Wintersport in Oostenrijk

Wintersport in Oostenrijk Veel Nederlanders kiezen ervoor hun wintersportvakantie in Oostenrijk te houden. En dat is logisch. Oostenrijk is een land met goede wintersportgebieden waar het skiën heel serieus wordt genomen. Ook wordt er veel gefeest en kun je je dagen goed afsluiten bij de vele après-ski. Wat kun je allemaal doen aan Wintersport in Oostenrijk?

Wintersport in Oostenrijk

Oostenrijk is zeer geschikt voor een wintersportvakantie. Het skiën wordt er erg serieus genomen. Een kapotte piste wordt zo snel mogelijk gerepareerd. Daarnaast kun je er veel moderne apparatuur vinden. Zo zijn de meeste ouderwetse skiliften vervangen door modernere. Ondanks de modernere aanpassingen weet Oostenrijk wel zijn tradities te houden. Door de moderne aanpassingen zijn de meeste bekende skioorden wel een stuk duurder geworden. Kleinere en onbekende skioorden zijn vaak nog wel redelijk goedkoop. Dat het skiën serieus wordt genomen, zie je ook in de skischolen. De leraren zijn altijd erg enthousiast. Dit is dan ook één van de eisen die aan ze wordt gesteld. Als beginnend skiër kun je goed terecht in Oostenrijk, omdat je de nodige begeleiding zult krijgen.

Wintersport in Oostenrijk is niet alleen professioneel. Je krijgt ook te maken met veel gezelligheid. Oostenrijk staat bekend om zijn uitbundige après-ski. Je hoort in de middag overal gezellige popmuziek en gejodel. Bij veel pistes kun je onderaan een kroeg vinden met veel muziek. Er kan in een kroeg worden gedanst. Ook kun je er iets lekkers drinken.

Op reis naar Oostenrijk

Oostenrijk is goed te doen als je met eigen vervoer komt. Wel moet je rekening houden met de tolprijzen. Het tolsysteem werkt met een vignet, dat je kunt krijgen bij alle grensovergangen. Door de vele tunnels hoef je met de auto niet al te veel te klimmen en dat maakt het een stuk prettiger om naar het land te reizen. Je kunt er ook voor kiezen om met een georganiseerde busreis te gaan. Een andere mogelijkheid is de trein. Een paar wintersportbestemmingen kun je vanuit Nederland en België rechtstreeks met de trein bereiken. Als laatste kun je ook kiezen om het vliegtuig te pakken. Vooral een last-minute reis naar Oostenrijk kan goed uitpakken. Je betaalt hier dan erg weinig voor. Wel moet je er rekening mee houden dat je met een last-minute reis het risico loopt dat jouw favoriete bestemming geen plekken meer beschikbaar heeft.

Wintersport in Gelros

Gelros is misschien wel de nummer één als het gaat om wintersport in Oostenrijk. Het gebied maakt deel uit van de Zillertal Arena. Dat is een lift- en pisteverbinding tussen Zell im Zillertal, Gerlos en Königsleiten. Vanuit Gerlos gaat er een lift naar zo’n tweeduizend meter hoogte. Hier kun je een blauwe piste vinden die voor beginners zeer geschikt is. Gevorderden skiërs kunnen naar Zell of Königsleiten voor de rode en zwarte pistes. In de blauwe piste bij Gerlos is het vaak erg druk en moet je goed oppassen niet tegen anderen op te botsen. Ondanks de drukte is de wachttijd bij de stoeltjeslift niet erg lang. Voor gevorderde skiërs is dit gebied wellicht wat saai, maar de vele mooie uitzichten maken een heleboel goed.

Bij Zell vind je de rode pistes, die al wat meer voor een uitdaging zorgen. Je hebt veel mogelijkheid voor een goed Swung en het is er ook minder druk dan bij Gerlos. De zwarte piste kun je vinden bij Königsleiten. Dit is een hobbelige piste die voor veel inspanning zorgt. Bij deze piste zul je je dijspieren echt goed moeten gebruiken.

Ook voor de snowboarders zijn er veel faciliteiten in dit gebied te vinden. Zo is er een funpark, een boardercross en een halfpipe.

Wintersport in Lech

Wil je sneeuwzekerheid? Dan is Lech een zeer geschikte plaats om naartoe te gaan voor je wintersport in Oostenrijk. Er zijn skipistes voor beginners, gevorderden en vergevorderden. Ook zijn er veel mogelijkheden om het skiën te leren bij een skischool. Lech is een beroemde wintersportplaats in Oostenrijk. In het centrum vind je dan ook veel om de wintersporters te bedienen. Er zijn bars, terrasjes, restaurants, winkels en goede hotels. Er zijn ook veel simpele accommodaties en eenvoudige pensions. Ook kinderen kunnen veel plezier beleven in dit skigebied.

Wintersport in Badgastein

Ga je op Wintersport in Oostenrijk? Dan is Badgastein misschien wel een leuke locatie om te verblijven. Badgastein ligt aan de toegangsweg van de Tauerntunnel. Er komen veel internationale toeristen. In het centrum kun je een stedelijk karakter vinden met leuke hotels, winkels en café’s. Er kan geskied worden voor gevorderden. Ook wandelaars kunnen hier heel goed terecht. Er is ruim honderd kilometer aan wandeltochten. Een nadeel is dat veel overnachtingsplekken erg duur zijn. Met een beetje zoekwerk kom je echter wel de goedkopere plekken tegen waar je gemakkelijk kunt overnachten.
© 2008 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wanneer je op wintersport gaat, is een wintersportverzekering geen overbodige luxe, met name de wintersport reisverzeker…
Cijfers Nederlanders op wintersportIn Nederland is wintersport al jaren populair. Sinds de jaren ’90 is de populariteit van wintersport onder Nederlanders…
Goedkoop op Wintersport in ItalieGoedkoop op Wintersport in ItalieWintersport is meestal erg duur, maar er zijn mogelijkheden om de kosten beperkt te houden. In Italië kun je heerlijk ge…

Andorra, wintersportlandAndorra, wintersportlandHou je ook zo van Wintersport. Lekker skiën of snowboarden in de verse sneeuw. Genieten van je vrijheid, heerlijk.... Ma…
Goedkope skivakantieGoedkope skivakantieBen jij die persoon met een beperkt budget, die verlangt om op skivakantie te gaan, maar je bent niet zeker als je je he…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Up Free, Pixabay
  • ANWB
  • Wikipedia
  • Pisteinfo.nl
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 09-06-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.