Wintersport in Duitsland - Pfronten

Wintersport in Duitsland - Pfronten Wie in de regio van Pfronten gaat wintersporten kiest voor een vakantie in een prachtige natuurlijke omgeving. Pfronten ligt in het zuiden van Duitsland in de streek Allgäu. De skigebieden in de omgeving van Pfronten hebben meer dan veertig kilometer aan pistes. Vanuit Utrecht is het ongeveer 780 kilometer rijden naar Pfronten. De route is goed met de auto te berijden, de hele reis verloopt relatief vlak, er hoeven geen bergpassen overgestoken te worden. Pfronten kan als uitvalsbasis dienen om verschillende skigebieden in de omgeving te gaan verkennen. Wil je een wintersport in Duitsland? Dan kun je in Pfronten prima terecht.

Inhoudsopgave


De skigebieden rondom Pfronten

In de omgeving van Pfronten zijn verschillende skigebied te vinden. Het skigebied Breitenberg met is te bereiken met de Breitenbergbahn. Vanuit het dalstation, wat op 840 meter hoogte ligt, ga je met de gondel naar 1498 meter. Hier begint het skigebied Breitenberg - Hochalpe en is het startpunt om verschillende afdalingen te maken op de Breitenberg. De hoogte van dit skigebied varieert van 1200m tot 1670m. Het skigebied heeft ongeveer 17 kilometer aan pistes. De moeilijkheidsgraad van de pistes is voornamelijk rood. Het is mogelijk om vanaf de top van de berg een 6 kilometer lange afdaling maken naar het dalstation van de Breitenbergbahn. In het gebied zijn verschillende mogelijkheden voor eten en drinken op de piste. Gelijk bij het uitstappen uit de gondel ligt Berghaus Allgäu. In deze sfeervolle berggasthof zijn verschillende maaltijden te nuttigen. Vanaf het terras wat bij zonnig weer geopend is heeft men prachtige vergezichten.

Skicentrum Pfronten

Vanaf de Breitenberg-Hochalpe is het ook mogelijk om te skiën naar het skigebied “Skicentrum-Pfronten”. Dit skigebied heeft ongeveer 8,5 kilometer aan pistes te bieden in verschillende moeilijkheidsgraden. Het skigebied richt zich voornamelijk op families. De hoogt van dit skigebied varieert tussen de 850 en 1500m. Toch is er ook een zwarte piste zodat ook de wat meer gevorderde skiërs zich hier ook kan vermaken. De liften in het gebied bestaan allemaal uit sleepliften.

Alpspitzbahn

Het derde skigebied wat in de omgeving van Pfronten ligt is Alpspitzbahn. Dit skigebied ligt bij het plaatsje Nesselwang en heeft ruim acht kilometer aan pistes. Het gebied heeft een hoogte van 900m tot 1500m. Het merendeel van de pistes is blauw, maar er is ook een enkele rode en zwarte. Ook dit skigebied is voornamelijk geschikt voor families en beginnende skiërs. Dit gebied heeft ook mogelijkheden om in de avond te skiën tot 21:00u.

Tegelberg

Ook in de buurt van Pfronten ligt het skigebied “Tegelberg”. De hoogte van dit skigebied is van 830m tot 1730m. Vanaf het dalstation stap je in een grote cabinebaan deze brengt je naar de top van de Tegelberg. Hier start een 5 kilometer lange rode afdaling richting het dalstation. In totaal liggen bij het skigebied “ Tegelberg” 7 kilometer aan pistes. Een rode en twee blauwe afdalingen. Vanaf de top van de berg heb je een schitterend uitzicht over het vlakke laagland.

Wachtrijen komen in de hiervoor beschreven gebieden af en toe voor. Met name in het hoogseizoen is hier een kans op. Eetgelegenheden op en rondom de pistes zijn ook voorhanden. Daarnaast zijn er zijn er ook voldoende sanitaire voorzieningen aanwezig in de skigebieden.

Ben je uitgeskied in deze regio dan liggen er op rijafstand nog enkele Oostenrijkse skigebieden waar ook voldoende pistekilometers liggen.

Langlaufen en wandelen

Een vakantie in Pfronten hoeft niet alleen in het teken te staan van skiën. De regio is ook geschikt om te langlaufen, in totaal beslaat het netwerk van langlaufloipes ruim 65 kilometer. In de omgeving zelf zijn verschillende opstap plaatsen voor langlaufers te vinden. Wandelaars kunnen ook goed uit de voeten in het gebied. Op verschillende plaatsen rondom het dorp lopen (geruimde) wandelwegen in diverse moeilijkheidsgraden.

Omgeving Pfronten

Het voorzieningen aanbod in de omgeving van Pfronten is goed. Er zijn voldoende overnachtingsplaatsen te vinden voor een kort of langer verblijf. Daarnaast is Pfronten ook geschikt om uitstapjes de maken naar Oostenrijk of enkele Zuid-Duitse steden. Een uitstapje naar Schloss Neuschwanstein is ook de moeite waard. Dit kasteel is in de bergen gebouwd en heeft een schitterend uitzicht over de omliggende omgeving. Daarnaast is dit kasteel een inspiratie geweest voor verschillende films. Ook kun je vanuit Pfronten dagtripjes maken naar bijvoorbeeld München of de Bodensee. Beide bestemmingen liggen ook in Duitsland op ongeveer twee uur rijden.

Overzicht regio Pfronten

Aantal km pistes

 • Skigebied Breitenberg 17 km
 • Skigebied Skicentrum-Pfronten 8,5 km
 • Skigebied Alspitze 8 km
 • Skigebied Tegelberg 7 km
 • Langlaufen 65 km
 • Rodelbaan Aanwezig
 • Funpark Nee
© 2009 - 2024 Marinos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vijf sneeuwzekere skigebieden in DuitslandVijf sneeuwzekere skigebieden in DuitslandVeel wintersportliefhebbers denken bij skiën en snowboarden vaak aan Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland, maar niet aan…
Winterberg - Wintersport dicht bij huis in het Sauerland!Winterberg - Wintersport dicht bij huis in het Sauerland!Winterberg is een vakantieplaats in Sauerland, Duitsland. Het dorp is voornamelijk bekend vanwege de talloze mogelijkhed…
Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wanneer je op wintersport gaat, is een wintersportverzekering geen overbodige luxe, met name de wintersport reisverzeker…

Drukte tijdens de wintersport - tips voor het hoogseizoenDrukte tijdens de wintersport - tips voor het hoogseizoenEindelijk je wintersportakantie is aangebroken maar eenmaal aangekomen op plaats van bestemming is het overal erg druk.…
Bad Mitterndorf in Oostenrijk - een sneeuwzeker skigebiedBad Mitterndorf in Oostenrijk - een sneeuwzeker skigebiedHet dorp Bad Mitterndorf ligt in de provincie Steiermark in Oostenrijk. Het skigebied van het dorp heet 'Die Tauplitz' e…
Bronnen en referenties
 • http://nl.bergfex.com/
 • http://www.pfronten.de
 • http://www.nesselwang.de
 • http://www.tegelbergbahn.de
 • http://www.breitenbergbahn.de
 • http://www.skizentrum-pfronten.de/
Marinos (59 artikelen)
Laatste update: 03-02-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.