Elvis Presley's Graceland en Memphis Tennessee

Elvis Presley's Graceland en Memphis Tennessee Dit artikel gaat over mijn bezoek aan Graceland in Memphis Tennessee. Elvis kocht dit prachtige huis jaren geleden, maar het is nog steeds populair. Een aanrader voor fan's maar ook zeker voor de niet-fan's, dit moet je gewoon gezien hebben als je toch in de buurt bent! Veel plezier bij het lezen van mijn reis- en graceland verslag.

Memphis, Mei 2008

Welkom in Memphis! Vandaag is de dag dat we (3 reisgenoten en ikzelf) aankomen in Memphis Tennessee. We hebben 2 hotels te weten; Heartbreak Hotel en Days Inn at Graceland. Heartbreak hotel heeft een shuttle service die je kunt bellen bij de kofferband. Aan de muur hangt een telefoon met telefoonnummers, even het hotel bellen en je wordt opgehaald. Day's Inn heeft deze service (toen in ieder geval) niet. Gelukkig was de chauffeur de beroerdste niet en bracht de andere 2 gewoon naar Day's Inn.

Heartbreak Hotel

Heartbreak hotel is een mooi hotel, erg netjes en leuk ingericht. Overal vind je uiteraard Elvis, muziek, films, foto's en nog veel meer. De kamers zijn erg netjes, iedere kamer heeft een 'huiskamer', keukentje, slaapkamer en badkamer. De kamers worden goed onderhouden. Ook is er draadloos internet op de kamer.Het hotel heeft een fitness ruimte, zwembad, eetzaal en souvenir winkel. Het ligt op loopafstand van Graceland, ideaal!

Day's Inn at Graceland

Day's in ligt ongeveer op de zelfde afstand lopen naar Graceland als Heartbreak Hotel maar dan de andere kant op.
Ook dit hotel is voorzien van nette kamers, wel een stuk kleiner dan de kamers in Heartbreak Hotel aan de andere kant zijn deze kamers in Day's in ook goedkoper. Prima hotel als je dicht bij Graceland wil zitten en niet meer dan noodzakelijk nodig hebt of ervoor wil betalen.

De omgeving rondom de hotels

Een groot aantal Elvis winkels bevinden zich in de directe omgeving van beide hotels. Een chinees restaurant bevind zich ook op loopafstand, en met 1 telefoontje naar Marlows restaurant en je word 's avonds opgepikt (gratis) door een roze cadillac limo om 1 mijl verderop lekker te eten! http://www.marlowesmemphis.com/ telefoonnummer: 901-332-4159.

Beale Street

Vanuit Heartbreak hotel rijdt een shuttle bus in de avond uren van en naar Beale Street (http://www.bealestreet.com). De muzikale hoofdstraat van Memphis. Hier vind je heel veel cafés, clubs en restaurants. Home of the blues, en waar rock en roll is geboren. Beale Street is ongeveer 2,9 km lang en loopt vanaf de Mississippi rivier de stad in. Je zult hier veel buiten optredens tegen komen. En in de mei maand is er altijd veel te doen in Memphis (een van de drukste maanden van het jaar) dan worden namelijk de jaarlijkse mei feesten (Memphis in May) (http://memphisinmay.org) gehouden. Mensen van over de hele wereld komen speciaal naar deze feesten, in het bijzonder naar de barbecue wedstrijd. Deze wedstrijden worden gehouden langs de Mississippi river, kijk even op bovenstaand webadres voor de agenda.

Peabody Hotel

Als je de richting op loopt van de bruggen, sla je rechts af de Union Avenue op. Na 0,3 mijl loop je langs het Peabody hotel (http://www.peabodymemphis.com/peabody_ducks/). Dit hotel heeft een traditie, in een dronken bui besloot de manager van het hotel op een dag na het jagen op eenden, dat het leuk zou zijn om een paar eenden door het hotel te laten lopen. In 1940 kwam er een circus trainer om de eenden te laten 'marcheren' over een rode loper naar de fontein in de lobby. Dagelijks wandelen de eenden om 11 uur in de ochtend en om 5 uur in de middag over de rode loper, met veel bekijks. Ga in dit hotel even naar de luxe toiletten, de wegwerp handdoekjes zijn zelfs luxe.

Sun Studio's


Sun studio (http://www.sunstudio.com) is de studio waar Elvis Presley zijn eerste singel opnam. In de studio van San Philips kwamen veel beginnende artiesten, veel bekende namen zoals Carl Perkins, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash, B.B. King, U2 en vele andere. Sun Studio is 7 dagen in de week open van 10 tot 6 uur. Met een tour ieder uur en half uur. Je kunt voor $ 9,50 een kaartje kopen voor de rondleiding. Sun Studio vind je op 706 Union Ave, wel even een taxi nemen vanaf Beale Street want het is ver lopen anders, die verhoudingen zijn daar iets anders dan hier in Nederland.

Andere bezienswaardigheden

Verder vind je in Memphis nog het Civil Rights Museum (http://www.civilrightsmuseum.org), dit museum is het motel waar Martin Luther King is neergeschoten. Nu zit hier een mensenrechten museum in.
  • Stax Museum
  • Gibson Guitars Memphis
  • River Queen boot
  • En nog veel veel meer (http://www.cityofmemphis.org)

Elvis Presley's Graceland

VIP tour
Ga je toch naar Graceland, neem dan de VIP tour, deze is wel iets duurder maar het voordeel hiervan is:
  • Geen lange wachtrij voor de shuttle naar de overkant
  • Geen lange rij voor Graceland
  • De hele dag toegang tot Graceland net zo vaak als je wilt/kunt.
  • Kaartjes voor alle musea die bij Graceland horen
  • Extra ruimte met nog meer Elvis spullen waar alleen VIP gasten mogen komen
  • Extra stukje 'de tuin' in met de bus.

Entree
Je stapt uit de shuttle bus naast het huis van Elvis en wandelt de voordeur door. Nu sta je binnen in Elvis zijn woonkamer. Rechts de witte lange bank en de peacock glas in lood ramen. Daarachter een ruimte met een prachtige piano. In het midden bevindt zich de trap naar boven. Als je langs te trap loopt bevind zich aan de rechterkant de slaapkamer van Elvis zijn ouders (later vader en vriendin).Links staat de eethoek, en de doorgang naar de keuken.


De Keuken

De keuken was voor die tijd vrij modern met alle luxe apparaten en de beveiligingsbeelden.

Jungle room

Je loopt nu al een stukje langs de Jungle Room. Maar daalt nu eerst de trap af naar beneden.

T.V. Room
Links kom je uit in de T.V. room, met een grote bank en meerder televisies. Elvis had dit ooit gezien op t.v. van de President en wilde ook meerdere televisies. Deze ruimte heeft een eigen bar, maar ook logeerkamers en badkamers, hier mag je helaas niet komen.

Als je nu de andere kant op loopt kom je in de Biljart kamer.
Biljart kamer
Let hier goed op het plafond en de wanden, het heeft meerdere mensen, meerdere dagen gekost om dit te maken. Verder staat hier natuurlijk een biljart, als je goed kijkt zijn er stukken uit het doek en uit de glas in lood lamp boven het biljart.
Loop nu weer naar boven. Je komt nu uit in de...

Jungle Room

Deze kamer is later aangebouwd. De aparte meubels zijn in een korte winkelbui gekocht. De muren maar zelfs de plafonds zijn bekleed met groen tapijt, voor de akoestiek. Elvis nam hier gedeeltes op van 2 albums. Een waterval siert de muur. Je loopt nu naar buiten en steekt over om naar Vernon's Office te lopen.

Vernon's Office

Vernon's kantoor met bureau en complete inrichting zoals je ook ziet in meerdere interviews die daar werden afgenomen. Door een deur kom je in...

The Smoke house

The Smoke house werd gebruikt voor Vernon om vlees te roken en ook door Elvis en vrienden als schietkamer. Hier loop je naar buiten en door de tuin naar ...

De Hall of Gold/Troffee Room
Onderscheidingen, prijzen en platen, je vind er hier heel veel. Ook staan hier een hoop film kostuums. Wanneer je dit gebouw uitloopt loop je langs het zwembad op naar de stallen.
Voormalige stallen
Eerst kom je in de ontspanning ruimte van Elvis en vrienden, een piano, fitness apparatuur, speelkasten je vind het hier. Ook hier weer logeerkamers en badkamers (met gouden kranen) maar ook deze zijn privé. Beneden loop je door een deur de voormalige stallen in, nu omgetoverd tot ere kamer. NOG meer gouden platen en Jumpsuits. Je kijkt alweer je ogen uit. Daar loop je weer naar buiten en loopt naar de meditation garden.
De Meditation Garden
Hier mediteerde Elvis, nu ligt hij er ook begraven samen met vader, moeder, oma en een gedenksteen voor zijn tweelingbroer Jesse.

Hier eindigt de normale tour, met de VIP passen loop je langs de lange rij voor de shuttle bus en naar de zijkant van het huis. Aan de zijkant van het huis is nog een grote garage ingericht met spullen uit Elvis zijn huis, dit veranderd ieder jaar dus... verrassing! Hier stappen wij weer in de shuttle bus, en de bus rijd verder het erf op langs de huizen waar het personeel en of vrienden woonden en wonen. Ook ligt er een kapel in de bossen waar je kunt trouwen.
Vliegtuigen
Met de VIP ticket heb je toegang tot beide vliegtuigen van Elvis.
Elvis Sincerely
Een museum tegenover Graceland met veel Jumpsuits gedragen door Elvis.
Automobile Museum
Museum met auto's die in het bezit waren van Elvis of van zijn familie en die gebruikt zijn in enkele films.

Museum

Nog een museum met wisselend thema, dit jaar was het Private Elvis over de periode dat Elvis in Duitsland zat.

Ook zijn er winkels die van thema wisselen per jaar. Op de website www.elvis.com kun je zien welke thema's tevens vind je hier alle informatie over Graceland.
© 2009 - 2024 Infonic, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Biografie: Elvis PresleyElvis Presley: Sommige mensen beweren dat hij nog leeft, anderen hebben zijn hele muziekcollectie compleet. Hoe je het o…
1955 - (We're gonna) Rock around the ClockTot groot ongenoegen van vele - en het plezier van het groeiende aantal fans - werd in 1955 duidelijk dat rock'n roll ge…
Nashville (Tennessee, VS), wat zijn de bezienswaardigheden?Nashville (Tennessee, VS), wat zijn de bezienswaardigheden?Breng een onvergetelijk bezoek aan Nashville. Nashville is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Tennessee en het ligt a…

Contact leggen met de lokale bevolking in Sri LankaDe bevolking van Sri Lanka is alleraardigst. De mensen ontvangen toeristen als waren zij al jaren hun vrienden. En is er…
Koningsstad Rabat: modern vertier, maar ook bedelaarsRabat is een heel bijzondere Marokkaanse stad. Hij is uiterst modern en bevat veel regeringsgebouwen. In Rabat is echter…
Reacties

Lemahieu Judith, 07-08-2013
Hallo,
U heeft met dit mooie reisverslag aan ons een prachtige kijk op een mooie reis die wij gaan beleven volgend jaar tijdens de mei week in Memphis.
Alles wat u bezocht en beschrijft staat ook op ons programma, wij gaan naar Memphis onder begeleiding van de fanclub van mijn man.
Wij hoeven niets(niet veel) te doen, (alleen betalen en ons valies maken), alles wordt door hen geregeld, zij weten goed hun weg daar, want er worden verschillende keren per jaar reizen naar Graceland georganiseerd door die club.
We gaan er 6 keer overnachten in het heartbreak hotel, gaan naar de Sun studio,
geboortehuisje, Graceland (natuurlijk), barbecue wedstrijd en we krijgen de kans om een gospel mis mee te maken.
Wij tellen echt de maandjes af en door uw verslag te lezen en bekijken, kan het niet vlug genoeg gaan.
merci,
Elvis fans uit West Vlaanderen Judith en Ronny Reactie infoteur, 04-06-2014
Hallo,

Inmiddels terug van de reis neem ik aan? Hopelijk heeft u het naar uw zin gehad?!

Vriendelijke groeten

Annemie, 12-03-2013
Hoi, ik ontdek net deze site. Ik heb afgelopen weekend besloten dat ik eindelijk naar Graceland ga. Ik ben al 47 jaar fan van Elvis. Ik ben nu 60 jaar. Ik wil proberen volgend jaar te gaan, niet in de zomer maar in een seizoen dat het niet meer zo warm is. Ik vind jouw verslag super. Weet je misschien ook waar ik meer info kan vinden over openbaar vervoer in de omgeving van Memphis? Ik moet nog van alles uit gaan zoeken, weet nog niet wanneer ik ga en hoe lang maar in elk geval ga ik in mijn eentje. Als je tips voor me hebt houd ik me van harte aanbevolen. Bedankt voor het mooie verslag. Groetjes, Annemie Rook :-) Reactie infoteur, 04-06-2014
Hallo Annemie, leuk om te horen dat je mijn verslag met plezier gelezen hebt. Wat wil je precies weten, wellicht dat ik kan helpen ik ben er inmiddels al vaker geweest.

Mvg

Kiba, 29-10-2011
Wat een mooi verslag. Mijn man wordt dit jaar 50 en als kado wil ik samen met hem volgend jaar naar graceland. Nou heb ik via de elvis club een reis aangeboden gekregen maar die kost ongeveer 3000 euro per persoon. zou ik zn reis ook zlef kunnen regelen zodat het allemaal goedkoper gaat worden, van de club is wel duur. heeft u wat tips? Reactie infoteur, 16-02-2012
Hallo,

Sorry ik lees uw reactie nu pas. Ik weet niet of het nog nut heeft maar de reis regelen via reisbureau is veel goedkoper dan via de club. Bij de club zit zelfs niet het Heartbreak Hotel wat ik wel echt een must vind. De club moet er natuurlijk ook aan verdienen en die organiseren er nog dingen bij. Ik weet niet hoe lang u wilt gaan maar ik zou via reisbureau regelen dat u in het heartbreak hotel zit en eventueel een excursie naar Tupelo als u zelf niet wilt rijden. Memphis is wel een beetje aan het verpauperen dus om daar weken te blijven lijkt me niet nodig. Het is wel erg leuk om te gaan in Mei, dan is het weer goed te doen en er zijn evenementen (even nazoeken wel data) Memphis in May, met barbeque wedstrijden en muziek e.d.
Ik hoop dat u er nog wat aan heeft.

Mvrgr

Infonic (10 artikelen)
Laatste update: 13-02-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Reisverhalen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.