Münster een historische stad in Duitsland

Münster een historische stad in Duitsland Een dagje uit naar Münster is een bezoek aan een Duitse stad met een rijke historie en voldoende winkelmogelijkheden. Vanaf Enschede is Münster in een klein uurtje te bereiken. In de historische binnenstad staan eeuwenoude bouwwerken. De dom van Münster is zeker een bezoek waard. Daarnaast heeft de stad ook voldoende winkels voor een dag winkelen. In de zomer is een bezoek aan het historische centrum goed te combineren met natuurlijke omgeving. De stad ligt op ongeveer 200 kilometer van Utrecht.

De stad Münster

Münster is een middelgrote Duitse stad met ongeveer 270.000 inwoners. De stad is bekend vanwege de historische gebouwen en de oudste universiteit van Duitsland. Münster is gelegen in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen. Oorspronkelijk is de stad ontstaan uit een klooster uit het jaar 800. De stad is ook bekend geworden vanwege de bloeiperiode ten tijde van het Hanzetijdperk. Münster heeft in de loop van de geschiedenis met het nodige rampspoed te maken gehad. Zo hebben er diverse stadsbranden gewoed in de 12e en 14e eeuw. Ook is de stad flink getroffen door de pest in het jaar 1382. Münster is een stad met een rijke historie en dit is overal ook goed te zien. In de stad zijn voldoende bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden

Naast een groot winkelaanbod heeft Münster een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om bezichtigingen. Het grote voordeel is dat veel bezienswaardigheden prima te belopen.

Dom van Münster

Tijdens je bezoek aan Münster mag een bezoek aan de dom van Münster niet ontbreken. De dom of eigenlijk St. Paulus dom is gebouwd in het jaar 1225. De bouwwerk is in ongeveer 39 jaar tijd gebouwd en opgeleverd. Vanaf afstand is het gebouw al goed te zien. Daarnaast bestaat de dom uit verschillende bouwstijlen. Een bezoekje binnenin de dom is ook zeer de moeite waard. Het gebouw is schitterend ingericht en overal zijn sierlijke en indrukwekkende elementen te zien. De astronomische klok in de kerk is ook een aanrader.

Het stadhuis

Het stadhuis van Münster is ook een bezoek meer dan waard. Het gebouw stamt uit de 14e eeuw en heeft voornamelijk een Gotische bouwstijl. In het stadhuis werd in 1648 de Vrede van Münster getekend door onder andere Nederland en Spanje.

Winkels

In het centrum van Münster zijn verschillende winkels te vinden. Er zijn kledingzaken, warenhuizen, juweliers, specialistische winkels en nog veel meer. Opvallend aan het centrum is het aanbod van chique winkels maar er zijn ook voldoende winkels te vinden met een breed aanbod aan artikelen voor iedereen.

Westfaalse Wilhelms-Universiteit in Münster / Bron: Hpgruesen, PixabayWestfaalse Wilhelms-Universiteit in Münster / Bron: Hpgruesen, Pixabay

Bebouwingsstijl

Een groot gedeelte van de bebouwing van de binnenstad is van historische aard. Hierdoor heeft de binnenstad van Münster een historische uitstraling. Op verschillende plekken in de stad rijzen kerktorens boven de grond uit, dit geeft je nog meer het gevoel dat je een paar stappen terug in de tijd hebt gedaan. Naast historische panden, zijn er in de binnenstad ook enkele moderne bouwstijlen te vinden. Een aantal gebouwen past prima in de historische binnenstad, maar er zijn er ook panden bij die uit de toon vallen. Toch hebben dit soort panden in het centrum niet de overhand.

Münster heeft verschillende restaurants / Bron: Neshom, PixabayMünster heeft verschillende restaurants / Bron: Neshom, Pixabay

Eten en drinken

In de stad zijn ook voldoende gelegenheden voor een hapje en een drankje. Er is keuze uit verschillende restaurants, maar daarnaast zijn er ook voldoende eettenten te vinden waar je een broodje op de vuist kunt nuttigen. Aan de liefhebbers van de vette hap is ook gedacht, hier zijn in Münster ook voldoende gelegenheden te vinden.

Parkeren

Vanuit Nederland is de stad goed te bereiken met de auto, in Duitsland wordt op veel plaatsen de richting naar Münster al aangegeven. In en rondom het historische centrum van Münster zijn voldoende parkeergelegenheden voorhanden. De parkeervoorzieningen worden al aangegeven wanneer men het centrum nadert. Er is keuze uit verschillende parkeerplaatsen rondom het historische centrum, zowel overdekt als in de openlucht. Mocht je met de auto naar Münster komen dan is een milieusticker verplicht.

Historische stad met uitstraling in Duitsland

Münster is zeker de geschikt voor een dagje uit. Het is wel even een stukje rijden maar dat is het meer dan waard. Het bijzondere aan de stad is dat het grotendeels de historische uitstraling heeft weten te behouden. Ook de winkelketens in het stadscentrum passen prima bij de historische stad. Daarnaast zijn er ook voldoende bezienswaardigheden in de stad en allemaal op loopafstand.
© 2009 - 2024 Marinos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geografie van IerlandWie kent het niet? Dit mooie groene eiland gelegen in Europa, geheel in het westen, naast het Verenigde Koninkrijk? Het…
Koopjes jagen: Wanneer begint de uitverkoop in Duitsland?Koopjes jagen: Wanneer begint de uitverkoop in Duitsland?De economie en het gegeven dat de prijzen buiten de Nederlandse grenzen soms aantrekkelijker zijn dan in Nederland zelf,…
Op vakantie naar DuitslandDuitsland is een heel erg populair vakantieland bij Nederlanders en dat is niet voor niets. Er zijn erg veel redenen te…
EK voetbal 1972Voor het eerst in de geschiedenis bereikte België in 1972 de finales van het EK. Dat jaar werd België ook gekozen tot he…

Marrakech: bezienswaardigheden, soeks en groene plekjesMarrakech: bezienswaardigheden, soeks en groene plekjesDroom je ook weg bij de gedachte van een hete ontspannende hamam, geurende tajines en Arabische klanken? Heb je soms zin…
San Francisco, Los AngelesSan Francisco en Los Angeles zijn allebei gevestigd in California. Het zijn erg belangrijke steden en hebben hun eigen b…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Hans, Pixabay
  • http://nl.wikipedia.org
  • http://verkeersbureaus.info/europa/duitsland/munster/
  • Afbeelding bron 1: Hpgruesen, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Neshom, Pixabay
Marinos (59 artikelen)
Laatste update: 31-08-2018
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.