Een stedentrip naar Milaan

Milaan is de modehoofdstad van de wereld. Maar de stad heeft veel meer te bieden dan alleen dat. De Italiaanse stad is een geweldige bestemming voor een stedentrip.

Milaan

Milaan is op financieel gebied de belangrijkste stad van Italië, het is ook de modehoofdstad van de wereld. Je kunt er daarom geweldig winkelen. Milaan heeft echter veel meer te bieden dan alleen winkelen, je kunt er bijvoorbeeld ook veel mooie dingen bekijken.

De reis naar Milaan

Je kunt vanaf verschillende vliegvelden in Nederland naar Milaan toe vliegen, je hebt daarnaast ook de keuze uit veel verschillende luchtvaartmaatschappijen. De vliegtijd vanaf Nederland naar Milaan is tussen de één uur en anderhalf uur. Je kunt ook met de auto naar Milaan rijden, dit is 900 tot 1150 kilometer afhankelijk van waar je woont in Nederland. Deze rit duurt zonder tussenstops en verkeersopstopping ongeveer tien uur. Als je met de auto gaat, moet je er rekening mee houden dat het verkeer in de stad zeer chaotisch is, het is ook erg moeilijk om een parkeerplek te vinden. Milaan is goed bereikbaar met de trein. Vanuit Duitsland en België gaan er dagelijks treinen naar Milaan. Met de trein naar Milaan reizen is de goedkoopste optie.

Accommodatie

In Milaan zijn erg veel hotels, veel hotels vallen in het zakelijk segment. De meeste hotels bevinden zich in het centrum, vooral bij de Duomo en het Centraal Station. In Milaan zijn ook enkele bed en breakfasts, hier kun je voor een paar tientjes per nacht overnachten. Hostels vind je ook genoeg in Milaan, je kunt in hostel voor minder dan 20 euro per nacht overnachten. In Milaan kun je dus overnachten met allerlei verschillende soorten budgetten.

Vervoer in Milaan

Je kunt Milaan het beste per voet en metro ontdekken. De kleine stukken kun je lopend afleggen en de grotere afstanden met de metro. De metro is erg goedkoop en snel; je kunt voor een paar euro een dagkaart kopen waarmee je de hele dag door de stad kunt reizen. Een taxi is niet erg handig, het kan namelijk lastig zijn om een taxi te vinden, je verplaatst je ook niet erg snel met de taxi door de vele verkeersopstoppingen.

Klimaat

In Milaan vind je een mediterraan klimaat. Bij een mediterraan klimaat heb je warme zomers en milde winters. Het kan in de maanden jullie en augustus te warm zijn voor een stedenstrip naar Milaan, de temperaturen lopen in deze maanden namelijk erg op. In de meeste openbare gebouwen vind je gelukkig wel airconditioning. Je kunt Milaan het beste bezoeken in mei en september omdat de temperaturen dan het aangenaamst zijn.

Taal

Italiaans is de officiële taal in Milaan. Het personeel in de meeste hotels, restaurants en winkels spreekt meestal wel goed Engels. Veel Italianen spreken ook redelijk Duits.

Bezienswaardigheden

  • De Dom van Milaan is een van de grootste katholieke kathedralen ter wereld. Je kunt de Dom beklimmen, vanaf boven heb je prachtig uitzicht over Milaan
  • Castello Sforzesco is een kasteel met een mooie fontein. Dit kasteel is een beroemd monument in Milaan.
  • San Siro het voetbal stadion van AC Milan en Inter Milan.
  • In de gouden vierhoek vind je de mooiste winkels van Milaan. De gouden vierhoek bestaat uit de straten Via della Spiga, Corso Venezia, Via Manzoni en Via Monte Napoleone.
  • In Museo Poldi-Pezolli vind je veel mooie kunstwerken.
  • In Teatro alla Scala worden ballet en opera voorstellingen opgevoerd, dit is een van de mooiste operagebouwen ter wereld.
  • Brera is de kunstenaarswijk van Milaan.
  • Galleria Vittorio Emanuele II is een bekende winkelgalerij die tussen het Piazza del Duomo ligt.
© 2014 - 2024 Emilytje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De meest luxe spa’s en resorts van ItaliëWat is er nu fijner dan met mooi weer een trip plannen naar Il bel Paese, Italië. En je daar heerlijk te laten verwennen…
Leuke steden: MilaanNaar Milaan (Italiaans: Milano) ga je niet voor je rust. Verwacht geen pittoreske pleintjes en mooie natuur, maar een le…
Napoleontische bouwwerken in MilaanTijdens het bewind van Napoleon Bonaparte werden steden als Parijs met grootse bouwwerken verrijkt. Dit gold ook voor de…

Een stedentrip naar San FranciscoSan Francisco is een van de populairste steden van de Verenigde Staten voor een stedentrip. De stad is zo populair gewor…
De Iraakse stad Erbil, het nieuwe Dubai?Erbil, ook wel bekend onder de naam Arbil of Irbil, is op dit moment (2014) de meest welvarende stad van Irak. Het wordt…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Milaan_(stad)
Emilytje (133 artikelen)
Gepubliceerd: 11-09-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.