Bezoek Sydney in 3 dagen

Het is een geweldige ervaring om in Sydney te zijn. De stad heeft zoveel te bieden, van mooie wandelingen door de parken, rondkijken op de vele marktjes, lekker op het terras zitten restaurants in de mooie havens, en zwemmen aan de stranden, surfen en nog veel meer uitdagende wandelingen. Als je erover denkt om Sydney te bezoeken, zorg dan dat je er genoeg tijd voor neemt. Er is zoveel te zien en te doen, je kunt een jaar in Sydney doorbrengen en geen twee keer hetzelfde doen.

Sydney Dag 1

Begin bij de Harbour Bridge. Klim er bovenop voor een spectaculair uitzicht op het Opera House. Je kunt de hele brug overlopen en het uitzicht over de rest van de haven is ook erg mooi. Nadat je klaar bent met het nemen van foto's, kun je weer naar beneden en loop dan naar het Opera House voor nadere inspectie. Deze is zichtbaar vanaf de brug en verdwalen is onmogelijk. De Botanische tuinen zijn vlak naast het Opera House, dus pak je picknickmand uit, en zoek een mooi plekje voor de lunch. Loop na de lunch terug naar het Opera House en langs de veerboten. Neem een veerboot naar Manly. De veerboot is fantastisch, en het beste uitzicht krijg je van het Opera House is vanaf het water. Manly is een van de beroemdste stranden in Sydney (samen met Bondi). Er zijn een aantal mooie wandelingen in de omgeving, maar zorg altijd dat je voldoende water en zonnecrème meeneemt. Als je niet van wandelen houdt, is het strand de perfecte plek om te ontspannen! Neem de veerboot terug naar Circular Quay in het begin van de avond. Vind vanaf hier je weg naar Town Hall (hetzij met de metro, of lopend ongeveer 15 minuten). Dit is waar de Sydney Tower is, en dat is een leuke attractie. Het is leukste om vlak voor zoonsondergang omhoog te gaan. Dan kun je eerst van het wijdse uitzicht genieten bij licht, en vervolgens kijken naar de zonsondergang en de zee van lichtjes in de stad zien. En, net als elke zichzelf respecterde toren in een wereldstad, heeft ook de Sydney Tower een restaurant dat langzaam ronddraait. Dus je kunt eten en genieten van het uitzicht tegelijk!

Sydney Dag 2

Breng vandaag een bezoek aan Darling Harbour en omgeving. Darling Harbour heeft een heleboel leuke winkeltjes en goede restaurants en bars. Aan de achterzijde is de Chinese Garden of Friendship (www.chinesegarden.com.au). Het werd gebouwd om de overtuigingen van Yin en Yang te volgen, en is een oase van rust in een snelle stad. Je kunt je verkleden in traditionele Chinese outfits, en een kopje thee drinken in bij de vijver. In Darling Harbour vindt je ook het Sydney Aquarium (www.sydneyaquarium.com.au). Hier hebben ze vele soorten zeedieren, zoals bijvoorbeeld zeekoeien, zeeschildpadden, haaien, roggen, pinguïns en zeehonden. Er wonen ook een vogelbekdier en een krokodil. Aan de andere kant van Darling Harbour, in Pyrmont, is de Sydney Fish Market. Hier verkopen ze alle mogelijke vis en schaal-en schelpdieren. De Sydney Vismarkt is geweldig om rond te dwalen, en buiten op het terras kun je genieten van je net gekochte lunch. Loop nu weer terug naar Darling Harbour en hop aan boord van de metro Monorail (www.metromonorail.com.au). Deze rijdt rondjes om Darling Harbour, en neemt je mee over de Pyrmont Bridge, en rond het Central Business District (CBD). De volledige lus duurt ongeveer 14 minuten, onderweg kun je overal uitstappen om verder rond te kijken. Stap uit aan de andere kant van de CBD, en loop naar Hyde Park. Dit is een prachtig park, met het Anzac Memorial aan de zijkant. Aan de andere kant van Hyde Park is het Australian Museum (www.amonline.net.au). Het museum heeft grote tentoonstellingen over Aboriginal kunst en hun levenswijze. Op zondag zijn er optredens van Aboriginal muzikanten. Ze hebben ook een verbazingwekkende collectie van skeletten van bijna elk dier wat op aarde rondloopt, en zelfs een enorm dinosaurusskelet is te aanschouwen op de eerste verdieping. Loop ‘s avonds door naar Kings Cross (of neem de metro). Dit is een klein wijkje vol met nachtclubs, bars en restaurants. Sommigen zijn vrij goedkoop en trashy, maar anderen zijn van zeer goede kwaliteit en hebben lekker eten. Vraag bij je hotel of hostel welk restaurant zij op dat moment aanraden, want het wisselt hier nogal eens. Maar Kings Cross is een goede plek om uit eten te gaan, en om tot in de vroege uurtjes van de ochtend te dansen, eigenlijk elke avond van de week wel.

Sydney Dag 3

Allereerst kun je lekker uitslapen in na een wilde avond uit in Kings Cross. En dan is het tijd om een dagje lekker te ontspannen. Neem de metro of de bus naar Bondi. Dit is een zeer kunstzinnige wijk met bars en restaurants. Het strand is geweldig om te zwemmen en om te leren hoe om te surfen. Dolfijnen zijn hier regelmatig geziene gasten, dus houd een oogje in het zeil. Voor de actieveren onder ons, is er een wandeling van Bondi naar Coogee. Deze is 5 km lang en duurt ongeveer 2 uur. Je wandelt over de rotsen, vlak naast de zee, over de kliffen en komt langs enkele mooie en meer afgelegen stranden. Toen ik deze wandeling liep, was er een groep dolfijnen die met ons meezwom van Bondi bijna tot aan Coogee. In Coogee is ook een strand waar je lekker kunt zonnebaden. En hoewel Bondi een beetje meer (en een beetje beter) keuze heeft qua restaurants, kun je ook in Coogee lekker uit eten.

Lees verder

© 2010 - 2024 Mieka, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bezienswaardigheden: Sydney AustralieSydney is de oudste, grootste en tevens meest bekende stad van Australië. Sydney is een grote internationale reis bestem…
Hoogtepunten SydneyHoogtepunten Sydney“Wonderful! Wow! Fantastic!” Superlatieven schieten te kort bij de mensen die het veerbootje van Circular Quay naar Manl…

Kerstshoppen? Winkelstad Antwerpen!Antwerpen aan de Schelde is de Vlaamse winkelstad. Antwerpen kent enkele zeer gezellige winkelwijken, vol bekende modeza…
Le Jardin du Luxembourg, een bijzonder park in ParijsParijs kent talloze parken waar kinderen zich vermaken, joggers hun parcours vervolgen, wandelaars over paden lopen, gel…
Mieka (82 artikelen)
Gepubliceerd: 20-10-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.