Populaire pubs in Dublin

Populaire pubs in Dublin In de Ierse samenleving nemen pubs een centrale plek in en worden door de Ieren frequent bezocht. Vroeger leefden veel inwoners van de Ierse hoofdstad Dublin in overbevolkte wijken en had men over het algemeen weinig comfort. De mensen waren er dus op gebrand om even uit de alledaagse sleur te ontsnappen en ergens warm en gastvrij onthaald te worden. De pub was dan meestal de beste optie. Dublin staat wereldwijd bekend om zijn pubs en je kan deze stad eigenlijk niet volledig ervaren zonder een van de beroemde pubs uit te proberen. Maar waar moet je dan naar toe? Wat zijn de populaire pubs in Dublin?

Temple Bar

De meeste pubs in Dublin zijn te vinden in Temple Bar, een gebied in het centrum aan de oever van de rivier Liffey. Het gebied is afgebakend door Dame Street in het zuiden, Westmoreland Street in het oosten, Fishamble Street in het westen en de Liffey in het noorden.

Temple Bar is een leuke en charmante wijk waar de pubs overdag en ‘s avonds altijd gezellig druk zijn. Over het algemeen worden deze pubs wel meer bevolkt door toeristen dan door de lokale bevolking.

Openingstijden

Volgens de Ierse wet mogen pubs in Dublin van maandag tot en met donderdag om 10:30 uur geopend worden en kan de laatste bestelling uiterlijk om 23:30 uur gedaan worden. Op vrijdag en zaterdag openen de pubs om dezelfde tijd hun deuren, maar mag men een uur langer dan op de andere werkdagen open blijven. Op zondag zijn de pubs in Dublin vanaf 12:30 uur open en sluiten de kroegen in de Ierse hoofdstad om 23:00 uur.

Service en fooi

Veel van de traditionele pubs in Dublin hebben geen bediening aan de tafel, dus je moet jouw gewenste drankjes bestellen aan de bar.

In pubs verwacht het personeel achter de bar geen fooi. Als je met een grote groep bent of uitzonderlijke service van het personeel in de pub hebt gehad, dan kun je overwegen om een fooi van een paar euro te geven. Het wordt zeker gewaardeerd, maar is ook zeker geen verplichting bij een bezoek aan een Ierse pub!

Prijzen

In de meeste pubs in Dublin bestel je een pint bier, alhoewel het ook mogelijk is om in sommige cafés een halve pint te bestellen. Een pint staat gelijk aan 0,5682612 liter en de prijzen variëren per pub, maar verwacht in 2017 minimaal 6 euro te betalen voor een pint. De prijzen voor geïmporteerde bieren, cocktails en sterke drank liggen hoger.

Populaire pubs in Dublin

In Dublin vind je een uitgebreid aanbod aan pubs, maar welke zijn populair en zeker een bezoekje waard?

McDaid's

McDaid's ligt in Harry Street en is een van de bekendste literaire cafés in Dublin. Deze kleine pub heeft een prachtig prachtig art-deco-interieur en hoge plafonds en het is er met name tijdens het weekend erg druk. Ondanks de drukte word je in McDaid’s snel en goed geholpen door het vriendelijke personeel. Als je liever een rustig plekje wilt hebben in deze pub, ga dan naar het gedeelte op de eerste etage, waar het kalmer is en het makkelijker is om een goed gesprek te voeren.

Mulligan's

Mulligan’s is een Ierse pub aan 8 Poolbeg Street in Dublin en is meer dan 200 jaar oud. Deze bar is zowel geliefd bij inwoners van Dublin als bij toeristen. Door de jaren heen heeft deze pub beroemde bezoekers gehad, waaronder Judy Garland, James Joyce en John F. Kennedy. De ruimte van Mulligan’s is opvallend ingedeeld, omdat het gebouw van deze bar uit diverse huizen bestaat. Mede door het historische Ierse interieur heeft deze pub een gezellige en authentieke sfeer.

The Brazen Head

The Brazen Head dateert uit 1198 en is daarmee officieel de oudste pub van Ierland. Het is onduidelijk hoeveel er in het gebouw nog van het originele koetshuis uit de elfde eeuw intact is, maar je voelt zeker de historie als je een bezoek brengt aan The Brazen Head. Als je op zoek bent naar een echte authentieke Ierse pub-ervaring, dan is deze oude pub in Dublin zeker aan te bevelen! The Brazen Head is gevestigd aan 20 Lower Bridge Street, tegenover Four Courts.

The International Bar

The International Bar staat bekend om live muziek en comedyshows. Het café heeft een prachtig Victoriaanse inrichting met sierlijke ornamenten. De eikenhouten vaten en messing kranen maken de historische sfeer in The International Bar compleet. Er is zeven dagen per week stand-up comedy en je kunt deze shows gratis bezoeken. Daarnaast zijn er ook regelmatig optredens van dichters en muzikanten. Dit café is gevestigd op 23 Wicklow Street in Dublin.

The Long Stone

The Long Stone is een populaire pub die gevestigd is op 10-11 Townsend Street, tegenover het beroemde Trinity College. Deze kroeg is ingericht in een Keltische en Vikingstijl en wordt bezocht door een zeer gevarieerd publiek. Naast een bargedeelte dat uit twee verdiepingen bestaat, heeft The Long Stone ook een biertuin. Tijdens een bezoek aan deze Ierse pub moet je zeker het enorme en opvallende beeld van de Vikinggod Oden in het achterste gedeelte van The Long Stone bekijken.
© 2017 - 2024 Rvdz, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het bruisende DublinDublin, de hoofdstad van Ierland en tevens de stad, naar men zegt, met de hoogste pubdichtheid. De stad die bruist van h…
Arthur's Day - Activiteiten en geschiedenisOp 23 september vieren alle Ieren ter wereld Arthur's Day. De traditie heeft niets te maken met de politiek of godsdiens…
Tips voor een Stedentrip naar DublinDublin is de hoofdstad van Ierland en gesticht door de Vikingen rond 988. Dublin staat bekend om zijn schrijvers, dichte…
Dublin - UNESCO LiteratuurstadDe Ierse hoofdstad Dublin is door de UNESCO uitgeroepen tot City of Literature ofte Literatuurstad. Niet verwonderlijk w…

Stedentrip Frankfurt: musea en wolkenkrabbers aan de rivierStedentrip Frankfurt: musea en wolkenkrabbers aan de rivierFrankfurt is de ideale stedentrip voor liefhebbers van cultuur en moderne architectuur. De compacte binnenstad staat vol…
Ontbijten in BarcelonaOntbijten in BarcelonaBarcelona is een van de favoriete bestemmingen voor Nederlanders en Belgen, mede vanwege de vele bezienswaardigheden, de…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Skitterphoto, Pixabay
  • Eigen ervaring
  • http://www.metric-conversions.org/volume/uk-pints-to-liters.htm
  • http://www.brazenhead.com/history/index.php
  • https://www.tripadvisor.com/Travel-g186591-s606/Ireland:Tipping.And.Etiquette.html
  • http://www.dublintown.ie/business/mcdaids/
  • http://www.mulligans.ie/
  • http://www.visitdublin.com/see-do/details/the-long-stone#53.346040|-6.255710|16
  • http://www.international-bar.com/musicspoken-word/
  • https://www.inyourpocket.com/dublin/Dublin-Pubs-Bars-Clubs/Opening-Hours
Rvdz (32 artikelen)
Laatste update: 23-08-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 10
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.