Het skigebied van Sankt Englmar - Wintersport in Duitsland

Het skigebied van Sankt Englmar - Wintersport in Duitsland Sankt Englmar in Duitsland is een skigebied in het Beierse Woud. Hier vind je afdalingen door een natuurlijke omgeving. Het dorp Sankt Englmar is nog niet overlopen door massatoerisme en daarbij ook prima geschikt voor mensen die rust zoeken. Vanaf Utrecht is het ongeveer 780 kilometer rijden. Het skigebied is prima te bereiken en de eerste 760 kilometer gaan over de snelweg. Het dorp ligt op een hoogte van ongeveer 830 meter en de laatste kilometers moet er dan ook geklommen worden. Het skigebied is kleinschalig maar sfeervol en daarom prima geschikt voor de beginnende wintersporter die nog niet teveel pistekilometers nodig heeft.

Wintersport in Sankt Englmar


Skigebied Sankt Englmar

Het skigebied ligt tussen 830 en 1100 meter en er is twaalf kilometer aan pistes te vinden rondom Sankt Englmar. Daarbij zijn er vijf pistes die ook in de avond geopend zijn. In het skigebied vind je alleen maar sleepliften. Het skigebied van Sankt Englmar heeft daarbij een halfpipe en twee funparken. Verspreid over het dorp zijn enkele skischolen te vinden waar je skilessen kunt boeken voor beginners en gevorderden. Omdat het skigebied tot maximaal 1100 meter hoogte reikt gaan de meeste afdalingen door naaldwouden. Het skigebied is niet groot maar hierdoor wel overzichtelijk. Door de week is het rustig op de pistes van Sankt Englmar maar in de weekenden kan het voorkomen dat je heel even moet wachten voor de skilift. Verspreid over het skigebied liggen enkele restaurants en cafés waar je tijdens het skiën prima kunt pauzeren. Groot voordeel is dat je bij de skipistes kunt parkeren zodat je nooit ver hoeft te lopen.

Sankt Englmar - alternatieven voor skiën of snowboarden

De vakantieliefhebber die meer wil dan alleen skiën of snowboarden hoeft zich in de omgeving van Sankt Englmar niet te vervelen. Sankt Englmar heeft in totaal ruim 102 kilometer aan langlaufloipes. De routes gaan door de prachtige naaldwouden van het Beierse Woud. Er zijn loipes voor zowel beginners als gevorderden en bijna allemaal zijn ze geprepareerd.

Aan wandelwegen in de winter is ook gedacht, met meer dan vijftig kilometer geruimde paden is er voldoende aanbod voor wandelaars. Een aanrader is ook om het gebied per paardenslee te verkennen. Daarbij ga je op de slee zitten met een deken over je heen en het enige wat je mag doen is genieten van het prachtige landschap. Rodelen in Sankt Englmar is ook mogelijk. Het skigebied heeft één rodelbaan waar je met een slee naar beneden kan glijden. De rodelbaan is ook in de avonduren geopend.

Geen massatoerisme

Voor de inwendige mens zijn er ook verschillende voorzieningen waaronder restaurants, bars en cafés. Het dorp heeft een gemoedelijke uitstraling, massatoerisme zul je hier niet vinden. Het skigebied is daarmee ook uitermate geschikt voor gezinnen die willen leren skiën en kennis maken met de wintersport. De prijzen zijn ook relatief gezien laag in vergelijking met de Oostenrijkse skigebieden.

Wintersport met sneeuwzekerheid

Door de oostelijke ligging in Duitsland en de hoogte is het skigebied relatief sneeuwzeker. Mocht er een keer te weinig sneeuw liggen dan kan men uitwijken naar het verderop gelegen skigebied van de Grosser Arber. In dit gebied kan men skiën tot 1400 meter.

Makkelijk te bereiken in Duitsland

Sankt Englmar ligt in het zuidoosten van Duitsland in het Beierse Woud. Het is gemakkelijk met de auto te bereiken via de Autobahn A3 en vanaf Utrecht is het ongeveer 800 kilometer rijden. Het voordeel van deze route is dat het grootste gedeelte over de snelweg gaat en dat Sankt Engelmar op slechts zestien kilometer van de snelweg ligt.

Sankt Englmar - Beierse Woud

Ben je beginnende wintersporter of zoek je gewoon een rustige wintersportregio dan is Sankt Engelmar in Duitsland een aanrader. Actief of rustig aan in deze regio behoren beide opties tot de mogelijkheden. Laat je verassen door Sankt Englmar in het veelzijdige Beiserse Woud.

Overzicht St Englmar

  • Aantal km pistes: 13
  • Blauwe pistes: 9 km
  • Rode pistes 3 km
  • Zwarte Pistes 1 km
  • Funpark Aanwezig
  • Halfpipe Aanwezig
  • Rodelen Aanwezig
  • Langlaufenloipen 59 km
  • Wandelpaden 50 km
© 2009 - 2024 Marinos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vijf sneeuwzekere skigebieden in DuitslandVijf sneeuwzekere skigebieden in DuitslandVeel wintersportliefhebbers denken bij skiën en snowboarden vaak aan Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland, maar niet aan…
Wintersport in het Zwarte WoudWintersport in het Zwarte WoudSkiën of langlaufen in het Zwarte Woud, bij Feldberg of Todtnauberg, is betrekkelijk voordelig en rustig. Hoge hotelkost…
Montafon skigebied in Oostenrijk - Sneeuwzeker wintersportenMontafon skigebied in Oostenrijk - Sneeuwzeker wintersportenHet skigebied van Montafon in Oostenrijk is bij veel Nederlanders nog relatief onbekend als het om wintersport gaat. Toc…
Kleinwalsertal in Oostenrijk: Sneeuwzeker skigebiedKleinwalsertal in Oostenrijk: Sneeuwzeker skigebiedHet Kleinwalsertal in Oostenrijk ligt op 10 kilometer afstand van het Zuid-Duitse Oberstdorf. Het skigebied heeft meer d…

Bad Mitterndorf in Oostenrijk - een sneeuwzeker skigebiedBad Mitterndorf in Oostenrijk - een sneeuwzeker skigebiedHet dorp Bad Mitterndorf ligt in de provincie Steiermark in Oostenrijk. Het skigebied van het dorp heet 'Die Tauplitz' e…
Wintersport met kinderen eist goede voorbereidingWintersport met kinderen eist goede voorbereidingGoed voorbereid zijn op de wintersport is een prima begin van de vakantie en kan veel ellende voorkomen. Belangrijk is e…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Meli1670, Pixabay
  • http://www.sankt-englmar.de/
Marinos (59 artikelen)
Laatste update: 17-12-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.