Wereldstad Los Angeles met Hollywood is geweldig

Wereldstad Los Angeles met Hollywood is geweldig Los Angeles bezoeken is een onvergetelijke ervaring. Men kijkt in de wereld van de celebrities maar ziet ook hoe de doorsnee Amerikanen leven in een grote stad. Voor velen is het een droom om je voetstappen te kunnen zetten op de walk of Fame in Hollywood. Die droom kan je verwezenlijken als je een bezoek brengt aan deze wereldstad. En excursie naar de Universal studio's is spannend. Wandelen in Beverly Hills moet je toch eenmaal in je leven hebben gedaan.
In januari 2011 maakten wij een cruise die eindigde in Los Angeles en we hadden dan ook besloten om hier een paar dagen te verblijven alvorens weer terug te vliegen naar Nederland. Op 29 januari stonden we met onze bagage aan de grote haven San Pedro. We hadden een hotel geboekt in Santa Monica, dus dat betekende ofwel een hele dure taxirit, ofwel lange tijd met het openbaar vervoer. Wij kozen voor het laatste.

Union Station en Santa Monica

Vlak bij het grote parkeerterrein aan de haven stopt Metrobus 445 en deze brengt je in ongeveer een uur, vaak via een aparte busbaan naar het Union Station. Hier bevinden zich zowel het treinstation, als ook de metro. Tevens is hier aansluiting op de andere bussen. Wij vonden snel de bus naar Santa Monica hetgeen weer ruim een uur heeft gekost. Daar was ons hotel aan de Third Street, het uitgaanscentrum van Santa Monica.

Algemene informatie over Los Angeles

De stad Los Angeles ligt in Californië en het is de grootste stad van deze staat. Er wonen 4 miljoen mensen en de oppervlakte is gigantisch. Er zijn overal ruime autowegen, vaak 6 tot 8 banen breed en het verkeer is intensief. Omdat de afstanden zo groot zijn moeten mensen lange tijd per dag in hun auto doorbrengen van en naar hun werk. Informatie is er zowel in het Engels als in het Spaans en beide talen hoor je ook om je heen spreken. Los Angeles is een smeltkroes van mensen van wie de voorouders uit alle delen ter wereld naar Amerika zijn gekomen.

Wel opvallend is hier het grote aantal bedelaars, zwervers en daklozen. Veel mensen zitten 's avonds ineengedoken met plastic zakken en een deken in een portiek en brengen zo de nacht door. De tegenstelling tussen rijk en arm toont zich op harde wijze.

Beverly Hills

Er zijn diverse grote en groene wijken zoals Beverly Hills, maar ook Venice en Griffith zijn eigenlijk steden op zich. Downtown bevat verschillende districten zoals het bankendistrict, maar ook juweliersdistrict. Er is een Chinatown, een Koreantown en een Japantown. Soms is het dus wel even zoeken in welk "land" je je bevindt.

De wijk Santa Monica is gelegen aan de kust en hier kan men regelmatig de celebrities tegen komen op hun wandeling langs de boulevard. Prachtige luxe wagens van de grote merken zoals Jaquar, Bently en Mercedes zie je rijden.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is beslist niet slecht maar de aansluitingen staan niet overal duidelijk aangegeven. De buschauffeurs zijn over het algemeen bijzonder aardig en geven de gevraagde informatie heel uitgebreid. Het gebeurt vaak dat je op een scherm zoekt naar de aansluiting en dat mensen je ongevraagd behulpzaam zijn. Kaartjes koop je bij de metro of in de bus.

Rodeo Drive

Een van de mooiste winkelstraten van L.A. is Rodeo Drive. Hier vinden we niet alleen alle bekende wereldmerken maar het is ook zo leuk om naar de verschillende type mensen te kijken die hier hun inkopen doen, sommige echt vergezeld van hun beveiligers.

Gepensioneerden krijgen korting

Tip: als men gepensioneerd is dan kost het openbaar vervoer, ook in de metro slechts 25 dollarcent. Tijdens de spitsuren moet je dan 20 dollarcent extra betalen (dit waren althans de prijzen tijdens onze reis in 2011).

Beverly Hills

Met een open bus kan men een rit maken door Beverly Hills, langs de huizen van de beroemdheden. Hier wordt veel reclame voor gemaakt maar of alle door de gidsen verstrekte gegevens juist zijn is niet na te gaan. Daarom hebben we deze rit maar niet genomen en hebben zelf een wandeling gemaakt langs de prachtige villa's en tuinen. We hebben vervolgens gewandeld over Rodeo Drive waar de meest luxe winkels te vinden zijn. In Beverly Hills staan de huizen van Madonna, Michael Jackson, Phill Collins en vele anderen. Maar ook zijn heel veel huizen inmiddels overgenomen door Iraniërs die naar Amerika zijn gekomen na de val van de Sjah.

Hollywood en walk of the Fames

Hollywood Highlands is gemakkelijk te bereiken met de metro vanaf Union station. De metro stopt aan de Hollywood boulevard en je staat dan aan de walk of the Fames. Alle beroemde sterren die hier hun voetstappen hebben gezet zijn met een ster genoemd op de grond. Ook hier zie je veel leuke figuren lopen en vooral zo aan het begin van de avond is het een kleurrijk geheel. Aan deze boulevard staat het Kodak Theater waar nu veel winkels in gevestigd zijn en hier is het Grauman's Chinese Theater. Hier vind je ook het museum van Madame Tussaud. Het is jammer dat je nauwelijks de kans krijgt om goed rond te kijken. Je wordt belaagd door agenten die diverse tours proberen te verkopen op een vervelende manier.

Universal Studios

Wij bezochten de Universal Studios met een shuttle bus vanuit Hollywood. De eerste indrukken waren die van een groot pretpark met popcorn etende gezinnen. We zagen de decors van een Franse en een Italiaanse straat. Ook een Engelse straat en een dorp uit een western. Daarna gingen we naar de show met de dieren en dit was erg leerzaam. Je ziet dan hoe men met kleine dieren werkt tijdens de filmopnames. Ook is er de haai Jaws en het huis van de Flintstones waar enorme bouten vlees gebakken worden.

Daarna gingen we een tour maken met een trein en dit was werkelijk grandioos. Er wordt wel gewaarschuwd dat je geen claustrofobie moet hebben en dat is niet overbodig omdat het nogal eng is op sommige stukken. Een 3D-bril wordt verstrekt en je komt terecht in een oerwoud. Plotseling gaat het licht aan en begint er een enorm gevecht waarbij King Kong en de dinosaurussen een gevecht aan gaan. Het lijkt of ze zo op je willen springen en ze spuwen water.

Na deze angstaanjagende show rijd je rustig door de studio's en wordt er veel uitleg gegeven. Dan volgt het in brand vliegen van de auto's die met veel geraas eerst op je af komen. We reden ook langs de decors terwijl de opnames bezig waren voor de serie van Desperate housewives. Tenslotte word je getrakteerd op een aardbeving. Hierbij lijkt het alsof je in de metro zit en alles begint te schudden. Dan komt het wegdek boven je naar beneden met daarop een grote tankwagen, die gelukkig blijft hangen.
Werkelijk met knikkende knieën zijn we na vier uur de studio's uitgewandeld en we begrijpen nu waarom geadviseerd wordt om hier een hele dag voor uit te trekken. Zeker gezinnen met kinderen kunnen hier een opwindende dag doorbrengen.

Santa Monica

Wij verbleven in Hotel Embassy en dit was gevestigd in een oud landhuis. Prachtig gemeubileerd met een mooi subtropische tuin. De kamer was ruim en schoon. Er waren geen ontbijtfaciliteiten maar wel een koffiezetapparaat op de kamer. Ontbijten in Los Angeles betekent wel dat je genoegen moet nemen met iets uit de fastfoodketen. Men ziet 's morgens in de straat mensen lopen met een grote beker koffie of vruchtensap en een broodje of croissant. Hamburgertenten zijn er volop en ook de zoetigheden ontbreken niet.

De Third street is de wandelpromenade waar in de vroege avond veel straatmuzikanten spelen. Hier zijn ook de internationale restaurants van zowel Mexicanen, Grieken, Italianen, Spanjaarden en Japanners gevestigd. Aan de boulevard is een grote wandelpier met vooral hier grote uitgaansgelegenheden en een draaicaroussel. De goktenten zijn hier te vinden. Her kan men regelmatig de celebrities tegen komen op hun wandeling langs de boulevard.

Na drie dagen hebben we ons per taxi naar de luchthaven LAX laten brengen waarbij we keurig bij de juiste luchtvaartmaatschappij werden afgezet. Daarna vlogen we terug naar Amsterdam.
© 2011 - 2024 Celientje1, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Los Angeles/ Hollywood een vakantie aanrader?Los Angeles/ Hollywood een vakantie aanrader?The City of Angels, Hollywood, Beverly Hills en Stardome, allen namen die refereren aan ''de'' stad van het warme Califo…
Bezienswaardigheden in Los AngelesBezienswaardigheden in Los AngelesLos Angeles is een echte wereldstad. Het is qua inwonersaantal de tweede stad van de Verenigde Staten. Er zijn ontzetten…
The City of Angels, maak kennis met Los AngelesAls we het hebben over Los Angeles denken we natuurlijk al snel aan de gigantische filmindustrie die opgebouwd is rond h…
Hollywood, CaliforniaHollywood. Iedereen kent het. Dé plaats in de Verenigde Staten, waar een heleboel televisiesterren wonen, en waar massa'…
Scandinavië, een geweldig avontuurScandinavië, een geweldig avontuurEen rondreis door Scandinavië tijdens je vakantie is een geweldige belevenis, die onuitwisbare indrukken achter zal late…
Celientje1 (252 artikelen)
Laatste update: 27-01-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Reisverhalen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.