Norwegian Getaway - Miami's Ultimate cruise ship

Norwegian Getaway - Miami's Ultimate cruise ship De Norwegian Getaway is een enorm cruiseschip dat op de Duitse Meyer Werft in Papenburg Duitsland is gebouwd en via de Eems op 15 november 2013 in 24 uur naar de Eemshaven werd gevaren voor een aantal proefvaarten op de Noordzee. De Norwegian Getaway verzorgt luxe cruises en het is het eerste schip met een Grammy Experience. Alles zit er op en er aan. Je kunt er verrukkelijk eten, sporten op zeer veel verschillende manieren en magische shows beleven in het Illusionarium. Met spetterend vuurwerk na.

Een cruiseschip van Norwegian Cruise Line


Norwegian Getaway

Norwegian Getaway uit de Meyer Werft / Bron: Nordwegian Cruise LineNorwegian Getaway uit de Meyer Werft / Bron: Nordwegian Cruise Line
Norwegian Getaway van Nordwegian Cruise Line (NCL) is een enorm cruiseschip dat op de Meyer Werft in Papenburg is gebouwd. De Norwegian Getaway moest na de Meyer Werft door smalle doorgangen en sluizen naar de Eemshaven varen. Slechts 1,6 meter speling was er tussen de speciaal voor het eerste vervoer aangelegde bumpers en de sluizen. Om de sluizen te passeren had het schip 1,5 uur voor de zeer nauwkeurig uitgevoerde manoeuvre nodig. Het schip ging achterstevoren van de werf naar de Eemshaven.

Eems

De Eems is eigenlijk te smal en te ondiep voor dergelijke grote schepen. Duitsland moet de Eems constant blijven baggeren om schepen van deze omgang doorgang te kunnen garanderen. De Eems is daardoor een modderige stroom geworden.
Na de Eemshaven gaat het cruiseschip naar Bremerhaven om klaargemaakt te worden voor passagiers. In februari 2014 vaart hij uit.

Bron: Nordwegian Cruise LineBron: Nordwegian Cruise Line

Maten

De Norwegian Getaway is een schip van behoorlijke afmetingen:
 • 146.600 ton;
 • 324 meter lang;
 • 39.70 meter breed;
 • 4000 passagiers.

Grammy Experience

Niets is te dol op het cruiseschip dat Miami’s Ultimate wordt genoemd, de grootste en mooiste van Miami. Miami zal de thuishaven worden van dit luxe cruiseschip. Er treden latin dancers op, er loopt een musical en meer Broadway producties staan in de planning. Er zijn conferences te beluisteren en er is muziek van het hoogste niveau.
Het is het eerste schip dat pretendeert een Grammy Experience op zee te bieden en het heeft de theaterzaal dan ook met Grammy artefacten aangekleed. In het Grammy Museum zullen live optredens te zien zijn van Grammy winnaars en genomineerden.

Illusionarium

Het schip is ook het eerste met een Illusionarium waar een geheel nieuw concept voor eet- en entertainment wordt aangeboden. De gasten zitten middenin een magische wereld en worden voor het lapje gehouden door goochelaars van wereldklasse. Er worden verbazingwekkende en zelfs bovennatuurlijke effecten beloofd.
Elke vaart wordt afgesloten met een een oogverblindend vuurwerk op zee. Het vuurwerk is op muziek gezet en is een onderdeel van een dansfeest in de open lucht op het dek van het schip.

Bron: Nordwegian Cruise LineBron: Nordwegian Cruise Line

Culinair feest

Varen op de Norwegian Getaway is een mooie reis en een culinair feest. Er is een beroemde bakkerij aan boord die de heerlijkste taarten en specialiteiten serveert. Er kan uit 27 menuopties worden gekozen en uit drie diner-concepten:
 • Ocean Blue door Geoffrey Zakarian;
 • Ocean Blue aan de waterkant;
 • Raw Bar.

Gezinnen

Op het schip is van alles te doen voor kinderen. Ze kunnen er tv-figuren uit kinderseries tegenkomen en interactieve spelletjes doen. Er is een hoek ingericht met een piraten-thema en er is een Aqua Park waar kinderen kunnen afkoelen en kleurrijke en meer dan levensgrote Nickelodeon karakters kunnen tegenkomen.
Het schip telt een drie verdiepingen hoog sportcomplex met twee zwembaden en vijf enorme en spannende waterglijbanen. Aan boord is een touwenparcours waarmee je halsbrekende toeren over het schip kunt maken en uitdagende barrières kunt overwinnen. Het touwenparcours gaat ook naar De Plank, een platform dat 2,5 meter uitsteekt boven water.
Verder is er aan boord:
 • negen minigolfbaan;
 • rotsklimwand;
 • bungee trampoline;
 • klimkooi met een spiraalglijbaan.

Kooien

De Norwegian Getaway biedt een verscheidenheid aan flexibele accommodaties, variërend van studio’s die speciaal zijn ontworpen voor reizigers die alleen reizen, tot familiekamers met balkon en weelderige suites in The Haven, de ultieme luxe accommodaties.

Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line is een vernieuwer op het gebied van cruises. NCL biedt cruises in kuuroordstijl en is al meerder keren uitgeroepen tot "Europe's Leading Cruise Line". Ook won de lijn de titel "Caribbean 's Leading Cruise Line" en "World's Leading Groot Ship Cruise Line" van World Travel Awards .
De Norwegian Getaway is het op één na grootste schip van de rederij. De Norwegian Epic kan 4100 passagiers een vakantie bieden. Het schip zal het hele jaar vanuit thuishaven Miami naar de Bahama’s en in het Caribisch gebied varen. De vaarten beginnen in februari 2015. Het bedrijf bestelde meteen nog twee grotere schepen: Norwegian Escape, die in het najaar van 2015 in de vaart kwam en de Norwegian Bliss in 2017.

Lees verder

© 2013 - 2023 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cruiseschip Norwegian Joy: eerste schip met kartbaanCruiseschip Norwegian Joy: eerste schip met kartbaanHet cruiseschip Norwegian Joy is het twaalfde cruiseschip van de Amerikaanse rederij Norwegian Cruise Line. Het is het t…
Een bezoekje waard: scheepswerf Meyer Werft in Papenburg DEEen bezoekje waard: scheepswerf Meyer Werft in Papenburg DEIn het Duitse Papenburg worden gigantische schepen gebouwd. Dit zijn naast onder andere veerboten ook grote cruiseschepe…
Cruiseschepen Meyer Werft: van bouw tot vaart naar EemshavenCruiseschepen Meyer Werft: van bouw tot vaart naar EemshavenHet bedrijf Meyer Werft in het Duitse Papenburg is een familiebedrijf en bestaat al sinds 1795. In het begin bouwden ze…
Quantum of the Seas – varend pretparkQuantum of the Seas – varend pretparkQuantum of the Seas is een bij de Meyer Werft gebouwd cruiseschip, dat bijna 4200 mensen aan boord naar zonnige bestemmi…

Activiteiten op OahuOahu is niet het grootste maar wel het bekendste eiland van Hawaï. Het is een lange tijd vliegen, maar dat zal de reis m…
Turks- en CaicoseilandenTurks- en CaicoseilandenDe tientallen eilanden die samen de Turks- en Caicoseilanden vormen, liggen ten oosten van Cuba en ten noorden van Haïti…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: NCL
 • RTV Noord
 • Waddenvereniging
 • Ncl.com
 • Afbeelding bron 1: Nordwegian Cruise Line
 • Afbeelding bron 2: Nordwegian Cruise Line
 • Afbeelding bron 3: Nordwegian Cruise Line
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 18-04-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.