Axamer Lizum - Wintersport dichtbij Innsbruck in Oostenrijk

Axamer Lizum - Wintersport dichtbij Innsbruck in Oostenrijk Het wintersportgebied Axamer Lizum ligt in Oostenrijk dichtbij Innsbruck. Het skigebied van Axamer Lizum valt onder de Olympia Skiwelt regio. Maar rondom het dorp Axamer Lizum zijn ook voldoende skimogelijkheden. Vanaf Utrecht is het skigebied ongeveer 960 kilometer rijden. In het gebied werden in 1964 en 1976 de Olympische winterspelen gehouden. De ligging nabij de luchthaven Innsbruck maakt het zelfs geschikt voor een korte skivakantie.

Inhoud


Axamer Lizum - pistes

  • Blauw: 7 kilometer
  • Rood: 21 kilometer
  • Zwart: 2 kilometer
  • Skiroutes: 10 kilometer
  • Funpark: Ja
  • Halfpipe: Ja

Skigebied Axamer Lizum in Oostenrijk

Het skigebied Axamer Lizum ligt op een hoogte van 1580 meter tot 2340 meter en is daarmee zeer sneeuwzeker. Mocht er te weinig sneeuw liggen dan zorgen voldoende sneeuwkanonnen voor witte pistes. Het merendeel van de pistes is rood en het gebied is daarmee voor de echte beginners iets minder geschikt. Toch zijn er in de omgeving van Axamer Lizum voldoende mogelijkheden voor beginnende wintersporters. Liefhebbers van freeriden kunnen ook terecht in het gebied: er is in totaal tien kilometer aan skiroutes te vinden. Er zijn verschillende soorten liften en er is een gondelbaan aanwezig. Daarnaast is het ook mogelijk om in de avond te skiën. In totaal heeft het skigebied Axamer Lizum ongeveer 41 kilometer aan pistes.

Verschillende skiroutes

Bron: Joergelman, PixabayBron: Joergelman, Pixabay
Vanaf de berg Hoadl (2340 meter) is het mogelijk om helemaal af te dalen naar het dorp Axamer Lizum (1580). Rondom de bergtop Hoadl liggen de meeste skipistes van het skigebied. Vanaf hier lopen ook enkele skiroutes richting het dal. Vanaf de Birgitzkopfl (2025 meter) aan de andere kant van het dal is het ook mogelijk om helemaal af te dalen richting het dorp. De afdaling voert wel over de zwarte piste of een skiroute.

Rondom het skigebied van Axamer Lizum zijn genoeg mogelijkheden om skiles te nemen. De lessen worden voor verschillende niveaus aangeboden. Uiteraard is de skihuur ook ruim voorhanden in het dorp.

Voorzieningen Axamer Lizum

Op en rondom de pistes van Axamer Lizum zijn voldoende voorzieningen om een hapje en een drankje te nuttigen. De sanitaire voorzieningen rondom de pistes zijn prima in orde. Rondom de liften en pistes is voldoende parkeergelegenheden en ook het aanbod accommodaties is ruim voorhanden; er zijn mogelijkheden voor een kort of lang verblijf. Omdat het dorp dichtbij de luchthaven ligt is het ook prima te combineren met een skiweekend.

Axamer Lizum - Skiën dichtbij Innsbruck

Bron: Joergelman, PixabayBron: Joergelman, Pixabay
De omgeving van Axamer Lizum is prima geschikt om een uitstapje te maken naar de hoofdstad van Innsbruck. Daarnaast liggen op relatief korte reisafstand nog enkele skigebieden. Het skigebied van de Stubaier gletsjer bij Neustift is ook goed te bereiken met de auto. Een ander groot voordeel is dat het vliegveld van Innsbruck ook goed bereikbaar is. In de winter is de Axamer Lizum prima te bereiken met het vliegtuig vanuit Nederland. Verder is de stad prima geschikt voor een dagexcursie of om te shoppen. In de stad zelf zijn voldoende cafés en restaurants te vinden voor een goede maaltijd. Daarnaast is het historische centrum met het beroemde Goldenes Dachl een bezoek waard.

Hoge sneeuwzekerheid voor een geslaagde wintersport

Door de hoogte van het skigebied 1580 meter tot 2340 meter is het gebied sneeuwzeker te noemen. Tussen 2016 en 2009 is er gemiddeld 178 centimeter sneeuw gevallen in het skigebied. Daarnaast beginnen de pistes vanaf een hoogte van 1500 meter en kan hier tot medio april worden geskied. Mocht er te weinig sneeuw liggen dan kan ruim 75% van het skigebied met sneeuwkanonnen besneeuwd worden.
© 2009 - 2024 Marinos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Oostenrijk, Innsbruck de hoofdstad van de AlpenOostenrijk, Innsbruck de hoofdstad van de AlpenInnsbruck is een ideaal skioord, bekend om zijn gastvrijheid gedurende het vierschansen toernooi. Het is een oude stad m…
Zes sneeuwzekere skigebieden in november - OostenrijkZes sneeuwzekere skigebieden in november - OostenrijkNovember is voor veel mensen nog een echte herfstmaand. Toch heeft deze herfstmaand voor de liefhebber van wintersport v…
Vier sneeuwzekere skigebieden in maart - OostenrijkVier sneeuwzekere skigebieden in maart - OostenrijkJe wilt nog even op wintersport maar het is alweer maart. Langzaam krijgt de zon meer kracht en begint ook de temperatuu…
Vijf sneeuwzekere skigebieden in april - OostenrijkVijf sneeuwzekere skigebieden in april - OostenrijkIn april zijn er in Oostenrijk verschillende skigebieden die ook nog sneeuwzeker zijn. Wintersporten in april heeft vers…

Wintersport: de beste funparken in Europa voor freeskiërsWintersport: de beste funparken in Europa voor freeskiërsJaren geleden was wintersport skiën en langlaufen. Maar vooral sinds de jaren tachtig uit de vorige eeuw hebben nieuwe s…
Wintersport SkiWelt Wilder Kaiser - BrixentalWintersport SkiWelt Wilder Kaiser - BrixentalHet skigebied Wilder Kaiser Brixental is een gebied wat bij veel Nederlander zeer populair is. Het gebied is één van de…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Rcw, Pixabay
  • http://www.axamer-lizum.at/winter/index.htm
  • http://nl.bergfex.com/axamer-lizum/#/axamer-lizum/
  • http://www.skiinfo.de/tirol/axamer-lizum/schneestatistik.html?&y=2015&q=base
  • Afbeelding bron 1: Joergelman, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Joergelman, Pixabay
Marinos (59 artikelen)
Laatste update: 21-01-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.