Dagje naar de duinen of het tropisch zwembad in Zandvoort

Een dagje ontspannen met het gezin? In het tropisch zwembad van Center Parcs in Zandvoort kun je je een hele dag vermaken. De kinderen kunnen zich uitleven in de zwembaden en de volwassenen kunnen loungen in een luie stoel, terwijl er toch goed zicht is op wat de kinderen doen. Of liever een buitenactiviteit? De Zandwaaier in Nationaal Park Zuid Kennemerland biedt activiteiten en exposities in de natuur.

Tropisch Zwemparadijs in Zandvoort

Dit overdekte zwemparadijs biedt voldoende faciliteiten voor het hele gezin, van klein tot groot. Voor de allerkleinsten is er het peuterbadje (kinderdoebad). Een alleraardigst pierebad met speeltoestellen en miniglijbaan. Voor de zelfstandige jeugdige zwemmers is er het vrijzwembad met twee waterglijbanen. De waterglijbanen zijn niet identiek. De ene is een lange glijbaan, toegankelijk via een trap vanaf ca. 2,5 à 3 meter hoogte. Deze maakt verschillende kronkels en eindigt uiteindelijk in een apart afgeschermd deel van het zwembad, omringd door tropische planten. De andere glijbaan is korter en steiler, zodat er een redelijke vaart wordt gemaakt. Het zwembad verandert van tijd tot tijd in een golfslagbad.

Aan de andere kant, is er het Aqua Romana. Het 25 meter zwembad waar baantjes gezwommen kunnen worden. Echter, van tijd tot tijd wordt op een groot scherm een film afgespeeld en verandert het zwembad in een bioscoop. Hier kun je liggend op een luchtmatras film kijken.

In het middendeel is er een terras, waar je van een versnapering kunt genieten. De snackcorner verkoopt een redelijk assortiment aan snacks en dranken. Rondom de baden zijn luie ligstoelen en zithoekjes aanwezig waar je een dutje kunt doen of een boekje kunt lezen, terwijl je af en toe op de kinderen let. Tenslotte is er ook een buitenbad, waar je naar toe kunt om af te koelen van de tropische binnentemperatuur. Overige faciliteiten die aanwezig zijn: sauna, whirlpool en zonnebanken.

Entreeprijzen en openingstijden

Een dagkaart voor volwassenen is 11,50 en een dagkaart voor kinderen t/m 11 jaar is 8,00. Voor de trouwe bezoekers met een voordeelpas gelden er reductietarieven. Het bad is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Adres

Park Zandvoort
Vondellaan 60
2041BE Zandvoort
tel: 0235 720 000


Parkeren bij het zwembad is gratis.

Tip: Leuk alternatief voor een verjaardagspartij. Ideaal voor kinderen vanaf een jaar of zeven met een zwemdiploma. De ervaring leert dat die zich urenlang lang kunnen vermaken! Fijn om te weten: er zijn voldoende badmeesters aanwezig die scherp toezien op de badgasten en zodoende de veiligheid waarborgen.

Duincentrum De Zandwaaier

Voor wie graag een buitenactiviteit doet, is het Duincentrum De Zandwaaier een aanrader. Duincentrum de Zandwaaier ligt midden in het Nationaal Park Zuid Kennermerland (NPZK). Het NPZK organiseert samen met het centrum excursies en activiteiten in de buitenlucht. Het Duincentrum verschaft informatie over het duin- en bosgebied en diverse landgoederen. Op de website www.npzk.nl is te zien wanneer en waar activiteiten worden georganiseerd, zoals bijvoorbeeld: rondleiding landgoed Elswout, wild observeren, sterrenkijkdagen, op zoek naar padden etc.

De Zandwaaier bevindt zich in een 100 jaar oud machinegebouw. Bij de fusie van het regionale waterleidingbedrijf en de pwn, is het gebouw destijds beschikbaar gekomen en in 1998 verbouwd. Dit gebouw is de moeite waard om een keer te bezichtigen. In het centrum zijn er wisselende exposities te bezichtigen en een diorama. Ook bevindt zich er het Duincafé waar iets gegeten en gedronken kan worden. Vanuit het café is er uitzicht op de buitenplaats, waar de kinderen vrij kunnen rondrennen en spelen (evt. voetballen).

Tenslotte: er zijn in het NPZK diverse fiets- en wandelroutes. Bij het duincentrum is een fietsboekje aan te schaffen voor twee fietsroutes van respectievelijk 15 km en 24 km lang. De wandelroutes varieren van ca. 2 km tot 27 km.

Entreeprijzen en openingstijden

Van 1 april t/m 31 oktober: dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.
Van 1 november t/m 31 maart: dinsdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur.
In de voorjaarsvakantie van 14 tot en met 22 februari: van 10.00 - 17.00 uur.
Entree is gratis.

Adres

Het Duincentrum ligt aan de Zeeweg richting Bloemendaal aan Zee en is te bereiken per trein (vanaf station Overveen is het 15 min. lopen) of per bus (bus 81 vanaf NS station Haarlem richting Zandvoort, uitstappen bij ingang Koevlak) of per auto via de N 200 richting Bloemendaal aan Zee.

Parkeren: maximaal 7,- per dag.
© 2009 - 2024 Thewise, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bungalow: Vakantieparken in Nederland (Center Parcs, Landal)Vakantieparken - Vakantie in Nederland (zomer), waaronder in Center Parcs, Landal Greenparks en Hoogenboom vakantieparke…
Center Parcs vs. SunparcsCenter Parcs vs. SunparcsCenter Parcs, we kennen het allemaal! Sinds kindsbeen af waren we gefascineerd door de waaier van faciliteiten die dit b…
Center Parcs de Eemhof, ideaal voor de watersporterCenter Parcs de Eemhof, ideaal voor de watersporterCenter Parcs de Eemhof is grotendeels georiënteerd op de watersport. Het ligt dan ook op een ideale locatie, direct aan…
Leuke weetjes over Center ParcsLeuke weetjes over Center ParcsCenter Parcs is bekend om de uitstekende kwaliteit vakantieparken die ze hebben in Europa. Center Parcs heeft maar liefs…

Wandelschoenen kiezenWandelschoenen kiezenWandelschoenen kunnen de basis zijn van veel wandelplezier, maar wat zijn de beste wandelschoenen? Wie een geoefend wand…
Doorbreek de sleur, ga er eens even helemaal tussenuit!Doorbreek de sleur, ga er eens even helemaal tussenuit!De mens heeft op zijn tijd een verzetje nodig. Om uit de sleur te breken, de moeilijkheden aan te kunnen of de dingen op…
Thewise (5 artikelen)
Laatste update: 19-05-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.