Alles over de stad Cannes

De meeste mensen kennen de beroemde stad Cannes wel. Deze stad ligt in Zuid-Frankrijk aan de Côte d’Azur. Deze stad staat ook wel bekend om zijn filmfestivals die elk jaar weer worden gehouden. Buiten om deze festivals is het een prachtige stad. Lees nu alles over Cannes in dit artikel.

De geschiedenis van Cannes

De stad Cannes heeft een lange geschiedenis. Cannes was niet altijd een grote stad, tot de dag van vandaag. Integendeel tot aan de 19e eeuw was Cannes een klein stadje. Nu kennen we Cannes als een elite stad, maar dat is niet altijd zo geweest. Rond 1800 was Cannes een klein vissersdorpje die afhankelijk was van de visvangst. Dit veranderde in de 19e eeuw toen de heer Henry Peter Brougham naar het stadje ‘Cannes’ vluchtte. Dit omdat er een cholera-epidemie heerste in Nice en hij daar niet naar toe kon. Hij was bang ook besmet te worden en vluchtte zo naar het stadje ‘Cannes’. Henry Peter Brougham was een Engelsman en politicus en had veel geld. Hij ontdekte hoe mooi het stadje ‘Cannes’ eigenlijk was en bouwde er een prachtig huis. Dit huis is nog altijd te bewonderen in Cannes. Het ging steeds beter met het plaatsje Cannes.

Le Cannet is een klein dorpje ten noorden van Cannes. Het dorpje bestaat altijd nog maar is in de jaren 60 aan de stad Cannes vast gebouwd. Vakantiehuizen werden er gebouwd in 1830 omdat Cannes een subtropisch klimaat heeft. Deze huizen zien er als een kasteel uit en bestaan nog steeds. De kasteelachtige huizen begonnen wel te vervallen maar zijn netjes gerenoveerd.

De stranden van Cannes

Cannes staat ook bekend om zijn prachtige lange zandstranden. Dit is niet altijd zo geweest! Van oorsprong heeft de stad Cannes eigenlijk kiezelstranden. De Engelse hebben er voor gezorgd dat er een kunstmatig zandstrand ontstond. Nadat ze dit zandstrand hadden gebouwd kwam zij er pas achter wat voor een mooie omgeving Cannes wel niet had. De projectontwikkelaars benaderde Cannes en zo werd heel Cannes volgebouwd. Nu is Cannes alleen voorzien van zandstranden.

Cannes is voorzien van privéstranden waar je voor je plekje moet betalen. Natuurlijk is er ook beschikking tot een gratis strand ‘Plage du Midi’. Verder als tip kun je het beste buitenom Cannes naar een leuk strand zoeken zoals Mandelieu La Napoule. Mandelieu La Napoule is rijk aan stranden en beter te bereiken als de stranden in Cannes.

Het beroemde Festival van Cannes

Cannes staat toch echter wel bekend om het film festival die wordt gehouden in mei. Sinds 1946 worden dit filmfestival gehouden. Dit elk jaar weer, deze film festival werd in de derde week van mei gehouden. Behalve in 1948, 1950 en 1968 werd het beroemde film festival niet gehouden. Elk jaar zijn er dan ook de beroemdste mensen te bezichtigen in het Paleis des Festivals et des Congrès op de La Croisette. Alle filmsterren worden in limousines vervoerd tot aan de beroemde rode loper. Fans en de media van de sterren kunnen deze sterren bezichtigen wanneer zij de grote trappen hebben bestegen. Filmproducenten promoten en presenteren hierbij hun film op het festival.

Bezienswaardigheden Cannes

Natuurlijk breng je niet zomaar een bezoekje aan het mooie Cannes. Hier zijn een aantal tips om te bezichtigen in Cannes die je niet mag missen!

Iles des Lerin

Dit zijn twee eilanden net voor de kust van de stad Cannes. Deze twee eilanden kun je bezichtigen door vanuit de oude haven (Vieux port) de boot te nemen. De eilanden genaamd Île St. Marguerite en Île Saint-Honorat zijn echt de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Ook is het erg leuk om het klooster Fort Vauben te bezichtigen.

Le Surquet

Dit is het oude Cannes. Hier bevind zich de kerk Notre-Dame de L’Espérance. Deze kerk is van het jaartal 1648 en erg mooi om te zien. Ook bevind zich in Le Surquet een museum: Musee de la Caste. Dit museum is in bezit van een uigebreide collectie muziekinstrumenten. Wat ook heel leuk is om te zien zijn de oude afbeeldingen van Cannes die dit museum ook bezit.

Boulevard de la Croisette

Dit is een hele leuke boulevard met luxe winkels. Dit is de spot die je gewoon niet mag missen. Ook is deze boulevard voorzien van de meest luxe hotels. Hier verblijven de beroemdste mensen in luxe hotels. Erg leuk om te zien.

De Walk of Fame en Film Festival

De Walk of Fame in Cannes is ook erg leuk om te bezichtigen. Hier zie je handafdrukken van beroemdheden. Deze is te bezichtigen voor het Palais des Festivals et des Congres. Hier zie je ook meteen waar het film festival wordt gehouden.

De villa’s

Zoals je al in de geschiedenis hebt kunnen lezen beschikt Cannes ook over villa’s. Deze villa’s zijn ook te bezichtigen. De villa’s zijn tegen de steile hellingen van de heuvels gebouwd. Een erg bekende villa is de Domerue villa. De schilder Jean-Gabriel Domerque bouwde deze villa in 1934. Om de villa te bezichtigen vragen ze wel een kleine vergoeding. Met een gids is deze villa gemakkelijk te bezichtigen.

Een erg mooie stad vlakbij Nice. Nog een tip! Het beste is om met de trein te gaan wanneer je de auto niet nodig hebt. Cannes is makkelijk te bereiken met de trein vanuit Nice.
© 2011 - 2024 Lisateamo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
The Hollywood Walk of FameThe Hollywood Walk of FameIn het hart van Los Angeles en tevens het hart van de filmindustrie bevindt de beroemde Walk Of Fame. Meer dan 2000 ster…
Hollywood Walk of FameHollywood Walk of FameAls je Los Angeles aandoet kan je er eigenlijk niet omheen. De ‘walk of fame’ met de ingegraveerde namen van Hollywood’s…
Twin Peaks: Fire Walk With Me – een prequel op Twin PeaksTwin Peaks: Fire Walk With Me – een prequel op Twin PeaksTwin Peaks: Fire Walk With Me is een psychologische horrorfilm uit 1992 van regisseur David Lynch. De film is een preque…
Hollywood, CaliforniaHollywood. Iedereen kent het. Dé plaats in de Verenigde Staten, waar een heleboel televisiesterren wonen, en waar massa'…

Een bezoek aan de stad SneekEen bezoek aan de stad SneekSneek, in het Fries Snits, geniet haar bekendheid vooral als Elfstedenstad, de Sneekweek en de Waterpoort die menig Gaas…
Het Brabantse DongenDongen is een typisch Brabants dorp, je vindt er rust maar er is ook een hoop te beleven. Het is gelegen tussen de stede…
Bronnen en referenties
  • http://www.stedentrips.nl/stedentrip/cannes/bezienswaardigheden
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Cannes
Lisateamo (19 artikelen)
Laatste update: 23-06-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.