiën op de gletsjer. De berg de Maiskogel biedt goede mogelijkheden voor beginners. De skischolen in Zell am See staan bekende als zeer goed. Ook voor langlaufen is het gebied heel erg geschikt met meer dan 200 kilometer aan langlauf loipes.

Wat moet je weten over de skipiste in Zell am See?

De skipistes van Zell am See zijn gelegen bij Zell am See zelf en het nabijgelegen Kaprun. Zell am See biedt een goede diversiteit aan pistes en heeft in totaal 25 kilometer aan blauwe piste op 2000 meter, 27 kilometer aan rode piste op 1450 meter hoogte en 28 kilometer bij het dal station op 750 meter.

Kaprun heeft 22 kilometer blauwe skipiste op 2000 meter, 16 kilometer op 1450 meter en 3 kilometer op 750 meter hoogte. Op de gletsjer in Kaprun kun je het gehele jaar door skiën.

Wat kost een wintersport vakantie en skipas in Zell am See?

In het gebied kun je tal van hotels en appartementen boeken via zowel particulieren als reisorganisaties in alle prijsklassen. Omdat het aanbod groot is, kun je online veel aanbiedingen vinden voor een wintersport vakantie in Zell am See. Let er wel op dat je kiest voor een verblijf dichtbij het centrum.

Een skipas kost in Zell am See voor een week 223 EUR voor een volwassene en 111 EUR voor een kind in het hoogseizoen. In het laagseizoen liggen deze prijzen zo'n 20 EUR lager. Deze prijs dekt het gehele gebied inclusief Kaprun en de Maiskogel. Daarnaast zijn er dagkaarten verkrijgbaar voor de Schmittenhöhe, Kaprun en de Kitzsteinhorn.
© 2010 - 2024 Sterretje999, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Oostenrijk - skigebied Zillertal ArenaOostenrijk - skigebied Zillertal ArenaHet skigebied Zillertal Arena is gelegen in Oostenrijk en verspreid over de provincies Tirol en Salzburgerland. Het wint…
Zes sneeuwzekere skigebieden in november - OostenrijkZes sneeuwzekere skigebieden in november - OostenrijkNovember is voor veel mensen nog een echte herfstmaand. Toch heeft deze herfstmaand voor de liefhebber van wintersport v…
Wintersport in OostenrijkWintersport in OostenrijkVeel Nederlanders kiezen ervoor hun wintersportvakantie in Oostenrijk te houden. En dat is logisch. Oostenrijk is een la…
Wintersportgebieden in OostenrijkOostenrijk, een geliefd land voor de wintersport. Verdeeld over de Bundesländer liggen diverse grote, mooie en gezellige…

Wintersport in TsjechiëDe skivakantie is leuk om te vieren in de traditionele wintersportlanden als Frankrijk en Oostenrijk maar Tsjechië is ee…
Cijfers Nederlanders op wintersportIn Nederland is wintersport al jaren populair. Sinds de jaren ’90 is de populariteit van wintersport onder Nederlanders…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Leunert, Pixabay
  • Wikipedia: Zell am See
  • Wintersport in Zell am See
  • Skipas en prijzen in Zell am See en Kaprun
  • Het skigebied van Zell am See
Sterretje999 (364 artikelen)
Laatste update: 20-02-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.