Nashville (Tennessee, VS), wat zijn de bezienswaardigheden?

Nashville (Tennessee, VS), wat zijn de bezienswaardigheden? Breng een onvergetelijk bezoek aan Nashville. Nashville is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Tennessee en het ligt aan de Cumberland River in het noorden van de staat. De stad is een centrum voor muziek, gezondheid, banken en transportindustrie en er zijn talloze scholen en universiteiten gevestigd. Nashville, ook wel Music City genoemd, heeft de bezoeker veel te bieden; de zuidelijke keuken, verrassend grote hotels en natuurlijk muziek, muziek en nog eens muziek. Het is de perfecte plaats voor een paar dagen weg of om te bezoeken als onderdeel van je roadtrip. Het is een stad die groot is maar wel te overzien is, veel van de toeristische attracties zijn op loopafstand van elkaar gelegen.

De belangrijkste attractie van de stad

Dat is moeilijk kiezen omdat er zo veel te zien en te doen is maar de Country Music Hall of Fame springt er uit. Zelfs als je geen fan bent van countrymuziek is het een leuk museum om te bezoeken. Mensen vergeten vaak hoe breed het begrip country muziek eigenlijk is en hoeveel impact de crossoverliedjes hebben. Met een bezoek aan het museum komen muziekliefhebbers erachter hoeveel meer ze verbonden zijn met country dan ze denken. Het is ook nog een geweldig mooi gebouw; je gaat met de lift naar boven en loopt dan via verschillende verdiepingen weer naar beneden. Het is zo opgezet dat je zelf kan bepalen hoe snel of hoe langzaam je langs de bezienswaardigheden loopt en het is gemakkelijk om iets over te slaan dat je niet interesseert. Het gebouw is geopend in 2001, het is mooi ontworpen en de moeite waard om te bekijken. Net als de vele andere bezienswaardigheden in Nashville is het gelegen in het hart van het centrum van Nashville, een centrum dat erg goed te bewandelen is.

Andere bezienswaardigheden

Het museum zet de toon, Nashville is serieus als het om muziek gaat. Sterren als Faith Hill, Jimmy Buffet, Ashley Judd en Dolly Parton hebben hier een huis en Music Row in het centrum is een gebied waar ontelbare studio's, platenmaatschappijen en evenementenbureaus zijn gevestigd. Elvis heeft hier meer dan 250 liedjes opgenomen. Ook interessant om te bezoeken is Music Mile, met het Schermerhorn Symphony Center, de Music City Walk en de Bridgestone Arena. Belangrijk is ook de Grand Ole Opry, de wekelijkse live radioshow is de langst bestaande radioshow in Amerika, sinds 1925. De Opry is nu een groot entertainmentbedrijf inclusief restaurants, een winkelcentrum en hotels, maar de oorsprong van de Opryshow ligt in het Ryman Auditorium, gebouwd als kerk in 1893 en nu een beschermd monument. Hier in de Ryman worden regelmatig concerten en optredens gedaan en een show in de Ryman zien is voor velen het hoogtepunt van een bezoek aan Nashville. Je kunt hier dagelijks een backstage tour boeken.

Honky Tonks

Maar voor de meeste bezoekers is de plaats om de stad en de muziek te ervaren toch echt in de zogenaamde Honky Tonks in het centrum. Een straat vol entertainment; met het ene restaurant na het andere met livemuziek, gespeeld door de sterren van morgen. Wat Nashville en haar Honky Tonk bars echt uniek maakt en anders ten opzichte van New Orleans French Quarter, Beale Street in Memphis of Austin is dat het in Nashville de hele dag doorgaat. Meestal moet je tot in de avond wachten op livemuziek maar hier kun je om 13:00 een bar in gaan en geweldige acts zien. Dit is perfect voor een bezoeker met weinig tijd want een bezoek aan een bar met livemuziek past in elk schema. Je kunt 's morgens naar de Country Music Hall of Fame, lunchen en dan 's middags verschillende barretjes en acts zien, dit alles voor je terug naar je hotel gaat om je op te frissen voor het diner, en dan kun je nog eens naar de Honky Tonks gaan. De barretjes zijn uitnodigend en makkelijk te vinden, ze zitten allemaal naast elkaar. Een aanrader om te bezoeken is Roberts Western World met haar relaxte sfeer, gezellige inrichting en goede muzikanten. Nashville is verrassend groot, een van de grootste steden van Amerika, de oppervlakte is bijna 1000 vierkante kilometer met 10 counties in het gebied. De meeste toeristen merken dit niet omdat het een zeer makkelijk te bereiken en berijden centrum heeft. Misschien wel de meest vreemde attractie is het Parthenon, 's werelds enige replica op ware grootte van het origineel in Griekenland.

Hoe zit het met het eten?

Nashville heeft leuke restaurants, één ervan is de Catbirg Seat, dat is zo genoemd omdat er 32 stoelen staan in een U-vorm om de open keuken heen, dineren met zicht op de keuken. Traditioneel eten is een aanrader, Nashville is beroemd om twee zaken wat eten betreft. De eerste is de "meat and three" restaurants waar bezoekers een gerecht kiezen uit een menu, vaak favorieten van de zuidelijke keuken zoals country ham of gefrituurde kip, samen met drie bijgerechten, van macaroni met kaas tot groene bonen. Er zijn zoveel bekende meat and three restaurants dat het teveel is om op te noemen, maat klassiekers zijn het Loveless Café, Monell's Dining en Swett's Restaurant. De tweede, Nashville's echt unieke specialiteit is Hot Fried Chicken, en de spinoff Hot Fried Fish. Dit is niet zomaar gefrituurde kip, het is een eigen unieke gerechtengroep die je nergens anders kan vinden. Twee aanraders zijn de restaurants Prince's en Bolton's. Dit is het eten om te proberen als je echt Nashville stijl gegeten wil hebben, maar wees niet te overmoedig met bestellen, een kleine portie is genoeg als diner.

Overnachten in de stad

Nashville heeft een van de beste hotels ter wereld, het Forbes 5-sterren, AAA 5-Diamond Hermitage, in het centrum. Het is het enige 5-sterrenhotel in de staat en behoort tot een groep elite hotels in het land. In een stad zonder Four Seasons hotel, geen Ritz Carlton of iets dergelijks, lijkt het vreemd dat er wel zo'n over de top luxe hotel is, maar het staat er en het staat er al meer dan honderd jaar. Er zijn veel hotels de moeite waard, zowel in het centrum als in het gebied Opryland en de nabijgelegen stadjes Brentwoord en Franklin zijn de opties om comfortabel en betaalbaar te overnachten talrijk. Het Hutton Hotel is een goede optie om te overnachten. Het heeft een goed restaurant en een gezellige bar, en geeft waar voor je geld met kamers voor onder de $ 200,00 per nacht (in 2016). Het ligt aan de rand van het centrum, net iets te ver om naar het centrum te lopen maar het hotel heeft een shuttleservice tot 's avonds laat.

Nashville heeft de bezoeker dus genoeg te bieden; attracties, entertainment, cultuur, lekker eten, goede hotels, bijna te veel voor een paar dagen.
© 2016 - 2024 Tennessee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Mills Empress en Throne of Music jukeboxDe Mills Empress en Throne of Music jukeboxSinds de AMI Top Flight het gestroomlijnde en strakke ontwerp geïntroduceerd had binnen het jukeboxdesign, was er nog no…
R.E.M. – Losing My ReligionR.E.M. – Losing My ReligionDe Amerikaanse rock-band R.E.M. is vooral bekend van de megahit Losing My Religion gezongen door Michael Stipe. De band…
Aretha Franklin, Queen of SoulAretha Franklin, Queen of SoulZe werd de 'Queen of Soul genoemd'. Het Amerikaanse muziektijdschrift 'Rolling Stone' plaatst haar in 2010 op de eerste…
Richard Tauber - Londen, New York en zijn filmsRichard Tauber - Londen, New York en zijn filmsIn 1931 gaf Richard Tauber optredens in het Drury-Lane theater in Londen. In datzelfde jaar maakte hij zijn debuut in Am…

Florence: geschiedenis, kunst en cultuurFlorence: geschiedenis, kunst en cultuurFlorence is de hoofdstad van de bekende Italiaanse regio Toscane en volgens veel mensen één van de mooiste cultuursteden…
Livorno in Toscane, ItaliëLivorno in Toscane, ItaliëIn het westen van Toscane ligt aan de Middellandse Zee de Italiaanse provincie Livorno met als hoofdstad Livorno-stad. D…
Bronnen en referenties
  • www.visitmusiccity.com
Tennessee (40 artikelen)
Laatste update: 10-06-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.