Uitgaan in Berlijn: de beste clubs, bars en info

Berlijn is de meest trendy partystad van Europa, vooral bekend om de dance- en technoscene. Maar ook voor een een relaxte bar of trendy club kan je terecht in de vele uitgaansgelegenheden. Voor een weekend goed stappen is Berlijn dus the place to be! Hieronder vind je een overzicht van de leukste uitgaansgelegenheden in het legendarische nachtleven van Berlijn.

Bars en café’s

Club der Visionäre

Je zou zo voorbij deze tent lopen als je niet zou weten dat hij er zit, maar dat zou zonde zijn! Club der Visionäre ligt aan een aftakking van de Spree, en heeft een groot terras aan het water, een dansvloer en meerdere bars. Overdag eet je hier lekker een hapje (vooral de pizza’s zijn erg goed) of doe je een drankje, ‘s avonds vinden er goede technofeesten plaats.
 • Am Flutgraben 1, Berlin.


40 seconds club

De 40 seconds club is een mooie, wat exclusievere club en bar met een terras met uitzicht over de binnenstad van Berlijn. Je kan hier goed dineren, lekkere cocktails drinken en daarna uitgaan. Op vrijdag wordt er R&B gedraaid, op zaterdag kan je losgaan op de dance- en technobeats van bekende dj’s. Vrouwen hebben in deze club gratis toegang. Het is handig om jezelf via de website op de gastenlijst te zetten.
 • Potsdamer Straße 58, Berlin.

Ballhaus

Clärchens Ballhaus is een bijzonder café waar je door de week lekkere Duitse gerechten of pizza’s kunt eten, maar waar ’s avonds de dansvloer open gaat en je enorm veel dansende stelletjes kunt aanschouwen, of natuurlijk zelf ook een dansje kunt wagen. Op vrijdag en zaterdag wordt Clärchens Ballhaus nog sfeervoller door de live muziek.
 • Auguststraße 24, Berlin.


Andel’s Skybar

Deze hippe cocktailbar is gevestigd op de bovenste etage van hotel Andel. Hierdoor heb je een geweldig uitzicht over de stad. Andel’s Skybar staat bekend om de lekkere cocktails en hapjes en is elke dag geopend. Door de week tot 02.00, op vrijdag en zaterdag tot 03.00.
 • Landsberger Allee 106

Clubs en discotheken

Berghain/Panoramabar

Berghain is in 2009 uitgeroepen tot de nummer 1 club van Europa, en is ook nu nog één van de meest hippe clubs van Berlijn. Berghain is een groot, industrieel pand. Er wordt electro en techno gedraaid. Boven in het gebouw is de Panoramabar, waar de muziek wat gevarieerder is en waar meer licht is. Door de populariteit kan je soms een uur in de rij staan wachten tot je naar binnen kan. De Panoramabar is op vrijdag, zaterdag en zondag open, Berghain alleen op zaterdag en zondag.
 • Rüdersdorfer Str. 70, Berlin.

Matrix

Matrix is een grote discotheek met verschillende dansvloeren, en is zeer geliefd bij de toeristen, mede doordat Matrix van maandag tot en met zaterdag open is. Door het gevarieerde publiek in de Matrix worden er veel verschillende muziekstijlen gedraaid en is er een gezellige sfeer. Matrix beschikt ook over een loungegedeeltje, met een cocktailbar en zelfs een zwembad! Nog een voordeel: bij Matrix betaal je niet veel voor lekkere cocktails.
 • Warschauer Platz 18, Berlin

Kulturbrauerei

Deze voormalige bierbrouwerij is nu een groot en uniek uitgaanscomplex. In de vele verschillende zalen van de Kulturbrauerei kan gedanst en gelounged worden. Je vindt er naast een club ook een bioscoop en een theater. Af en toe worden er ook kleine festivals georganiseerd. Je kan je er dus de hele dag vermaken en ‘s avonds feesten in de houseclub.
 • Schönhauser Allee 36, Berlin

Tresor

Tresor is de bekendste technoclub in Berlijn, al vanaf 1991. De sfeer in tresor is redelijk ‘underground’, met een industrieel en wat duister interieur. Het pand is een voormalige elektriciteitscentrale, en dat is er nog goed af te zien, wat een unieke sfeer geeft. Het publiek komt hier vooral voor de muziek. Aangezien techno vooral mannelijke fans heeft is de man-vrouw verhouding niet helemaal in evenwicht, er zijn over het algemeen een stuk meer mannen dan vrouwen in Tresor. Omdat men in Tresor vooral echte muziekliefhebbers tegenkomt is de sfeer wel relaxed.
 • Köpenicker Straße 70, Berlin.

Deurbeleid en meer

Het wil nog wel eens voorkomen dat je ergens niet binnenkomt tijdens een avondje stappen. Over het algemeen worden grote groepen geweerd, vooral als deze uit voornamelijk mannen bestaan. Ook groepen met drunken mensen, mensen die niet goed gekleed zijn of veel toeristen hebben worden niet erg gewaardeerd. Het wil helpen om vroeg bij een club aanwezig te zijn en als je veel vrouwen in je groep hebt, heb je meer kans om met z’n allen binnen te komen.

Bars kennen geen minimumleeftijd, de meeste clubs laten mensen toe vanaf 18 jaar, sommige ook vanaf 21. Er geldt een rookverbod in de bars en clubs. Verder zijn de uitgaansavonden donderdag, vrijdag en zaterdag, waarbij zaterdag het drukst is. Het uitgaansleven komt in Berlijn aan de late kant op gang, ongeveer vanaf 01.00, maar het leuke is dat er over het algemeen geen sluitingstijden zijn, uitgaan kan dus tot aan het ontbijt!
© 2012 - 2024 Appleann, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Berlijn tips: de leukste dingen om te doen in BerlijnBent u zelf ook van plan om naar Berlijn te gaan? Maak dan gebruik van deze "Berlijn tips"! Dit artikel weergeeft de leu…
Verhuizen naar BerlijnBerlijn is één van de goedkoopste steden van Europa. Veel mensen willen daarom naar Berlijn verhuizen. Maar wat moet je…
Jongerenvakantie: Bestemmingen met veel uitgaansgelegenhedenJongerenvakantie: Bestemmingen met veel uitgaansgelegenhedenBelangrijke ingrediënten van een ideale zonvakantie zijn natuurlijk een mooi strand met bars en restaurants en daarbij g…
Watervallen van CooWatervallen van CooHet dorpje Coo had nooit enige bekendheid gehad als de monniken er in de 18de eeuw geen watervallen hadden uitgegraven.…
Bronnen en referenties
 • www.take-a-trip.eu
 • www.youropi.nl
 • www.berlijn-blog.nl
 • www.berlijn.nl
Appleann (93 artikelen)
Gepubliceerd: 05-07-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.