Reuver: een toeristisch dorp

Reuver: een toeristisch dorp Reuver, gemeente Beesel, is een Limburgs dorp en ligt tussen Roermond en Venlo in. Het ligt langs de maas en wordt omgeven door veel landbouwgebieden. Reuver is een van de weinige gemeentes die na de herindeling nog steeds zelfstandig is. Voor de toerist is Reuver een echte aanrader.

Vakantiepark en camping

Vakantiepark "De Lommerbergen" van Landal is een park met een bijzondere historie: het was het allereerste park van Center Parcs en dateert uit 1968. Het park ligt in een bosgebied en bevat 502 huisjes. Er staat een uitbreiding van nog eens 60 huisjes op de planning. Na een grote brand in 2002, is de plaza geheel vernieuwd. Deze heeft het uiterlijk van een tuinderskas en doet daardoor heel licht en ruim aan. De huisjes zijn vanaf 2009 grotendeels vernieuwd. Het park bevat twee restaurants, een friture, een overdekt terras en een bar. Er is een kleine supermarkt en een cadeau-shop. Ter vermaak zijn er een indoor speeltuin, een buitenspeeltuin, midgetgolf, een kinderboerderijtje en een bowlingbaan. Het kinderprogramma Puk en Pelle is er voor de jeugd. In de zomer worden er veel buitenprogramma's georganiseerd waaronder een barbecue. Het subtropisch zwemparadijs heeft een verbinding met een klein buitenbad, dat ook in de winter te gebruiken is door de verwarming van het water. Er is een golfslagbad en een kinderbad met speelmogelijkheden.

Camping natuurplezier ligt tegen het bos aan, bij de Witte Stein. Deze grenst aan het Duitse bos, waar dit grote en prachtige bos mogelijkheden biedt tot wandel-en fietstochten. De witte stein is een café-restaurant met een grote speeltuin. In de zomer is het er erg druk en worden er luchtkastelen bijgezet. Tegenover de witte stein ligt café-restaurant de Grens, waar je ook uitstekend kunt eten. Overigens liggen vakantiepark de Lommerbergen en camping Natuurplezier ver uit elkaar, beiden liggen aan de uiterste rand van Reuver in tegenovergestelde richting van elkaar.

Eetgelegenheden in Reuver

Reuver heeft twee Chinese restaurants, eentje in het centrum (Oriental Delight) en eentje vlakbij de Lommerbergen (Hong-Kong). De laatste is een wokrestaurant. Deze ligt aan de Kesselseweg, waar ook de Lommerbergen tegenaan ligt. Loopafstand is ongeveer 10 minuten.

In het centrum ligt restaurant 't Raodhoes, gebouwd in het oude raadhuis van Reuver. De sfeer is er goed, iets ouderwets maar het eten is er heerlijk. Een ander uitstekend restaurant is Restaurant Luxor (zie foto), naast de bioscoop en goed te combineren met een bioscoopfilm. Restaurant de Vertraging ligt in het oude stationsgebouw en ligt dan ook op het station. In het centrum, op het marktplein, ligt ook een friture en brasserie Effe. Op de Rijksweg is een grillroom te vinden. Aan de achterkant van het centrum, tegenover het station, zijn nog Pizzeria La Venezia en een Turks restaurant gesetteld.

Aan de Duitse grens ligt restaurant de Grens en restaurant de Witte Stein. Vooral voor gasten van de camping een aanrader. Gasten van de Lommerbergen moeten rekening houden met een reistijd van 10 minuten per auto. De Lommerbergen heeft ook twee restaurants en een friture. Reuver bezit nog een aantal frituren die verspreid over het dorp liggen maar moeilijk te vinden zijn voor toeristen.

Uitgaan en bezienswaardigheden in Reuver

Het meest bekende in Reuver is Luxor, een bioscoop met vier zalen, een bar en een mooi terras, dat ook in de winter verwarmd is. Het Grand café bezit een kleine kaart. Boven de Luxor zit het restaurant. Luxor zit in het centrum, aan de Rijksweg. Vanuit het terras heb je uitzicht op de markt met fonteinen. Tegenover de markt ligt het raadhuis, aan de andere kant van de markt ligt een ander café met terras. (Past. Vranckenlaan). In deze zelfde straat ligt de Sint-Lambertuskerk van Reuver.

De rijksweg richting Roermond biedt ook verschillende mogelijkheden: er is een indoor-en outdoor visvijver met eetgelegenheid. Ernaast liggen de oude kassen van cactuswereld, die in 2010 definitief de deuren heeft gesloten. Tegenover cactuswereld wordt in 2011 nog hard gewerkt aan Drakenrijk. Dit wordt een groots recreatiepark.

Richting de Duitse grens vindt men een groot bosgebied wat uitnodigt tot uren wandelen of fietsen. De twee café-restaurants bieden voor de kinderen voldoende speelgelegenheid en voor de dorstige en hongerig mens een hapje en een drankje.

Wie zich in de buurt van de Lommerbergen bevindt, komt in een klein bos terecht. Dit heet de Walsberg. Het bos bestaat gedeeltelijk uit zandgronden en naaldbomen. Er kan richting de maas gewandeld worden, waar men met een klein veerpontje naar de overkant kan varen, waar het dorp Kessel ligt.

Paardrijden kan tegenover de Lommerbergen, bij de manege. De paarden die hier gehuurd kunnen worden, zijn braaf en zijn wel wat gewend. Men kan kiezen voor een bosrit, met of zonder begeleiding, of gebruik maken van de buitenbak. Per 2013 zijn er alleen nog pony's te huur voor gebruik in de buitenbak. De buitenritten komen te vervallen. De paarden zijn voor een uur te huur, de pony's voor kleine kinderen per half uur. De manege ziet er oud uit maar de stallen zijn goed verzorgd, alsmede de paarden. Het is ook mogelijk om een rit per huifkar te maken. Dit kan aangemeld worden via de Lommerbergen of op eigen gelegenheid. Verhuur op afspraak.

In Offenbeek, een gedeelte van Reuver, is dorpsgezicht Ronckenstein een aanrader. Dit is een oud karakteristiek gedeelte met oude boerderijen, een vijver met eenden en zwanen en veel natuurgebied. Vanuit Ronckenstein is het een klein stukje lopen naar ijssalon Jo's.

Winkels en openbaar vervoer

Het centrum biedt voldoende winkels aan.
  • Supermarkt: Albert Heijn, Plus (met daarboven de bibliotheek), Jan Linders (in Offenbeek, dichtbij de Duitse grens), Lidl (achter het station)
  • Eten: bakkerij Bart, slagerij Hoezen
  • Kleding: Zeeman, verder een vaak wisselend aanbod van kledingwinkels, Shoetime, Jola mode (tegenover het station)
  • Huishouden: Blokker, Kruidvat, Bruna (tevens postkantoor), Hema
  • Banken: Rabobank, ABN Amro
  • Vervoer: garage Feijts (Rijksweg), fietswinkel (Past. Vranckenlaan richting Roermond)
  • Overige: Dierenspeciaalzaak (rijksweg richting Venlo), bloemenzaak, stoffenwinkel, boerenbond (achter station)

Verder diverse kleinere winkels verspreid door Reuver zelf, ook Offenbeek biedt een aantal winkels waaronder een elektrozaak en een Doeland.

Via het station reis je met de trein naar Roermond of Venlo, van daaruit kan je verschillende richtingen op. Er rijden door Reuver geen NS-treinen maar Veolia Transport, deze verzorgt ook het busvervoer. Bushalte in het centrum tegenover het station. Ook bij de Lommerbergen is er een bushalte. Fietsen zijn bij de Lommerbergen te huur.

Ligging van het dorp Reuver, centrum
© 2011 - 2024 Bibiana, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
nieuws uitgelichtReuver: schietincident en gijzeling, 7 november 2013In Reuver, Limburg, heeft zich op 7 november 2013 een drama voltooid. Een man uit Roermond bezocht zijn ex uit Reuver, s…
Leuk vakantiewerk op een campingLeuk vakantiewerk op een campingOp zoek naar vakantiewerk? Vakantiewerk op een camping kan een leuke uitdaging zijn. Er zijn verschillende banen op camp…
Prettig kamperen aan de rand van Parijs: Huttopia VersaillesWie een bezoek aan Parijs wil brengen, kan een hotel of jeugdherberg overwegen. Is de stedentrip onderdeel van een lange…

Antigua: voormalige hoofdstad van GuatemalaAntigua: voormalige hoofdstad van GuatemalaAntigua is de voormalige hoofdstad van Guatemala. De stad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en heeft veel te bieden…
Luxor: de rijke geschiedenis en bezienswaardighedenLuxor is een stad gelegen aan de Nijl in het midden van Egypte. De stad heeft een rijke geschiedenis en vele bezienswaar…
Bronnen en referenties
Bibiana (1.560 artikelen)
Laatste update: 13-12-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.