Tips voor een Stedentrip naar Dublin

Dublin is de hoofdstad van Ierland en gesticht door de Vikingen rond 988. Dublin staat bekend om zijn schrijvers, dichter en natuurlijk de Universiteit. Maar waar Dublin het meest om bekend staat zijn de pubs. Temple Bar is het centrum van de Ierse Pubs en de restaurants. Officieel scheidt de rivier de Liffey de noord en de zuidkant van de stad. De noordkant is het armere gedeelte en aan de zuidkant wonen oorspronkelijk de hogere klassen van de bevolking.

Openbaar vervoer (DART en LUAS)

De DART (Dublin Area Rapid Transit) is een soort tram/metro die rijdt tussen Greystones en Howth en Malahide. Drie van de haltes bevinden zich echt in het centrum van de stad. Het is een makkelijk en snel vervoermiddel. De LUAS, wat snelheid betekend in het Iers, is een tramlijn door Dublin. Het bestaat uit een rode en een groene lijn die niet met elkaar in verbinding staan. De LUAS is vooral bedoeld voor het reizen tussen het centrum en de buitenwijken.

Hoe er te komen

De makkelijkste manier om in Dublin te komen is natuurlijk per vliegtuig, maar voor de avonturiers is het per trein ook zeker aan te raden. Stap in Brussel op de Eurostar naar Londen en met een paar keer overstappen en prachtige uitzichten over Engeland komt u in Holyhead aan. Neem hier de boot naar Dún Laoghaire en vanaf hier stapt u zo op de DART. Voor ons was het dankzij het uur tijdsverschil net niet mogelijk om deze toch terug ook op een dag te doen, dus hebben we er een dagje Londen aanvast geplakt!

Hotel

Wanneer u na een dag Sightseeing lekker tot rust wilt komen in een net hotel, dan is hotel Mount Herbert een aanrader. Dit hotel bevindt zich in de wijk Ballsbridge op twee minuten lopen van het DART-station Landsdowne Road, pal naast het beroemde gelijknamige stadion. Na twee haltes bevindt u zich al in het centrum, maar voor de afwisseling is een wandeling vanuit Ballsbridge naar het stadscentrum ook leuk en makkelijk te doen.

St. Stephen’s Green

Dublin is niet te groot en niet te klein, en je kunt het centrum het beste verkennen door een aantal wandelingen te maken. U kunt een stop maken in het grote park St. Stephen’s Green of als het weer niet al te best is, kunt u op de hoek van St. Stephen’s Green bij de drukke winkelstraat Grafton Street in het overdekte winkelcentrum een lekkere kop koffie drinken. Op de eerste etage zit een grote foodcourt met verschillende tentjes en de tafeltjes hebben uitzicht op St. Stephen’s Green en het eindstation van de LUAS, Dublins nieuwste tramlijn.

Dagexcursies

Wanneer u meerdere dagen in Dublin verblijft is het zeker aan te raden om een of meerdere tours te maken. The Wicklow Tour is een zeer mooie dagtocht, de tour voert u door het mooie heuvellandschap. U maakt een stop in het dorpje Avoca waar u een handweverij bezoekt, verder is het dorpje bekend van de tv-serie ‘Ballykissangel’. De andere stop is in Glendalough, met de gids bezoekt u de ruïnes van een klooster uit de zesde eeuw. Glendalought is een merengebied tussen de Wicklow Mountains en u kunt ook een mooie wandeling rond deze meren maken. Een andere tour die zeker aan te raden is, is de Bay & Castle Tour. Met de bus rijdt u langs de Dublin Bay, in het plaatsje Howth krijgt u de kans om vervolgens een foto te maken van het uitzicht op Dublin. Verder bezoekt u tijdens deze tour Malahide Castle. Door middel van een audiotour wordt u rondgeleid.

Dublin is een mooie stad, er zijn genoeg bezienswaardigheden zoals de vele kerken en kathedralen, Dublin Castle en natuurlijk de University of Dulbin. Ook kunt u er lekker shoppen, uitgaan en eten. Dus u zult zich tijdens een stedentrip naar Dublin zeker niet vervelen!
© 2008 - 2020 Lisa2008, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Het bruisende DublinDublin, de hoofdstad van Ierland en tevens de stad, naar men zegt, met de hoogste pubdichtheid. De stad die bruist van h…
De Ierse stad DublinDe Ierse stad DublinDublin, de hoofdstad van Ierland is een stad vol met levendigheid en kracht. Dublin sprankelt altijd met zijn energieke…
De mooiste plekjes van Ierland - Wicklow MountainsDe mooiste plekjes van Ierland - Wicklow MountainsIn Zuidoost Ierland, ongeveer op 30 kilometer van Dublin, ligt één van de mooiste streken van het eiland: Wicklow Mounta…
Dublin: bezienswaardigheden, uitgaan, overnachten en reizenDublin: bezienswaardigheden, uitgaan, overnachten en reizenDublin is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Ierland. Dublin is een bekende en populaire bestemming voor toeris…

Winkelen in LondenIn Londen kan je dagenlang rondlopen, niet alleen om de talrijke musea en bezienswaardigheden te bezoeken, maar ook om t…
Potsdamer Platz in Berlijn: geschiedenisDe Potsdamer Platz is een van de bekendste pleinen van Berlijn. Tot in de Tweede Wereldoorlog stond er een van de groots…

Reageer op het artikel "Tips voor een Stedentrip naar Dublin"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Lisa2008
Gepubliceerd: 05-03-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Schrijf mee!