De best opkomende bestemmingen ter wereld

De best opkomende bestemmingen ter wereld Voor de ene vakantieganger staat de bestemming vooraf al vast, een andere moet wat langer nadenken voordat de landkeuze voor de aanstaande reis is gemaakt. Zo houdt de een ervan om elk jaar naar dezelfde bestemming, misschien zelfs wel dezelfde accommodatie, te gaan en gaat de andere liever steeds weer naar een ander land. En waar de een kiest voor massa-toerisme, daar reist de ander liever buiten de gebaande paden. Wie voor een nieuw land kiest dat bij voorkeur nog niet (te) toeristisch is, zou maar zo naar een opkomende bestemming kunnen afreizen… Voor wie van nieuwe dingen, uitdagingen en verrassingen houdt volgen hier de tien best opkomende bestemmingen ter wereld.

Mar del Plata – Argentinië

De havenstad Mar del Plata ligt ongeveer 400 kilometer vanaf de hoofdstad Buenos Aires en is de populairste strandbestemming in Argentinië. De weelderige Victoriaanse zomerhuizen verraden dat deze badplaats ooit het buitenverblijf voor de Argentijnse elite is geweest; inmiddels is het een bestemming voor strandtoeristen met elk budget. Mar del Plata heeft een mild klimaat, waardoor het op elk moment van het jaar goed te bezoeken is. Toch is er wel degelijk sprake van een zomers hoogseizoen in januari en februari en gedurende deze twee maanden kan het dan ook behoorlijk druk zijn op de zestien kilometer lange zandstranden. Naast zon, zand en zee zijn er ook genoeg mogelijkheden om wat cultuur op te snuiven, onder meer de Mar del Plata Cathedral en het Museo Municipal de Arte Juan C. Castagnino zijn zeker de moeite waard. Verder zijn er in de haven van Mar del Plata diverse mogelijkheden voor het eten van verse vis en verkopen de vele souvenirswinkeltjes onder andere handgemaakte wollen kledingstukken. Prachtige natuur is te bewonderen in Laguna de los Padres.

São Paulo – Brazilië

De Braziliaanse multinationale stad São Paulo is met meer dan twintig miljoen inwoners de grootste stad in Zuid-Amerika. De stad is bekend om de vele mogelijkheden voor excursies in en om de stad. De kathedraal van São Paulo is absoluut een bezoek waard, en niet alleen vanwege het feit dat het een van de grootste neogotische kathedralen ter wereld is. In het Museu de Arte de São Paulo, dat een van de grootste museums van Latijns-Amerika is, hangen werken van onder meer Karel Appel, Frans Hals, Vincent van Gogh, Paul Cézanne, Paul Gauguin, El Greco en Pablo Picasso. Ook het hoogste gebouw van Brazilië, de Mirante do Vale, staat in São Paulo. Na Los Angeles heeft de stad de meeste helikopters in de lucht: rijke mensen nemen de helikopter naar het winkelcentrum en het circa tachtig kilometer verderop gelegen strand, de politie zet ze in voor patrouilles en banken maken regelmatig gebruik van helikopters bij geldtransport. São Paulo is daarnaast ook zeer geschikt om te winkelen en vooral het district Le Jardin biedt een grote diversiteit op culinair gebied. Wie van flora en fauna houdt kan terecht in de dierentuin en de botanische tuin met meer dan 1.200 platensoorten, meren, beken en wilde apen.

Kiev – Oekraïne

Kiev is de hoofdstad en tevens de grootste stad van de sinds 1991 onafhankelijke staat Oekraïne. Deze stad heeft het Mongoolse Rijk, de Tweede Wereldoorlog, de kernramp van Tsjernobyl en de Russische overheersing overleefd. Kiev ligt aan weerszijden van de rivier de Dnjepr, op de oude handelsroute tussen Scandinavië en Constantinopel en is het centrum van de Oekraïense cultuur. De stad herbergt veel theaters waaronder het National Opera House of Ukraine, museums, religieuze plaatsen en bouwwerken, moderne gebouwen en oude ruïnes. Op de werelderfgoedlijst staan het in 1015 gestichte Holenklooster en de Kathedraal van de Heilige Sophia die een paar jaar later in 1037 is gesticht. Het Museum van de Grote Vaderlandse Oorlog wordt gekenmerkt door het enorme beeld van de Moeder van het Vaderland en daarnaast biedt het een waanzinnig mooi uitzicht over Kiev. Tevens het bezoeken waard zijn het Mariinskipaleis en het Plein van de Onafhankelijkheid. Kiev is ook de stad van de bekende voetbalploeg Dynamo Kiev en in het stadion NSK Olimpiejsky werd op 1 juli 2012 de finale van het EK Voetbal 2012 gespeeld.

Montevideo – Uruguay

De havenstad Montevideo is naast de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land Uruguay en het gelijknamige departement ook de sporthoofdstad van Uruguay. Montevideo ligt net iets zuidelijker dan de Argentijnse hoofdstad Beunos Aires en is hiermee de zuidelijkst gelegen stad van Zuid-Amerika. De stad ligt op de ter plaatse 200 kilometer brede noordoever van de rivier Río de la Plata. Montevideo is geschikt voor toeristen die op zoek zijn naar cultuur, strand en rust. Er zijn mogelijkheden voor ontspannende wandeltochten langs zowel koloniale gebouwen als prachtige stranden, waarbij een wandeling over de Rambla de Montevideo één van de bekendste is. De poort van Ciudadela, het enige deel dat is overgebleven van de muur die vroeger de gehele stad ommuurde, doet nu dienst als ingang tot de oudste wijk van Montevideo: Ciudad Vieja. In deze wijk liggen kerken, theaters en museums. Ciduad Vieja herbergt onder meer het gerenommeerde theater Auditorio del Sodre en wordt ‘s nachts helemaal tot leven gebracht door de nachtclubs waar tango- en candombemuziek wordt gespeeld ter begeleiding van grote groepen dansers. Een geliefde excursie is een tour door de wijngaarden en wijnkelders van de schilderachtige wijnmakerij Bouza Bodega Boutique.

Perth – Australië

Perth is de hoofdstad van de Australische deelstaat West-Australië en is gelegen aan de oevers van de brede rivier de Swan. De stad ligt tussen de Indische Oceaan en het zand van de Nullarborvlakte, waardoor het een van de meest geïsoleerde steden ter wereld is. Tegelijkertijd wordt Perth ook gerekend tot de meest leefbare steden ter wereld en beschikt het over een actieve strandscene en een bruisend nachtleven. In het noordelijk gelegen Scarborough zijn dan ook veel levendige clubs aan het strand te vinden. Cottesloe Beach daarentegen is erg gezinsvriendelijk en hier wemelt het dan weer van zwemmers, surfers en snorkelaars. Liefhebbers van flora en fauna komen aan hun trekken in de moderne dierentuin Perth Zoo, King’s Park met onder andere de botanische tuin van waaruit tevens van een prachtig uitzicht genoten kan worden, of ze pakken de veerboot naar Rottnest Island om daar vervolgens weg te smelten bij de schattige buideldieren. Voor toeristen die in meerdere of mindere mate cultuur willen opsnuiven bezit Perth een aantal kerken en kathedralen die zeker het bezoeken waard zijn. Vanuit Perth rijdt de bekende spoorlijn de Trans-Australian Railway naar de dichtstbijzijnde en 2.700 kilometer verderop gelegen grote stad Adelaide.

Mexico-Stad – Mexico

In het dal van Mexico ligt op 2.240 meter boven de zeespiegel de hoofdstad en tevens het politieke, economische en culturele centrum van Mexico: Mexico-Stad. Deze grootste hooggelegen stad is ooit verrezen uit de Azteken-hoofdstad Tenochtitlan en biedt hierdoor de hedendaagse toeristen een interessante mix van het moderne stadsleven en historische overblijfselen. Een uitgebreide introductie tot de Mexicaanse geschiedenis en cultuur is te beleven in het National Museum of Anthropology. Daarnaast zijn de plekken van de spectaculaire Teotihuacan en het gedeeltelijk opgegraven museum van de Maya tempels te bezoeken. Leuke wandelmogelijkheden zijn er in de wijk Coyoacan en de straat Paseo de la Reforma met bomen, standbeelden, kunsttentoonstellingen en shows. Toch is een van de meest bezochte plaatsen in Mexico-Stad het Zócalo plein. Dit plein waarop historische attracties liggen als de Azteekse Mayatempel van Tenochtitlan, het Nationaal Paleis en de Spaanse kathedraal, is het op twee na grootste plein ter wereld. Tot het jaar 2000 had Mexico-stad “Stad van de Paleizen” als bijnaam. Deze bijnaam is destijds door de toenmalige burgemeester veranderd in “Stad van de Hoop”. Tegenstanders van de desbetreffende burgermeester gebruiken echter nog steeds de oude bijnaam.

Hobart – Australië

De levendige havenstad Hobart ligt aan de zuidoostkust op het voor de eveneens zuidoostkust van Australië gelegen eiland Tasmanië en is de hoofdstad en tevens grootste stad van de deelstaat Tasmanië. De stad ligt aan de rivier de Derwent, de Tasman Highway en aan de voet van de 1.271 meter hoge Mount Wellington. Aan de waterkant zijn diverse café’s, restaurants en studio’s gevestigd in eeuwenoude verbouwde pakhuizen die uitkijken over een haven vol jachten en vissersboten. Daarnaast wordt de charme van Hobart nog eens vergroot door een ontspannend dagritme, een actieve kunstenaarscene en een bruisend nachtleven. Dierenliefhebbers komen volop aan hun trekken in het Bonorong Wildlife Sanctuary waar onder andere kangaroes, wallabies en koala’s te zien, te aaien en te voeren zijn. Vanaf de top van Mount Wellington valt er te genieten van een adembenemend uitzicht, terwijl er op en rond de berg ook voldoende natuurschoon te aanschouwen is. Een aanrader is Salamanca market, een unieke en een van de leukste markten met veel verse producten; gerechten zijn er zelfs in de aanwezige stoomkoker te bereiden. Tot slot is het nog leuk om te weten dat de Amerikaanse acteur Errol Flynn en kroonprinses Mary van Denemarken in Hobart geboren zijn.

Guadalajara – Mexico

Guadalajara, vernoemd naar de gelijknamige stad in Spanje, ligt in het binnenland van het westen van Mexico en is de hoofdstad van de staat Jalisco en vooral op historisch en cultureel gebied van belang. In het historisch centrum van Guadalajara en in de naastgelegen stad Zapopan zijn een groot aantal toeristische attracties en bezienswaardigheden te vinden: museums, parken en kerken gaan de strijd aan met rodeo’s, stierengevechten en voetbal. Guadalajara is een miljoenenstad die het karakter van een provinciestad heeft behouden en bekend staat als de meest Mexicaanse stad van Mexico. De stad is hoofdzetel van het aartsbisdom Guadalajara en zetel van de Christelijke Kerk van het Licht van de Wereld. Bezienswaardigheden zijn onder meer de Metropolitan Cathedral en de Expiatory Temple. Voetballiefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Estadio Ominilife, het thuisstadion van de locale voetbalclub. In dezelfde regio als Guadalajara liggen ook Tequila, de stad waar de gelijknamige sterke drank gemaakt wordt en de kunstenaarssteden Tlaquepaque en Tonala, waar diverse ambachtslieden en kunstenaar allerlei typisch Mexicaanse producten maken. De uit deze regio afkomstige Mariachi-orkesten zijn overal in Guadalajara te zien en te horen.

Moskou – Rusland

De met afstand grootste stad van Rusland, voorheen de Sovjet-Unie, is de hoofdstad Moskou die tevens het historische, wetenschappelijke en zakelijke centrum van het land is. De stad ligt op een hoogte van 156 meter boven de zeespiegel in het hoogland tussen de rivieren de Oka en de Wolga. De rivier de Moskva doorkruist Moskou van noordwest naar zuidoost en daarnaast stromen er nog ongeveer 120 kleinere rivieren door de stad. Moskou, toont de tegenstellingen van Rusland in de meest extreme vorm: oud en nieuw staan zij aan zij in deze tien miljoen inwoners tellende stad. Moskou heeft sierlijke metrostations vanwaar toeristen de metro kunnen pakken om onder andere een kijkje te nemen op het Rode Plein, het Kremlin, de St. Basilius kathedraal met de bekende negen koepels, het mausoleum van Lenin, het Witte Huis, het KGB-museum, het staatswarenhuis GUM en andere symbolen van het rijke en tegelijkertijd verschrikkelijke verleden van Moskou. Het Pushkin State Museum of Fine Arts herbergt een afdeling met Italiaanse en Nederlands/Vlaamse schilderkunst en het Bolsjojtheater is over de gehele wereld bekend. Het stedelijke gebied van Moskou bestaat voor ongeveer een derde uit groengebied waar circa 100 parken deel van uitmaken. Shopliefhebbers komen aan hun trekken aan de Boulevardring en eenvoudig mensen kijken kan op het Poesjkinplein.

Turijn – Italië

Turijn ligt in het noordwesten van Italië, ten zuidwesten van Milaan, en is de hoofdstad van de regio Piemonte en na Milaan de grootste stad van Noord-Italië. De stad wordt langs de noord- en westkant omflankt door de Alpen, langs de zuidkant door de heuvels van Monferrato en er stromen vier rivieren door de stad waarvan de Po de bekendste is. Turijn is een echte industriestad en mede hierdoor zijn sportwagens en chocolade het onderwerp van regionale trots; het is dan ook de stad waar in 1899 de FIAT garage werd opgericht en in 1933 het Automobielmuseum werd geopend. De meeste beroemde gebouwen in Turijn behoren tot de Barok; de van rond 1500 daterende Duomo is een van de weinige voorbeelden van de Renaissance-architectuur. Het Museo Egizio bezit een van de meest indrukwekkende verzamelingen van Egyptische archeologische voorwerpen ter wereld. Tijdens een wandeling rond het Piazza Castello en langs de Via Roma is het mogelijk om een groot aantal bezienswaardigheden aan te doen. Zeer de moeite waard zijn de Dom van Turijn en het Koninklijk Paleis. In het Valentino-park ligt een kasteel uit de 18de eeuw, een botanische tuin en een middeleeuws dorp. De ongedwongen trattoria’s nodigen de al dan niet culinaire of gastronomische toerist uit voor het proeven van de diverse regionale pasta’s, wijnen en koffie. Turijn is ook eigenaar van de bekende voetbalclub Juventus en was tot de Eerste Wereldoorlog, toen Rome deze titel overnam, de filmstad van Italië.
© 2012 - 2024 America, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Simon Bolivar: De held van Zuid-AmerikaIn de geschiedenis van Europa is er geen persoon te noemen die qua daden in de buurt komt van de bevrijder van Zuid-Amer…
Overzicht van alle landen in Noord-AmerikaNoord-Amerika bestaat uit Canada, de Verenigde Staten, Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Midden-Amerika is een cul…
Overzicht van alle landen van Zuid-AmerikaZuid-Amerika is een continent op het zuidelijk halfrond van de wereld. Het continent ligt tussen Midden-Amerika en Antar…
Meest zonzekere bestemmingen: waar schijnt de zon het meest?Meest zonzekere bestemmingen: waar schijnt de zon het meest?In Nederland en België zijn we niet gezegend met het meest zonnige klimaat. Gedurende het hele jaar door regent het vele…

Münster is een stad vol historie en gezelligheidMünster is een stad vol historie en gezelligheidMünster is een prachtige stad die gelegen is op ongeveer 70 km. van Enschede. De stad is beslist een bezoek waard en vel…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia.org
  • www.tripadvisor.nl
America (66 artikelen)
Gepubliceerd: 30-11-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.