Dagje in Roermond

In de historische stad Roermond valt er altijd wel iets te zien of te beleven. Zo kan je er shoppen in de vele winkels, prachtige monumenten en gebouwen bezichtigen of genieten van de mooie natuurgebieden van Roermond. Kortom het is zeker een stad om eens geweest te zijn.

Cultuur in roermond

Stedelijk Museum van Roermond

Dit museum is gevestigd waarin de bekende architect Pierre Cuypers sinds 1853 in gewoond had. De bekende architect ontwierp onder meer het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. Het museum is in 2011 opnieuw open gegaan met de nieuwe naam Cuypershuis. U kunt hier het werk bekijken van drie bekende Roermondse kunstenaars: architect/ontwerper Pierre Cuypers, schilder Henry Luyten en glazenier/beeldend kunstenaar Joep Nicolas.

De Munsterkerk

In roermond met een romaanse stijl werd rond 1218 door graaf Gerard van Gelre gebouwd. Het pronkstuk van deze kerk is het monument waar Gerald IV en zijn vrouw slapend op afgebeeld staan. Dit zou een van de oudste grafmonumenten van Europa zijn.

Sint-Christoffelkathedraal

De kathedraal beschikt over een aantal bijzondere beelden, schilderijen en liturgisch vaatwerk, die van grote cultuurhistorische waarde zijn. De naast de kathedraal gelegen Rattentoren is nog een overblijvsel van de vroegere beschermingsschuttingen van roermond. Dit is tegenwoordig omgetoverd tot een Poppentheater. Een veertigtal poppetjes bieden je hier een kijk op hoe het dagelijks leven in de middeleeuwen was.

Winkelen in roermond

In de Designer Outlet in roermond kun je meer dan 170 grote designermerken vinden en is met meer dan 100 verschillende winkels de grootste Outlet van de Benelux. Het is ook tevens iedere dag (buiten Kerstdag en Nieuwjaarsdag) van het jaar open.

Retail park is een winkelcentrum met alleen grote winkels en horeca's zoals mediamarkt, blokker, burgerking, enz. Het is net als Designer outlet 363 dagen van het jaar geopend.

Heb je nog niet genoeg van het shoppen, geen probleem want in de binnenstad vind u maar liefst nog eens 400 winkels, verspreid over de stad vind je onder meer boetieks, horeca's, warenhuizen, Antiek,... Voor een plattegrond van waar de winkelstraten en warenhuizen zich bevinden kan je tot een VVV kantoor gaan op de grote markt in Roermond. Markt in roermond: Op zaterdag tussen 9u30 en 16u00 vindt op de Markt de gezellige en voordelige weekmarkt plaats met ruim 140 kramen. Op woensdag is er tevens een iets beperktere warenmarkt met ongeveer 60 kramen op het Munsterplein tussen 9u30 en 15u30.

Roermond aan water

Maasplassen de weerd

Is een recreatiegebied met tal van zwemmogelijkheden, een jachthaven, een camping en fietsroutes. Ook worden hier openluchtfeesten gehouden. Naast boottochten met een rondvaartboot, kan men de plassen ook op eigen gelegenheid verkennen, door bijvoorbeeld een zeil-, motorboot of kano te huren.

Subtropisch zwembad De Roerdomp

Heeft een wedstrijdbad en een subtropisch bad met stroomversnelling, bubbelbad, massagestralen, lange glijbaan en een apart babybad. Daarnaast kan je in de zomer ook genieten van het buitenbad met een nog groter zwembad, een springkuil met 3 verschillende hoogtes van springplanken, een golfslagbad en een babybadje. Er is ook een bikinibar waar je eventjes kan uit rusten met een lekker drankje.

Roerhaven

Ligt bij het centrum van Roermond. Van hieruit kan je met een rondvaartboot de stad bezichtigen en door de vele mooie stukken natuur varen die Roermond bezit.

Natuur in Roermond

Nationaal park de meinweg

Is een park met terrassenlandschappen veroorzaakt door breuklijnen onder het oppervlak. De vier terrassen overbruggen een hoogteverschil van ongeveer 50 meter en zijn voorzien van bos, heide, vennen en beken. De meinweg is het enige natuurgebied in Nederland waar een populatie van wilde zwijnen wordt toegestaan om vrij rond te lopen. De adder komt hier ook voor en is daarmee ook het logo van de meinweg. Je vind er kilometers natuur om te gaan wandelen of fietsen.
© 2011 - 2024 Krisdeprest, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Designer Outlet Roosendaal: adres, openingstijden & parkerenIn het Brabantse Roosendaal kunnen modeliefhebbers naar hartenlust shoppen bij één van de grootste outletcenters van Ned…
Designer outlet en outlet shoppenDesigner outlet en outlet shoppenDesigner outlet is dure en exclusieve merk kleding kopen tegen veel goedkopere prijzen, in grote en stijlvolle shoppingc…
Zeilen op de Maasplassen en wandelen in Midden-LimburgZeilen op de Maasplassen en wandelen in Midden-LimburgZeilen op de Maasplassen is uniek. Midden-Limburg is vooral in het voorjaar een fantastische plek om een zeilvakantie te…
Outlet shoppen; wat is het en waar doe je het?Outlet shoppen; wat is het en waar doe je het?De term komt vaak voorbij in glossies en magazines, maar wat is het nou precies? En vooral, waar kan het? Het blijkt een…

Vientiane, de hoofdstad van LaosVientiane, de hoofdstad van LaosVientiane is de hoofdstad van Laos. Vientiane is goed bereikbaar per vliegtuig en bus. Backpackers en toeristen passeren…
Stedentrip Coimbra, PortugalNaast de populaire stedentrip bestemmingen als Lissabon en Porto heeft Portugal nog een stad dat zich uitstekend leent v…
Krisdeprest (143 artikelen)
Gepubliceerd: 13-02-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.