Activiteiten op Oahu

Oahu is niet het grootste maar wel het bekendste eiland van Hawaï. Het is een lange tijd vliegen, maar dat zal de reis meer dan waard zijn. Het eiland heeft veel te bieden zoals winkels, grote hotels, goede restaurants, maar vooral ook een prachtige natuur en onvergetelijke activiteiten. Wat kunt u allemaal op Oahu doen?

Waikiki

Waikiki is een wijk in de hoofdstad Honolulu. De meeste toeristen verblijven hier tijdens hun reis op Oahu. Er staan veel en vooral grote hotels; de ene luxer dan de ander. Op het vliegveld staan de taxi's al klaar om u naar het hotel in Waikiki te brengen. Er is openbaar vervoer in Oahu, maar de aansluitingen en reistijden zijn vaak erg lang. Binnen Honolulu kunt u wel met de bus reizen. Het parkeren in Oahu kost veel geld, maar het is zeker de moeite waard om een paar dagen een auto te huren.

Langs Waikiki ligt een strand wat vanaf elk hotel goed bereikbaar is. Het strand is perfect om te zwemmen, snorkelen en om te surfen. Er zijn meerdere mogelijkheden om surflessen te volgen.

U vindt in Waikiki ook vele winkels en restaurants. Alles wat u nodig heeft voor een ontspannen vakantie ligt dichtbij. Net buiten Waikiki maar goed bereikbaar met de bus vindt u een golfbaan en een dierentuin.

Pearl Harbor

7 december 1941 was een zwarte bladzijde voor Pearl Harbor. Deze belangrijke haven op Oahu werd tijdens de Tweede Wereldoorlog aangevallen door Japan. Japan kreeg rond die tijd van andere landen niet de grondstoffen die zij nodig hadden. Daarbij was de economische situatie niet best. Japan wou graag gehele Stille Oceaan bezitten. Daar lag Pearl Harbor echter in de weg. Er werden vanaf Pearl harbor veel vluchten gemaakt en er waren marineschepen. Hoewel de militairen op Pearl Harbor alert waren konden ze zich niet goed voorbereiden op deze aanval. Rond 13:00 waren er de eerste signalen van een aanval en rond 15:00 waren er 18 schepen gezonken of beschadigd, er waren 347 vliegtuigen beschadigd of vernietigd en er vielen 2402 dodelijke slachtoffers.

Inmiddels is er een deel weer opgebouwd om Pearl Harbor te kunnen bezoeken. Er is een herdenkingsgebouw en bezoekerscentrum waar u veel informatie vindt over wat er gebeurd is. U kunt ook kijken in een marineschip dat deel heeft uitgemaakt van de Perzische golf en Tweede Wereldoorlog of in een onderzeeër. Daarnaast is er ook nog een luchtvaartmuseum waar verschillende vliegtuigen te zien zijn. Omdat het een van de top bezienswaardigheden is op Oahu kunnen er lange wachtrijen ontstaan.

Film-/serietours

Op Oahu zijn vele bekende films en series opgenomen. Hieronder zijn er een paar genoemd:
 • de serie Lost
 • de serie Hawaii five-0
 • de film Jurassic Park
 • de film Godzilla
 • de film 50 first dates
 • de film Tears of the sun
 • de film Pearl Harbor

Er zijn verschillende organisaties die tours langs filmlocaties organiseren. Zo kunt u onder andere op pad met een hummer of met een quad. Een onvergetelijke ervaring waarbij u meer van het eiland ziet en de mogelijkheid heeft om te staan op plekken die u enkel op tv heeft gezien. De tours verschillen in tijd en prijs. Gemiddeld ligt de prijs tussen de 25 en 40 dollar per uur.

Met haaien zwemmen

Hawaii is meestal een land waar men maar een keer in het leven komt. Als u er toch maar een keer zal komen kunt u beter alles proberen wat u in Nederland niet zomaar zal kunnen doen. Een bijzondere en spannende ervaring is het zwemmen met haaien. U gaat met een boot een paar kilometer van de kust af. Vervolgens snorkelt u in een kooi die van boven open is, maar verder omringt door staal waardoor de haaien niet bij u kunnen komen. Veel bedrijven hebben het beleid dat als u geen haai ziet u uw geld terug krijgt. Daarbij wordt u ook verteld over de haaien waardoor het niet alleen een spannende ervaring is maar ook nog eens een leerzame. Het zwemmen met haaien kost tussen de 90 tot 110 dollar per persoon.

Noordkust

De meeste mensen verblijven dus in Waikiki wat in het zuiden ligt van het eiland Oahu. Daar heeft u natuurlijk alles bij de hand, maar het eiland is nog zoveel mooier. Er valt zoveel te zien qua natuur op Oahu dat u het beste een dag een auto zou kunnen huren. Bij de noordkant van Oahu vindt u prachtige stranden die per openbaar vervoer zeer slecht te bereiken zijn. U kunt hier perfect surfen, snorkelen, duiken of gewoon zwemmen. Aan de noordkust worden ook professionele surfwedstrijden georganiseerd.

Wat nog meer?

 • de ananasplantage van Dole met het grootste doolhof ter wereld
 • een wandeling bij Daimond head; een 300.000 jaar oude krater
 • een interactieve dag bij het Polynesische cultuurcenter
 • bekijk het eiland van boven met een helikoptervlucht of door een parachutesprong
 • eten tijdens een traditionele dansceremonie
© 2013 - 2023 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De bekendste eilanden van HawaïDe bekendste eilanden van HawaïDe reis vanaf Nederland is nooit rechtstreeks en duurt rond de 20 uur, maar Hawaï is een prachtige bestemmingen waar u d…
De eilanden van de archipel Hawaï, 50ste staat van AmerikaDe eilanden van de archipel Hawaï, 50ste staat van AmerikaDe prachtige eilanden van Hawai zijn een ideale vakantiebestemming door hun prachtige omgeving met stranden, natuur, cul…
Pearl Harbor: De aanval van JapanPearl Harbor is niet alleen een goede film, maar ook een gebeurtenis die in het jaar 1941 plaatsvond. Bij deze aanval do…
Triatlon - welke afstanden bestaan er?Triatlon - welke afstanden bestaan er?Triatlon vond pas echt de weg naar het brede publiek eind jaren 70. Het is dus een jonge sport die de laatste decennia h…

Duitsland: kerstactiviteiten aan de MoezelDuitsland: kerstactiviteiten aan de MoezelDuitsland is gekend voor zijn kerstmarkten. De kerstmarkten dicht bij de Belgische en Nederlandse grens kennen een groot…
Norwegian Getaway - Miami's Ultimate cruise shipNorwegian Getaway - Miami's Ultimate cruise shipDe Norwegian Getaway is een enorm cruiseschip dat op de Duitse Meyer Werft in Papenburg Duitsland is gebouwd en via de E…
Bembi (500 artikelen)
Gepubliceerd: 23-11-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.