Corfu-stad (Kerkyra): hoofdstad van Corfu

Corfu-stad (Kerkyra): hoofdstad van Corfu De hoofdstad van het Griekse eiland Corfu wordt in het Nederlands aangeduid als Corfu-stad. In het Grieks heet de stad Kerkyra. Met meer dan 32.000 inwoners (2011) heeft Corfu de grootste hoofdstad van de Ionische Eilanden. De Grieken zelf vinden het een typerend Griekse stad, maar invloeden van andere landen zijn duidelijk zichtbaar. Het kasteel Mon Repos en het Paleis van St. Michael zijn overblijfselen uit de tijd dat de Engelsen regeerden over het eiland. De twee gigantische forten in het centrum van de stad laten de vroegere aanwezigheid van het Venetiaanse Rijk zien, terwijl Napoleon de Rue de Rivoli uit Parijs liet nabouwen. Maar het is vooral de Griekse, ontspannen en gezellige sfeer die de stad kenmerkt. Een prachtige stad om te bewonderen en de ideale start voor een reis door één van de groenste Griekse Eilanden.

Inhoud


Afbeelding 1: Corfu-stad vanaf het water / Bron: Joanbanjo, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Afbeelding 1: Corfu-stad vanaf het water / Bron: Joanbanjo, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Corfu-stad: een korte inleiding

Corfu dankt haar naam aan Korkira, dochter van Asopos (God van de rivier). Korkira werd door Poseidon (God van de zee) ontvoerd, omdat hij verliefd op haar zou zijn. Hij hield haar gevangen op een eiland en vernoemde deze naar haar: Korkira. In de loop der jaren is deze naam geëvolueerd naar Kerkyra en is tevens de naam van de hoofdstad. De Nederlandse benaming voor het eiland is Corfu en voor de hoofdstad Corfu-stad. De stad ligt in het noordoosten van het eiland. Hemelsbreed is de afstand vanaf Corfu-stad tot aan het vasteland van Griekenland en Albanië nog geen negen kilometer. De stad is in handen geweest van vele verschillende rijken. Dit heeft bijgedragen aan de diversiteit van de stijlen in Corfu-stad, maar heeft er ook voor gezorgd dat tijdens oorlogen en aanvallen veel verloren is gegaan. Het oude stadscentrum is nog in bijzonder goede staat en is opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Corfu-stad is een levendig stadje met zowel een modern winkelgebied als nauwe straatjes waar tientallen winkeltjes toeristen voorzien in souvenirs. Er zijn tal van restaurants, barretjes en discotheken en het Oude Fort is een absoluut hoogtepunt. Vanuit Corfu-stad zijn er diverse bootexcursies, waaronder naar het naastgelegen land Albanië.

Geschiedenis

Ko-ro-ku-ra-i-jo, dat is de eerste beschrijving over Corfu-stad in het Oud Grieks. De letterlijke vertaling is ‘man van Kerkyra’ en dateert uit 1300 v. Chr. Tot aan de negentiende eeuw hebben tientallen volkeren het eiland en daarmee ook de hoofdstad geregeerd. Degenen die een noemenswaardige tijd hebben geregeerd zijn:
 • De Sicilianen
 • De Engelsen
 • De Fransen
 • De Italianen
 • De Romeinen
 • De Arabieren
 • Het Venetiaanse Rijk
 • Het Byzantijnse Rijk
 • Het Spaanse Rijk

Vanaf 1797 tot aan 1809 was Corfu in handen van de Fransen, waarna het werd veroverd door de Engelsen. Zij regeerden over alle Ionische Eilanden en benoemden deze in 1815 tot de United States of the Ionian Islands. De tientallen jaren erna onder het Engelse gezag heeft Corfu veel goeds gedaan. Grieks werd de officiële taal, infrastructuur werd verbeterd en de eerste Griekse universiteit werd opgericht in Corfu-stad. Het havengebied van Corfu-stad ontwikkelde zich, waardoor het eiland steeds welvarender en beter bereikbaar werd. Er werd een rioleringssysteem aangelegd waardoor de watervoorziening over het gehele eiland beter werd. Op 1864 werden de Ionische Eilanden teruggegeven aan Griekenland.

Gedurende de Eerste Wereldoorlog diende Corfu als toevluchtsoord voor het Servische leger. Corfu zelf bleef gespaard van bombardementen en profiteerde zelfs van de gunstige ligging. Corfu-stad werd nog welvarender. In de Tweede Wereldoorlog werd Corfu echter wel hard geraakt. De Duitsers namen het eiland in 1943 volledig over na verschillende bombardementen. Een groot deel van de Joodse wijk van Corfu-stad werd vernietigd, evenals enkele parlementsgebouwen. Negentienhonderd joden werden vanuit Corfu-stad richting Auschwitz gebracht. Een enkele synagoge heeft bombardementen overleefd en wordt tot op de dag van vandaag nog gebruikt. Deze synagoge ligt in de het oude stadsdeel in de wijk Evraiki. Op 14 oktober 1944 werd Corfu bevrijd. In 1950 kreeg Corfu-stad elektriciteit en sinds 1960 heeft het hele eiland dit. De haven werd uitgebreid en er kwam een luchthaven. Toerisme begon zich vanaf 1960 te ontwikkelen.

Reizen naar

Corfu-stad is te bereizen via het vliegtuig, met de auto of met de vele veerdiensten. Het openbaar vervoer van en naar Corfu-stad is beperkt.

Corfu-stad per boot

Corfu-stad is prima met de boot te bereiken. Onderstaand schema geeft een overzicht weer van alle veerdiensten (2017) van en naar Corfu-stad of naar dorpen nabij Corfu-stad. Ook zijn er voor de eilandhoppers een aantal veerdiensten in het schema opgenomen die naar naastgelegen eilanden gaan. Lefkimmi en Agios Stefanos liggen op één uur rijden van Corfu-stad. Sidari kan binnen vijftig minuten worden bereikt per auto. Er is vanaf Brindisi ook een sneldienst. Deze brengt je in 3,5 uur naar Corfu-stad. Ruimte voor auto’s is beperkt waardoor reserveren (ver van te voren) belangrijk is als je met de auto reist.

Van Naar Normale vaartijd in uren
Igoumenitsa (GR)Corfu-stad1,5
Patras (GR)Corfu-stad4
Sarandë (AL)Corfu-stad1
Venetie (IT)Corfu-stad26
Ancona (IT)Corfu-stad12
Bari (IT)Corfu-stad8
Brindisi (IT)Corfu-stad8
Corfu-stadPaxos (GR)3
Igoumenitsa (GR)Lefkimmi2
Agios StefanosMandraki0,45
Agios StefanosOthoni2
SidariErikousa1,5

Afbeelding 2: Ook cruiseschepen doen Corfu-stad aan / Bron: Jean Housen, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Afbeelding 2: Ook cruiseschepen doen Corfu-stad aan / Bron: Jean Housen, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Corfu-stad per auto

De genoemde veerdiensten bieden plek voor auto’s, de één meer dan de ander. Corfu-stad is vanuit het hele eiland prima te bereiken, maar parkeerplaatsen zijn schaars. Parkeren kan:
 • Nabij het Esplanadaplein. Hier is plek voor iets meer dan vijfhonderd auto’s. Kosten voor een dagkaart bedraagt €6,00 (2017). Er is weinig plek in de schaduw en in het hoogseizoen staat deze parkeerplek voor 10:00 al vol. Het is namelijk een populaire parkeerplaats vanwege zijn centrale ligging.
 • Parkeerplaats Angelo. Een parkeerkaart kost hier €4,00 (2017) en er is plek voor iets meer dan driehonderd auto’s. Er is de hele dag toezicht, geen plekken in de schaduw. De looptijd tot het centrum van Corfu-stad is tien minuten.
 • Aan de gehele Dimokratias-kade mag aan beide kanten gratis geparkeerd worden. Een plek is wel moeilijk te vinden, omdat veel winkel- en restauranteigenaren hier de auto al vroeg in de ochtend neerzetten.
 • Parkeren mag verder in heel Corfu-stad in straten waar geen parkeerverbod geldt. Voor de nog onervaren bestuurder is de doorsnee straat in Corfu-stad, namelijk erg smal, een grote uitdaging.

In Corfu-stad zijn de meeste wegen éénrichtingsverkeer. Mocht je een afslag missen dan heb je de kans dat je eerst een groot deel van de weg moet blijven volgen. Doorgaande wegen in Corfu-stad hebben een snelheidslimiet van vijftig kilometer per uur, al houden de inwoners zich daar ook niet altijd aan. De verkeersregels zijn iets anders dan in Nederland. Verkeer van rechts heeft bijvoorbeeld geen voorrang, maar moet gewoon gaan rijden als het kan. Grieken staan bekend als ongeduldige bestuurders. Een seconde te lang wachten voor het stoplicht kan al leiden tot hevig claxonneren en inhalen in de bochten is niet meer dan normaal. Pas op voor scooters, zij halen je op de gekste momenten en van beide kanten in.

Corfu-stad per vliegtuig

De landingsbaan van het vliegveld van Corfu behoort tot één van de kortste ter wereld. Daarom mogen ook niet alle piloten hierop vliegen. Het vliegtuig moet namelijk een lange tijd vrij laag en dicht langs de rotsige kustlijn vliegen om vervolgens zeer laag over zee te vliegen. Corfu International Airport, aangeduid met de code CFU, kan vanuit Nederland via Amsterdam en Eindhoven bereikt worden. Het vliegveld ligt zeer centraal in de stad. Sterker nog: het centrum van Corfu-stad ligt op iets meer dan één kilometer afstand van het vliegveld. De vliegtijd naar Corfu vanaf Amsterdam bedraagt 2,5 uur.

Corfu-stad met het openbaar vervoer

Er zijn twee soorten bussen op Corfu: de blauwe en de groene. De blauwe bussen verzorgen al het vervoer in Corfu-stad. De bussen rijden in het hoogseizoen frequent, maar zijn niet al te betrouwbaar. Een verschil van tien tot twintig minuten in vertrektijd is zeker in de ochtendspits mogelijk. Wil je met de bus het eiland verkennen vanuit Corfu-stad, gebruik dan de groene bussen. Een bustocht van Corfu-stad naar het zuiden van het eiland duurt al gauw twee uur.

Bezienswaardigheden in de stad

Corfu-stad kent heel wat bezienswaardigheden naast de vele winkelstraatjes, leuke restaurants, bars en discotheken. Alle genoemde prijzen en openingstijden zijn gebaseerd op februari 2017.

Afbeelding 3: Uitzicht op Corfu-stad vanuit het Oude FortAfbeelding 3: Uitzicht op Corfu-stad vanuit het Oude Fort
Het Oude Fort & Byzantijnse Kerk
Het is niet alleen de meest bezochte bezienswaardigheid van Corfu-stad, maar van het hele eiland. Of je nu met het vliegtuig of met de boot komt, het fort zie je al van kilometers ver. Het fort heeft gediend als verdediging tegen vijanden. De metershoge muren zijn niet te beklimmen, de woeste rotsen aan de voorkant zorgden ervoor dat vijandelijke schepen niet konden aanmeren en zij werden al van ver gespot vanuit de uitkijktoren. Tot op de dag van vandaag is een groot deel van het fort bewaard gebleven en opengesteld aan publiek.

Het Oude Fort ligt aan een groot aangelegd plein en park en is makkelijk te bereiken. De parkeerplek nabij het Esplanadaplein ligt op nog geen twee minuten loopafstand. De entreeprijs bedraagt €6,00 voor volwassenen. Studenten en kinderen kunnen met €2,00 korting naar binnen. In het hoogseizoen is het Oude Fort zeven dagen per week van 08:00 tot 20:00 open. Binnen het fort wordt er informatie gegeven op borden in het Engels.

Voor deze toegangsprijs krijg je toegang tot het gehele fort, inclusief het uitkijkpunt en de Byzantijnse Kerk. Het uitkijkpunt is wel een behoorlijke klim, zeker midden op de dag met een brandende zon. Aan het beginpunt van de klim is een café en toilet. Verder zijn er geen sanitair- en drinkgelegenheden. De klim naar de top van het fort zonder een stop duurt ongeveer twintig minuten.

Het bezoeken van alle ruimtes binnen het fort, de klim naar het uitkijkpunt en een bezoek aan het Byzantijnse Kerk duurt ongeveer twee tot drie uur. Het beste is om voor 10:00 of na 17:00 te gaan om de warmte en drukte voor te zijn.

Het Nieuwe Fort

Het Nieuwe Fort is vele malen minder bekend als het Oude Fort en heeft ook minder te bieden. Daar is de prijs ook naar, namelijk gratis. Het Nieuwe Fort is puur een gigantisch fort met veel ruimtes. Er zijn geen voorzieningen en er wordt geen informatie gegeven. Het uitzicht is mooi, maar komt niet in de buurt van het panoramische uitzicht vanuit het Oude Fort. De beklimming is wel een stuk eenvoudiger en minder zwaar. Een groot deel van de klim is namelijk via het trappenhuis in de schaduw.

Archeologisch Museum

Het Archeologisch Museum heeft collecties bestaande uit beelden, begrafenisvoorwerpen en oude munten afkomstig uit de Archaïsche tot de Romeinse tijd. Er zijn ook vondsten uit de prehistorie te vinden, gevonden bij opgravingen in Corfu-stad. In het hoogseizoen is het museum geopend van 08:00 tot 15:00 met uitzondering op zondag. Het museum is tijdelijk gesloten voor renovatiewerkzaamheden. Verwacht wordt dat het voor het vakantieseizoen weer open gaat.

Byzantijns Museum

Het museum bevindt zich in een kerk in het centrum, namelijk de Panagia Antivouniotissa (Onze-Lieve-Vrouw-Kerk). Deze kerk is eind vijftiende eeuw gebouwd en is daarmee één van de oudste kerken van Corfu-stad. In het museum zijn naast prachtig geschilderde wanden verschillende grafstenen met naam, wapenschilden en overige kunstwerken te bezichtigen. Het museum is op maandag gesloten, de andere dagen open van 08:30 tot 15:00 (zondag 09:30 tot 14:30). De toegangsprijs voor het museum bedraagt €2,-

Museum voor Aziatische kunst & Paleis van St. Michael en St. George

Het museum is gevestigd in het voormalige paleis van St. Michael en St. George. Dit paleis diende als hoofdkantoor van de Hoge Commissie en die van de Ionische Senaat. Van 1864 tot 1967 verbleef de Griekse koninklijke familie hier af en toe. Het diende als vakantieadres voor de koning. Het museum telt in totaal vijftien grote kamers met meer dan tienduizend voorwerpen. De meeste kunstwerken zijn afkomstig uit Japan, China, India, Pakistan, Korea, Tibet, Cambodja en Thailand. Alle kunstwerken zijn geschonken.

Het museum is van dinsdag tot zondag geopend van 09:00 tot 16:00. Een toegangskaartje kost €6,- voor volwassenen. Het museum is centraal gelegen in Corfu-stad.

Afbeelding 4: Mon Repos / Bron: Marc Ryckaert, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)Afbeelding 4: Mon Repos / Bron: Marc Ryckaert, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)
Mon Repos
Drie kilometer buiten het stadscentrum van Corfu-stad ligt Mon Repos. Het kasteel met bijbehorend park en enkele ruïnes is te bezichtigen. Het is een niet al te groot kasteel, maar het is het park eromheen wat de moeite waard is. Er staan bomen van meer dan honderd jaar oud, maar muurschilderingen op de Dorische tempel gaan terug tot 2500 jaar geleden. Aangrenzend aan het park is een klein strand te vinden. Hier kan een verfrissende duik worden genomen, want de wandeling zelf is vermoeiend.

Mon Repos is open van dinsdag tot zondag van 08:30 tot 15:00. De entreeprijs is €3,-. In het kasteel zelf is een klein museum waarvoor €4,- toegang wordt gevraagd.

Kathedraal van Panagia Spiliotissa en kerk van St. Spiridon

De kathedraal heeft als bijnaam ‘Madonna van de grot’. Hij is roze van buiten en van binnen prachtig bekleed met muurschilderingen en kunstwerken. De toegang is gratis. Er mag niet gepraat of gefotografeerd worden. Doe je dit wel, sta dan niet raar te kijken dat de lokale bevolking je boos aankijkt of vraagt om te vertrekken.

Hetzelfde is het geval bij de kerk van St. Spiridon. Het is de heiligste plaats van Corfu-stad en er wordt verwacht dat de bezoeker zich aanpast aan de regels van de kerk. De inwoners van Corfu zijn hier heel strikt in.

Afbeelding 5: Het Hondos winkelcentrum, geliefd bij de Grieken zelf / Bron: Jean Housen, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Afbeelding 5: Het Hondos winkelcentrum, geliefd bij de Grieken zelf / Bron: Jean Housen, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Winkelen

Winkelen in Kerkyra kan eigenlijk overal. Er is geen straat waar geen winkel zit. Maar er zijn wel twee gebieden in Corfu-stad welke uitstekend dienen als winkelgebied. Op de kaart onderaan dit artikel is een blauw gebied te zien. Dit is het moderne winkelgebied van Corfu-stad. Hier zitten kleine lokale winkels tot aan internationale als Adidas, Mark & Spencer en Vodafone. In dit gebied kopen de inwoners van Corfu zelf ook hun kleding. Het warenhuis van Hondos is ook populair onder de Grieken.

Voor de toerist die liever een souvenir wil kopen zoals een handdoek, ketting of streekproducten, kan beter naar het groene gebied gaan op de kaart. Hier zijn straatjes met tientallen winkeltjes waar je als toerist prima een aandenken kunt halen voor thuis. Daarnaast zijn er dagelijks ook marktjes met lokale lekkernijen, fruit, vis, vlees en groenten rondom het Nieuwe Fort.

Winkels in Corfu-stad zijn op de volgende tijden geopend:
 • Van 09:00 tot 14:00 op maandag, woensdag en zaterdag
 • Van 09:00 tot 13:00 en weer van 17:30 tot 20:00 op dinsdag, donderdag en vrijdag
 • Zondag zijn winkels gesloten
 • Souvenirwinkels zijn elke dag van de week van 10:00 tot 20:00 geopend

Culinair en uitgaan

De place to be betreft lekker op een terras zitten, uit eten gaan of tot laat aan de bar zitten: Esplanade. Het is een groot plein met een soort boulevard, genaamd Liston. Er zijn hier tal van restaurants, bars en een enkele discotheek. Het plein is groot, heeft een parkje in het midden en eindigt bij het Oude Fort.

Wil je echt uitgaan in Corfu-stad, ga dan naar Apocalypsis Club, Hippodrome Club, Privilege of Sodoma Club. Dit zijn de discotheken waar de jongeren van Corfu heen gaan en waar de feestjes tot diep in de nacht doorgaan.
Een andere plek waar keuze genoeg is uit tientallen restaurants is aan de Dimokratias-kade ten zuiden van het Oude Fort.

Afbeelding 6: Een vliegtuig komt laag overvliegen bij Kanoni / Bron: Carsten Jünger, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)Afbeelding 6: Een vliegtuig komt laag overvliegen bij Kanoni / Bron: Carsten Jünger, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)

Tips voor een bezoek aan de hoofdstad

Er zijn een aantal handige tips om een bezoek aan de hoofdstad goedkoper te maken of op een alternatieve manier te bezoeken:
 • Er is een ticket beschikbaar voor €14,- welke drie dagen geldig is. Dit ticket geeft toegang tot het Byzantijns Museum, het Museum van Aziatische kunst, het Oude Fort en Mon Repos. Een dergelijk ticket kan bij elk van de genoemde bezienswaardigheden bij de ingang worden gekocht.
 • Vanaf het plein bij Liston rijdt er een trein met toeristen door de stad. Dit kost een paar euro en is een leuk alternatief om Corfu-stad te ontdekken. Het treintje heeft geen vaste vertrektijden: hij gaat als hij vol zit.
 • Een absolute must-do is Kanoni. Dit dorpje ligt aan het begin van de landingsbaan van de luchthaven van Corfu. Omdat deze baan bekend staat als één van de kortste landingsbanen ter wereld, komen vliegtuigen erg laag over. Er is een bruggetje over het water gebouwd waar je overheen kunt lopen. Vliegtuigen komen dan nog geen dertig meter boven je voorbij vliegen. Een unieke ervaring.

Praktische informatie voor een bezoek

Bij een bezoek aan Corfu-stad is het handig om een aantal zaken te weten:
 • Het is in Corfu één uur later dan in Nederland.
 • Het niveau van zorg op Corfu is redelijk tot goed. Er is een ziekenhuis in Corfu-stad. Specialistische hulp is beperkt aanwezig.
 • Stekkers die je in Nederland gebruikt kunnen ook op Corfu worden gebruikt.
 • Drink geen kraanwater vanwege de hoeveelheid chloor.
 • Het rioleringssysteem van Corfu is niet al te best. Het is daarom verboden om wc-papier door te spoelen. In Corfu-stad kan er, vanwege de drukte, zelfs een boete voor worden gegeven.
 • Banken zijn geopend van 08:00 tot 14:00 op doordeweekse dagen. Pinautomaten zijn 24/7 open. Een tip is om alleen te pinnen bij een geopende bank. Mocht het zo zijn dat om wat voor reden je pinpas niet meer wordt teruggegeven, dan kun je altijd meteen de bank inlopen en om hulp vragen.
 • Je paspoort moet tot minimaal drie maanden na je vertrekdatum geldig zijn.

Excursies

Vanuit Corfu-stad zijn er een aantal excursies naar het vasteland van Griekenland, het buurteiland Paxos en naar Albanië.

Excursie Parga & Paxos

Een dagexcursie waarbij je met een boot naar Parga vaart. Parga staat bekend om haar prachtige stranden en het schilderachtige stadje zelf. De toch gaat via Paxos, een eiland met schitterende stranden en natuur, terug naar Corfu-stad.

Excursie Albanië

Sarandë is een stad aan de westkust van Albanië, tegenover Corfu-stad. Rondom Sarandë zijn historische opgravingen en een amfitheater te zien uit de Hellenistische periode (300 v. Chr.). Een visum wordt aan boord tijdens de vaart geregeld.

Omgeving

Afbeelding 7: Paleokastritsa ligt op een half uur rijden van Corfu-stad / Bron: Alinea, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Afbeelding 7: Paleokastritsa ligt op een half uur rijden van Corfu-stad / Bron: Alinea, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
De hoofdstad van Corfu, Kerkyra, ligt op een gunstige locatie op het eiland. Het ligt onder het Pantakrator-gebergte en op een redelijk smal stuk van het eiland. Daardoor kan de westkust door niet al te lang rijden al bereikt worden. Omdat het redelijk in het middel van het eiland ligt zijn ook het zuiden en noorden snel te bereiken. Enkele leuke dorpjes met prachtige stranden zijn binnen een half uur te bereiken vanaf Corfu-stad met een auto:
 • Gouvia
 • Pirgi
 • Agios Gordios
 • Paleokastritsa
 • Ermones

Kaart van Corfu-stad en omgeving

Legenda
1. Parkeerplek Angelo
2. Museum voor Aziatische kunst
3. Parkeerplek Esplanade
4. Esplanadaplein
5. Liston
6. Panagia Spiliotissa
7. Toeristenwinkels
8. St. Spiridon
9. Byzantijns Museum
10. Het Nieuwe Fort
11. Het Oude Fort
12. Moderne winkels
13. Parkeerplek Dimokratiaskade
14. Vliegveld Corfu
15. Mon Repos
16. Archeologisch museum
17. Spottersplek vliegtuigen
18. Lefkimmi
19. Igoumenitsa
20. Paxos
21. Sidari
22. Agios Stefanos
23. Mathraki
24. Othoni
25. Erikoussa
26. Sarande
27. Brindisi
28. Bari
29. Ancona
30. Venetie
© 2017 - 2024 Vanzadelhoff, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantie op CorfuVakantie op CorfuGriekenland is een vakantieland met tientallen bestemmingen die op een eiland zijn gelegen. De vele eilanden zijn geclus…
Sisi en het Griekse eiland KorfoeEén van de Griekse eilanden is Korfoe, een eiland waarvan bewijzen bestaan dat er 50.000 jaar geleden al mensen op het e…
De parels van CorfuDe parels van CorfuCorfu is één van de bekendste eilanden van Griekenland en nestelt zich nog steeds in de top van vakantiebestemmingen bin…
Zaltbommel: vestingstadje aan rivier de WaalZaltbommel: vestingstadje aan rivier de WaalHet vestingstadje Zaltbommel ligt even ten zuiden van de rivier de Waal in het zuidwesten van de provincie Gelderland. D…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Enrique Íñiguez Rodríguez, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
 • https://www.corfuforum.nl/toeristisch/bezienswaardigheden/archeologisch-museum
 • https://www.corfuforum.nl/toeristisch/bezienswaardigheden/byzantijns-museum
 • http://www.antivouniotissamuseum.gr/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Korfoe_(stad)
 • https://www.corfuforum.nl/praktisch/reisvoorbereiding/handig-om-te-weten
 • http://ilovecorfu.nl/uitgaan-corfu/shoppen-corfu/#.WJHKGWfFDcs
 • https://www.tui.nl/vakantie/griekenland/corfu/corfu-stad/informatie/
 • https://www.corfuforum.nl/toeristisch/bestemmingen/midden-corfu/corfu-stad
 • http://griekenland.net/griekse-eilanden/corfu/kerkyra/
 • http://www.grieksegids.nl/corfu/corfustad.php
 • http://www.aferry.nl/
 • http://www.corfupagina.nl/vakanties/veerdiensten
 • http://royalcorfu.nl/reisinformatie/vervoer
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Corfu_(city)
 • Afbeelding bron 1: Joanbanjo, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
 • Afbeelding bron 2: Jean Housen, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
 • Afbeelding bron 3: Marc Ryckaert, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)
 • Afbeelding bron 4: Jean Housen, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
 • Afbeelding bron 5: Carsten Jünger, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)
 • Afbeelding bron 6: Alinea, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Vanzadelhoff (71 artikelen)
Laatste update: 04-02-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 21
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.