Rimini in Italië

Rimini is een plaats in Italië gelegen aan de Adriatische kust. De plaats ligt dicht bij San Marino, en behoort tot de regio Emilia-Romagna. Het is één van de populairste badplaatsen van Italië door het goede uitgaansleven. Jaarlijks gaan vele duizenden jongeren uit heel Europa op vakantie in deze stad. In Rimini is dan ook de grootste discotheek van Europa, de Baia Imperiale, gevestigd.

Over Rimini

Rimini is een middelgrote stad van ca. 142.000 inwoners.Het is gelegen aan de Adriatische zee en ligt dichtbij de steden Venetië en San Marino. Met een vijftien kilometer lang zandstrand en meer dan duizend hotels is het één van de populairste badplaatsen van Europa. In het oude centrum van Rimini zijn nog enkele monumenten bewaard gebleven uit de Romeinse tijd. Mooie bezienswaardigheden zijn de Ponte d'Augusto en de Arco d'Augusto.

Waar moet je opletten bij het boeken van een hotel in Rimini

Bij het boeken van een reis via een reisorganisatie moet je goed opletten waar het hotel ligt. Reisorganisaties hebben in heel Rimini contracten met hotels, maar de uitgaansgelegenheden en hét strand kan zomaar tien kilometer van je hotel liggen. Natuurlijk kun je iedere dag en nacht de bus nemen naar het strand en discotheek, maar dit gaat je ten eerste veel geld kosten en ten tweede kost het veel tijd. Om de minuut is er wel een bushalte, dus een ritje dat met de auto tien minuten duurt kan in Rimini zomaar drie kwartier duren. Ook is het s'nachts niet altijd even gemakkelijk om een (betrouwbare) taxichauffeur te vinden die jou voor een redelijke prijs naar je hotel wil brengen. Het is dus aan te raden om een hotel te boeken in de wijken Bellariva of Marebello. De discotheken Club Life, Carnaby en Blow up zijn dan op loopafstand te vinden.

Uitgaan in Rimini

In Italië is het vanaf je zestiende toegestaan om alcohol te drinken. Net als in Nederland is het verboden om in een openbare ruimte te roken, dus ook in discotheken en kroegen is het niet toegestaan om te roken. Bij de grotere uitgaansgelegenheden dien je entree te betalen. In de meeste gevallen is er met een propper te regelen dat je als groep goedkoper binnenkomt. De prijzen voor alcoholische dranken zijn hoog, gemiddeld kun je uitgaan van 4 euro voor een biertje of mixdrankje.

Club Life

In discotheek Life komen vooral veel Nederlandse bezoekers. De discotheek bestaat uit twee zalen en een terras waar het toegestaan is om te roken. De benedenverdieping is groot en wordt regelmatig gebruikt voor een schuimparty. Iedere avond is er een thema, zo zijn er bijvoorbeeld tequila-, cuba-, beach- en bierparty's. Het is iets kleiner dan de grotere discotheken in Rimini dus heeft meer een soort van kroeg sfeer. Mocht je hotel wat verder weg liggen dan zijn er busjes van Club Life die je naar je hotel terugbrengen. Deze service is gratis en wordt aangeboden tot sluitingstijd.

Carnaby

Als je op zoek bent naar een goede discotheek dan is de Carnaby wat je zoekt. De discotheek bestaat uit 3 verdiepingen. Elke verdieping heeft z'n eigen dj en dus een andere muziekstijl. Er komen vooral veel Italianen, Duitsers en Nederlanders.

Baia Imperiale

Dit is de grootste discotheek van Europa! Een geweldige ervaring waar je als je de kans hebt gewoon een keer geweest moet zijn. Het heeft een prachtig decor, een ongelofelijk unieke sound en een zwembad. Het is echter verboden om in het zwembad te zwemmen. De toegang van de Baia is wel wat duurder dan de andere discotheken en ook de prijzen van drankjes liggen hoger dan in de andere uitgaansgelegenheden. Om binnen te komen betaal je hier rond de 20 euro. De reisorganisaties organiseren op een vaste avond een tripje naar deze discotheek.

Altromondo

De l'Altro Mondo is een discotheek met spectaculaire lasershows! Verder is het de thuisbasis van de bekende DJ Gigi D'agostino! Het is wel een eindje uit het centrum van Rimini, maar er gaan altijd bussen heen en weer die je via de reisleiding of zelf kunt regelen.

Criminaliteit

Zakkenrollers

Net als in de grote steden zul je in Rimini ook op moet letten op de zakkenrollers. Zorg altijd dat je je portemonnee op een plek hebt zitten waar iemand niet makkelijk bij kan.

Balletje-balletje

Balletje-Balletje is het (illegale) spelletje met 3 bekers en een balletje. Ook in Rimini wordt dit vaak aangeboden. De man achter de tafel beweegt de bekertjes zo snel mogelijk over de tafel en een omstander mag na betaling van een bepaald bedrag raden waar het balletje onder ligt. Meestal is er één omstander die het vaak goed heeft, dit is namelijk de handlanger van de man achter de tafel. Hij zorgt er voor dat mensen geloven dat het echt kan en haalt mensen over om te spelen. Dit spel is echter één grote goocheltruc en de man achter de tafel kan vaak zelf bepalen waar het balletje ligt, zonder met de bekertjes te schudden. Trap hier dus niet in! Je zal niet de eerste zijn die 20 euro neerlegt omdat je het zeker weet en vervolgens blijkt het balletje er niet onder te liggen. Vervolgens mag je niet onder de andere bekertjes te kijken om er zeker van te zijn dat het spelletje überhaupt nog in het spel is.

Een andere manier waarop ze met balletje-balletje je geld proberen te verdienen is misbruik maken van de omstanders die zeer geïnteresseerd naar het tafereel staan te kijken. De ideale gelegenheid dus om eens even wat portemonnees te verzamelen. Let dus ook hier weer goed op zakkenrollers!

Nooit alleen over straat

Het is af te raden om alleen over straat te gaan s´nachts na het stappen. Je bent als (dronken) toerist in een vreemde stad als Rimini een makkelijk slachtoffer voor een groep Italianen. Het minst erge wat je kan overkomen in zo'n geval is dat ze je door het betalen van geld laten gaan. Zorg dus dat je altijd met minimaal 3 mensen over straat loopt en mocht je een vrouw zijn dan is het aan te raden om de taxi, blue line (nachtbus van Rimini) of een busje van de discotheek te regelen. De meeste discotheken bieden de service om je gratis met een bus naar de vele haltes in Rimini te brengen. Vraag hier naar bij het personeel van de discotheek en zij helpen je graag.
© 2012 - 2024 Aangever, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bekende bestemmingen voor jongerenvakantiesBekende bestemmingen voor jongerenvakantiesDe welbekende jongerenvakanties vol met zon, zee, strand en natuurlijk lekker uitgaan en genieten. Maar wat zijn nu de b…
Met de auto naar TurkijeWil je met de auto, moto of camper naar Turkije? Dan heb je twee mogelijkheden: je kan de weg volledig over land nemen,…
Vakantie in KroatiëVakantie in KroatiëKroatië is de vakantiebestemming bij uitstek. Je vindt er zon, zee en strand, maar ook cultuur: Romeinse ruïnes en oude,…
Kroatië, een oprukkende vakantiebestemmingKroatië, een oprukkende vakantiebestemmingKroatië, het voormalige Joegoslavië, wordt steeds belangrijker als vakantieland. Het land is vrij goedkoop, de accommoda…

Weer, temperatuur en weersverwachting SevillaSevilla is een prachtige stad. De weersverwachting valt doorgaans positief uit. Zowel de zeer zonnige zomer, het aangena…
Odense op het eiland Funen in DenemarkenOdense op het eiland Funen in DenemarkenOdense is de derde stad van Denemarken, gesticht aan het riviertje Odense Å. Dit riviertje stroomt midden door de stad e…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Rimini
  • http://www.rimini-vakantie.nl
Aangever (8 artikelen)
Laatste update: 25-11-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.