Linnaeushof: Grootste speeltuin in Europa

Het voorjaar is bij uitstek geschikt om met de kinderen een dagje op pad te gaan. Een bezoek aan Linnaeushof, de grootste speeltuin in Europa, is de moeite waard om te overwegen. De kinderen kunnen zich helemaal uitleven in deze enorme speeltuin en ouders kunnen onder het genot van een kopje koffie op een terrasje in de buurt wachten, of op een bankje uitrusten met een goed boek. Ook geschikt voor verjaardagspartijtjes.

Linnaeushof

Speeltuin de Linnaeushof midden in de bollenstreek heeft een rijke geschiedenis. Het was oorspronkelijk opgericht in 1956 om het Roode Kruis te kunnen voorzien van financiële steun. Linnaeushof bevatte toen showtuinen en showkassen met een miniatuur corso en een scala aan tropische planten. Om de bezoekers meer vertier te bieden, werd in 1963 de speeltuin geopend en sindsdien is de speeltuin geleidelijk uitgebreid en zijn de showtuinen verdwenen. Sindsdien is het uitgegroeid tot de grootste speeltuin in Europa met driehonderdduizend bezoekers per jaar.

Parkindeling

Het park is overzichtelijk ingedeeld in verschillende speelgedeelten die bedoeld zijn voor kinderen in verschillende levensfasen.

Dreumesland, Peuter en kleuterspeeltuin

Een afgescheiden terrein met een grote zandspeelplaats, zandbakken, peuterspeeltoestellen, glijbaantjes, draaimolentjes, schommels en driewielers. Aan de zijkanten bevinden zich overal zitbankjes voor ouders, terwijl de kleintjes naar hartelust kunnen spelen. Alle speeltoestellen zijn kindveilig.

Kinderen

Voor de iets grotere kinderen zijn er o.a. reuzeglijbanenen en het pioniersdorp: een reuzespeeltoestel waar geklommen, geklauterd en gegleden kan worden. Voorts zijn er schommels, overslagschommels, waterfietsen, zweefbanen en trampolines. Miidgetgolf en motorskelteren kan tegen extra betaling.

Waterspeeltuin

Alleen bij mooi weer is de waterspeeltuin open. In dit deel wordt gesproeid en gespetterd tijdens het spelen. Het biedt bij warm weer een welkome afkoeling.

Binnenspeelhal

Bij wat minder mooi weer of ter afwisseling is er de binnenspeelhal. Hier zijn botswagentjes aanwezig en is er een soort monorail, waarbij de kinderen zelf het wagentje moeten aandrijven middels pedalen. Ook zijn er diverse speeltoestellen, glijbanen en lachspiegels.

Catering

Er is een restaurant met een groot terras. Hier zijn diverse frituursnacks, ijsjes en dranken verkrijgbaar. Ook zijn er gezonde broodjes verkrijgbaar. Bij een verjaardagsarrangement, wordt hier de lunch genuttigd. Voor de verjaardagspartij is er een apart gedeelte waar het feestje kan worden gevierd inclusief het aansnijden van de taart (optie in het arrangement indien gewenst).

Openingstijden

Linnaeushof is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 van 31 maart tot en met 3 oktober 2010. In de winter gesloten.

Entreeprijzen

Entree is eur 11,00 per persoon (vanaf 2 jaar). Voor minigolf en motorskelteren geldt een meerprijs van eur 4,- (inbegrepen bij entree van eur 11,00, bij alleen minigolf geldt de meerprijs). Het 65+ tarief is eur 9,00 per persoon en er geldt een rolstoeltarief van eur 5,50 per persoon. Een persoonsgebonden seizoenspas is verkrijgbaar voor eur 42,50.
Het parkeertarief bedraagt eur 5,- per dag. Een parkeerabonnement kost eur 20,-.

Adres

Rijksstraatweg 4
2121 AE Bennebroek
Tel: 023 5847624
Fax: 023 5845362

Opmerking

Een aardig dagje uit met de kinderen voor een zachte prijs vergeleken met de grotere attractieparken. Met name bij mooi weer biedt de waterspeeltuin iets extra's en is er reden om langer te blijven. De sfeer is ontspannen en met name aan te bevelen voor gezinnen met kinderen tot een jaar of tien.
© 2009 - 2024 Thewise, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Familiepark DrievlietOp de grens van Den Haag en Rijswijk, aan de rivier de Vliet, vind je het gezellige familiepark Drievliet. Begonnen als…
Speeltuinen in Zeeuws-VlaanderenSpeeltuinen in Zeeuws-VlaanderenWanneer de kinderen wat energie kwijt moeten en de ouders wat tijd voor zichzelf willen hebben, is een speeltuin ideaal.…
Leuk en veilig: mijn tuin is mijn speeltuin!Leuk en veilig: mijn tuin is mijn speeltuin!Het is heerlijk om lekker buiten in de tuin te zijn, als het weer een beetje meewerkt. Ook je kinderen spelen graag buit…
Kinderfeestje spelletjes, schatzoeken, apekooi, speurtochtSteeds vaker besteden ouders hun kinderfeestjes uit door ergens op locatie te gaan. Een kinderfeestje, voor kinderen tot…

Water: bron van gezondheidWater: bron van gezondheidWater wordt algemeen gezien als een bron van gezondheid. Of je het nu drinkt, als water of bier, of dat je er in ligt te…
Wandelschoenen kiezenWandelschoenen kiezenWandelschoenen kunnen de basis zijn van veel wandelplezier, maar wat zijn de beste wandelschoenen? Wie een geoefend wand…
Thewise (5 artikelen)
Laatste update: 25-06-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.