Luxecruise met de Norwegian Epic vanuit Miami

Luxecruise met de Norwegian Epic vanuit Miami Tijdens de Paasvakantie in 2014 ben ik met familie een cruise gaan doen met het luxeschip de Norwegian Epic. Het is freestyle cruising, de boot heeft meer dan 20 restaurants, er zijn rond de 4000 passagiers en 1000 personeelsleden aan boord. Onze bootreis vertrekt in Miami en houdt even stil in Jamaica en Mexico.

Heenreis

Met ons vijven stappen we rond 9u in Brussel op de vlucht naar Londen. Dit geeft ons de tijd om rustig door de security te gaan, een kleinigheid te eten en nog even onze benen te strekken voor de lange vlucht. We maken ons klaar voor een lekker ontbijt/middagmaal bij Ramsey Gordon. Een gladde verkoper legt ons in de watten en smeert ons zeer veel extra's aan zoals thee en toast maar het eten was wel heerlijk! Om 14u gaat het vliegtuig naar Miami het luchtruim in.

In Miami nemen we de taxi naar South Beach richting de Courtyard Marriott in Washingtonstreet waar we een kamer voor vijf hebben geboekt voor tweehonderdtachtig dollar. Op het dak van dit hotel is een zwembad wat kan zorgen voor de noodzakelijke verkoeling.

Op de vlakbij gelegen hippe wandelboulevard Lincolnroad gaan we een avondmaal eten in het restaurant Yuca. Het is er lekker maar erg duur (een gin tonic voor veertien dollar). Plaatselijke tijd 23 u (Belgische tijd 5u) maken we ons klaar voor een goede nachtrust. Als vroege vogel beslis ik om rond 6u in de hotellobby wat te gaan lezen zonder mijn medereizigers te wekken. Je vraagt je af: is deze lobby een voorbeeld van the American way of life of eerder van de huidige prikkelrijke maatschappij? Loungemuziek op de voorgrond, 'Breaking news' op groot scherm en een film op twee kleinere schermen. De ideale stilte om te ontwaken!

Day One op Norwegian Epic

Net zoals in de luchthaven moeten we ons door de veiligheidsprocedure heen werken. Na vijftien minuten wachten en twee minuten uitleg over wat te doen bij een Titanic-ramp geef je jezelf een Amerikaans bemoedigend applaus. Iedereen wordt naar dek vijftien gestuurd om te lunchen wat natuurlijk een te verwachte drukte oplevert. Supersize Amerikanen met een megabord vol hamburgers en frieten. De overdreven decadentie (eigen aan dit soort vakantie) moet je negeren, mag je niet als storend zien, wil je genieten van deze trip. Kijk eerder naar het prachtige zicht op Miami, de onvoorstelbare grootsheid van het schip, de mooie kamer met balkon, de vriendelijke bediening (commercieel goed getraind), het lekkere eten met een keuze voor iedereen. Indien je veel frisdrank drinkt dan is een drankkaart voor een week van zestig dollar voordelig. Op je Tv-scherm krijg je een overzicht van wat je opsoupeert gedurende het weekje op zee.

Wat het eten betreft zijn er heel wat restaurants inbegrepen in de zevenhonderdvijftig euro per persoon voor een kamer met balkon. Wil je wat rustiger tafelen en à la carte eten dan kan je vooraf een dinerkaart boeken (negentig euro per persoon). Wij vonden dit zeker de moeite!

Day Two op cruise-snelheid naar Jamaica om op day Three te ontschepen in Osho Rios!

Ofwel schuif je rustig aan in de rij van vierduizend passagiers om van boord te gaan of je ontbijt wat langer en geniet nog even van het zwembad en zet wat later voet op Jamaicaanse bodem. Ik stoorde me erg aan de opdringerige honger naar toeristengeld van de plaatselijke bevolking. Oplossing? Of meegaan in de 'your welcoooome' glimlachsfeer en vooraf je dollarexcursie boeken of in je thuisland je eigen trip uitstippelen en met een gewone taxi er naartoe rijden. Hou wel rekening met het vochtig-warme klimaat. Een wandeling van negen kilometer is niet echt aan te raden! Wij kozen voor geen van beide en we wandelden de drukte voorbij om vervolgens in zee te gaan met een plaatselijke gids die ons naar drie locaties bracht voor het dure koopje van dertig dollar per persoon. Het was plaatselijke folklore en op elke stopplaats waren zijn vrienden bereid om souvenirs te verpatsen. De gids heeft goed verdiend en wij zijn half tevreden. Nadien slenteren we nog even rustig door het stadje. Of toch niet zo rustig... voortdurend word je van alles aan de man gebracht: een taxi, houten prullaria, onvers fruit, spacecake en wiet. Indruk van Jamaica: veel arme mensen die misschien terecht wat centjes van de decadente toerist opeisen.

Vrij snel zoeken we toevlucht op onze boot om te genieten van de airco, de wind en Corona! 's Avonds wordt alles goed gemaakt doordat ik kennis mag maken met Teppanyaki. Het is een belevenis en lekker Oosters tafelen waardoor je het drukke showaspect bij aanvang er wel bijneemt. Aan je tafel komt een charmante kok je entertainen terwijl hij op een hete bakplaat het gerecht klaarmaakt. Heerlijk om te zien!

Day Four op weg naar Mexico

Na een dagje luieren, kuieren en wat lezen aan het waterparadijs gaan we ’s avonds kijken naar het circus in de Spiegeltent. Een echte aanrader! Het is zeer sfeervol gebracht door rasechte circusartiesten.

Day Five Costa Maya in Mexico

Met een bang hart door de minder goede ervaring in Jamaica zetten we voet aan wal.
Wil je de tempelruïne bezoeken? Wandel dan totdat je buiten de aanlegsite bent. Wat verderop staan er aan de straatkant gele taxi's die je met wat afbieden voor veertig dollar per persoon brengen en toegang verlenen tot deze hoop oude stenen. Op de boot wordt deze excursie voor het dubbele van de prijs aan de man gebracht.

Wij negeren de taxichauffeurs en wandelen via de schaduwrijke middenberm verder om op het rondpunt links te gaan richting Mahahual. Het dorpje is niet ver te voet. In de eerste bar die we tegen komen, Amigos, leggen we contact met het thuisfront (free Wi-Fi). Na een wandeling over de dijk keren we terug naar onze Amigos om daar te genieten van gratis ligzetels, een fantastisch mooi strand en heerlijk warm water. Nog nooit zo zalig gezwommen in zee! Voor wie wil, kan je wat verder op het strand een deugddoende massage ondergaan voor maximum dertig dollar per half uur. De terugwandeling doen we op een avontuurlijke manier door het padje parallel met de kuststrook te volgen. Wat ruist er in het struikgewas... schrik niet als avonturier op de terugweg naar het schip dat er af en toe een onschuldig reptiel wegspurt. Plaatselijke fauna inbegrepen in de prijs! Op het einde versmalt het padje en loopt het precies dood tegen een afsluitingsdraad. Als je de draad langs links blijft volgen kom je vrij eenvoudig op de straat richting het schip. Wij hebben echter meer geluk: een werkman die ons ziet roept onmiddellijk hulp. Een soort beveiligingsman nadert en opent met een glimlach het hekken.

Day Six Cozumel, een Mexicaans eilandje

Weeral een dagje dat je moeilijk kan ontsnappen aan de commercie met als twee Amerikaanse levensdoelen het grenzeloos consumeren en shoppen! Bij het verlaten van het schip moet je door een toeristenshoppingcentrum voordat je Cozumel kan betreden. Het stadje heeft een Amerikaans stratenpatroon waar we kriskras doorlopen. Het valt ons op dat de Mexicanen minder kraaknet zijn dan de meeste Belgen. Opnieuw worden we geconfronteerd met het feit dat je best thuis wat opzoekingswerk doet wil je meer zien of genieten van de dagen aan land. In Cozumel kan je tevreden zijn met een wandeling door het eenvoudig stadje of je kan zo snel mogelijk een taxi nemen naar een goed strand. Deze rit zou ongeveer een uur duren.

Day Seven on sea

Een dagje om afscheid te nemen van de Caraïben. Wij zijn gaan bowlen, poolen en ander vertier.

Terug aan land… dag 1

Als vervoersmiddel naar ons hotel nemen we een twee-dagenticket voor de Bigbustour (negenenveertig dollar per persoon). Met dit ticket kan je een rondrit doen in Miami City en Miami Beach en zo vaak afstappen als je maar wil. Een aangename manier om meer te zien van deze jeugdige stad!

Terug in Miami Beach merken we dat er een gay parade is! Toffe drukke sfeer en wel eens leuk om je ogen de kost te geven.
Voor wie van de betere Italiaanse keuken houdt is Osteria Del Teatro (Washington ave 1443) een toprestaurant. Zeer lekker eten, excellente wijnkaart en bijhorend prijskaartje. Best reserveren via de hotelreceptie! Vanop een terras in Oceandrive kijken we naar de voorbijgangers en al slurpend aan een reuze Margarita genieten we van het regenboogkleurig vuurwerk. Wat wil een mens nog meer?

Dag 2 in Miami

We leren Miami stad kennen door met de Bigbus de citytour te doen. Af en toe stappen we uit om de wijk te verkennen, wat te eten en het Venitiaans zwembad te bewonderen (gesloten op maandag). Little Havanna is een plek waar je je tijd moet voor nemen. Prachtige sigarenwinkels, een gezellig dominoparkje, lekker eten en verfrissende homemade lemon-ade, alles overgoten in een heerlijk Cubaans sfeertje! Hier gelden nog sociaal communistische tarieven...

Dag 3 in Miami

Een uitstap naar de Everglades is zeker de moeite waard. Kies een Eco-tour van ongeveer veertig dollar per persoon. Vlakbij ons hotel richting Lincolnroad is er een boekingskantoor. Bij de Eco-tour heb ik de positieve indruk dat ze met respect voor natuur en dier werken. Tijdens de alligatorshow laten ze geen absurde kunstjes zien, maar geven ze uitleg over hoe de mens met de natuur omspringt. We zouden vanuit angst zeer veel stuk maken van de groene planeet.

Dag van de terugreis

Tijdens onze laatste dag in Miami wandelen we van ons hotel richting de botanische tuin. Dit is een zeer mooi park waar op bepaalde dagen een bio-marktje staat waar je lekker brood, zelf gemaakte honing en olijfolie en veel verse groenten kan kopen. Naast de botanische tuin bevindt zich het holocaust memorial. Het is een indrukwekkende plek waarbij je even blijft stil staan bij een gruwelijke bladzijde uit de geschiedenis van de mens.

De reis naar huis verloopt beter dan verwacht. Het inchecken en de veiligheidscontrole zijn ‘streng’ maar gaan vlot vooruit. De vliegtuigreis is ellendig lang zeker door het tijdsverschil en de krappe beenruimte. Het lekkere eten en de goede films proberen de pijn iets te verzachten. Zolang er geen teletijdmachine bestaat is vliegen een noodzakelijk kwaad wil je de andere kant van de wereld bezoeken.

Slotconclusie

Al bij al is dit een zeer dure vakantie. Voor wie een cruise met de Epic of een andere boot van Norwegian wil meemaken kan beter kiezen voor een trip in Europa. Daar zijn meer tussenstops waar je ter plaatse een stad zoals bijvoorbeeld Barcelona kan bezoeken.
© 2014 - 2024 Druide, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Norwegian Getaway - Miami's Ultimate cruise shipNorwegian Getaway - Miami's Ultimate cruise shipDe Norwegian Getaway is een enorm cruiseschip dat op de Duitse Meyer Werft in Papenburg Duitsland is gebouwd en via de E…
Cruiseschip Norwegian Joy: eerste schip met kartbaanCruiseschip Norwegian Joy: eerste schip met kartbaanHet cruiseschip Norwegian Joy is het twaalfde cruiseschip van de Amerikaanse rederij Norwegian Cruise Line. Het is het t…
Afvallen met Miami Life trampolineMiami Life is een fitnessapparaat dat bestaat uit een trampoline met een handvat. Je kunt hier minstens 1200 calorieën p…

Mijn reiservaring BoliviaBolivia, een prachtig land met veel cultuur. Ik wilde er graag naar toe om vrijwilligerswerk te doen en om Spaans te ler…
Met de trein door Zuid-AfrikaMet de trein door Zuid-AfrikaEen groot land als Zuid-Afrika laat zich misschien wel het beste per trein ontdekken: je vliegt niet in razende vaart ov…
Druide (23 artikelen)
Gepubliceerd: 02-05-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Reisverhalen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.