Wales voor beginners

Sommige landen zijn zo veelzijdig dat ze elk type reiziger verzekeren van een unieke vakantie. Deze reisbestemmingen worden nóg aantrekkelijker wanneer men alle bezienswaardigheden kan ontdekken zonder grote afstanden te overbruggen. Wales, in het westen van Groot-Brittannië, is zo een uniek land met veel gezichten, niet eens zo groot als België.

Wat weten we over Wales?

Dat je er het stadje kunt bezoeken met de langste naam ter wereld: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Probeer dat maar eens uit te spreken! Dat er veel natuurschoon is, bijvoorbeeld in het Snowdon National Park en misschien ook dat St. Patrick de patroonheilige van het land is.

Maar wie weet er dat er ook interessante steden zijn, dat je lekker kunt eten, dat het een kindvriendelijke reisbestemming is? Wie weet er welke taal er wordt gesproken en niet in het minst hoe je naar Wales moet reizen? Dat en nog veel meer is voor de meeste reizigers alsnog onbekend.

De Welsh

In Wales wonen drie miljoen mensen waarvan 320.000 in de hoofdstad Cardiff. De officiële talen zijn Engels en Welsh of Cymraeg. Vooral in het westen van het land, ondermeer in de schitterende vakantiegebieden Anglesey en Llyn, spreekt 75 procent van de bevolking Welsh maar iedereen kent er Engels als tweede taal. Als je rondreist in Wales merk je dat de mensen fier zijn over hun Welshe identiteit. Ze heten je van harte welkom in hun land: Croeso i Gymru!

Natuurlijk Wales!

Wales is ongetwijfeld één van de meest aantrekkelijke landen voor natuurliefhebbers en voor wie het natuurschoon op een actieve manier wil ontdekken. Maar er is veel meer dan het Snowdon National Park. Eigenlijk is ieder hoekje van Wales een parel van de natuur en heel veel streken zijn nog maar nauwelijks door het toerisme ontdekt. Dat zal vooral de rustzoekers interesseren en zij die uitkijken naar een vakantiebestemming waar men de batterijen weer kan opladen. Het binnenland van Wales is groen en heuvelachtig, vooral bewoond door honderdduizenden schapen die zich als witte stipjes verspreiden over berg en dal. De kust van het land is fabelachtig mooi en vol afwisseling. Hoge oceaangolven beuken op een spectaculaire manier tegen de rotsklippen of deinen rustig uit op kilometerslange zandstranden. Wales heeft een dicht netwerk van bewegwijzerde wandelpaden en nog maar enkele weken geleden werd het Welsh Coast Path geopend dat de ganse kust van het land ontsluit. Voor meerdaagse tochten is Wales een hemel op aarde. Absolute topper is Offa’s Dyke Path, een 285 kilometer lange en goed bewegwijzerde route op de grens tussen Engeland en Wales.

Wales ademt geschiedenis

Wales is een land met een bewogen en rijke geschiedenis. Sporen daarvan vind je overal en ze voeren de bezoeker terug naar prehistorische sites, naar steencirkels, mysterieuze en mystieke plaatsen, honderden kastelen. Zelfs St. Davids, het kleinste dorp van Wales en van Groot-Brittanië, is rijk aan historische bezienswaardigheden en de hoofdstad Cardiff komt door het grote aanbod ‘things to do and to see’ in aanmerking voor een citytrip. In het Nationaal Museum kun je schilderijen van Renoir, Van Gogh, Manet en Monet bewonderen.

Wales meet maar 257 km op 97 km en binnen die oppervlakte zit een toeristisch aanbod samengepakt dat iedereen kan boeien. Je reist naar Wales om te genieten van wellness, gastronomie, spa resorts, om actief bezig te zijn met golf, paardrijden, alle mogelijke watersporten, fietsen, om ondergedompeld te worden in de gezellige sfeer van sympathieke hotels, bed & breakfast en stokoude pubs.

Wales heeft het allemaal en is daarenboven minder ver dan je denkt en makkelijk te bereiken waardoor het land ook in aanmerking komt voor een tussendoor vakantie, een korte break, een citytrip.
© 2011 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wales, en het dorpje met de langste naam in EuropaWales, en het dorpje met de langste naam in EuropaWales ligt in Europa en is onderdeel van het Verenigd Koninklijk, samen met Engeland, Schotland en Noord-Ierland. Wales…
Nationale parken van Engeland en WalesNationale parken van Engeland en WalesIn Engeland en Wales bevinden zich 13 nationale parken. Hun opzet verschilt nogal van andere nationale parken over de we…
De Welsh pony in NederlandDe Welsh pony in NederlandDe Welsh pony stamt oorspronkelijk uit Wales. Hun leven in de heuvels van Wales was hard, door de strenge winters en het…

Bedevaartsoord voor Maria in Turkije: Meryemana in EfezeBedevaartsoord voor Maria in Turkije: Meryemana in EfezeIn Turkije, bij de stad Efeze ligt Meryemana. Dit is voor zowel christenen en moslims een bedevaartsoord. Men gelooft da…
Vulkanisch Lanzarote: Cueva de los Verdes en Jameos del AguaVulkanisch Lanzarote: Cueva de los Verdes en Jameos del AguaLanzarote heeft een rijk vulkanisch verleden. Eigenlijk barst het van de vulkanen op de Canarische eilanden. De Cueva de…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 21-11-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.