Uitgaansgelegenheden voor jongeren in El Arenal, Mallorca

Mallorca is een prachtig Spaans eiland ten Oosten van het vaste land. Het eiland, met name El Arenal, wordt veel bezocht door jongeren. Voor jongeren is er genoeg te doen in El Arenal. Wat is er op Mallorca te doen voor jongeren? Wat zijn de uitgaansgelegenheden? Daarnaast nog enkele vakantietips.

Het eiland Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een eilandengroep ten Oosten van Spanje. De eilandengroep ligt gelegen in de Middelandse zee. Twee andere bekende eilanden van de Balearen zijn Menorca en Ibiza. De hoofdstad van Mallorca is Palma de Mallorca, wat tevens de hoofdstad van de Balearen is. El Arenal ligt ten Oosten van de hoofdstad en is een veel bezochte badplaats. Op Mallorca komen vooral veel Duitsers en Britten, maar er is een Nederlands gedeelte waar veel en bijna alleen maar Nederlanders komen.

Uitgaansgelegenheden

Heeren van Amstel:

Heeren van Amstel is een gezellig Hollands feestcafé, waar alleen maar Nederlanders komen. Het café is geopend tot 4.00 uur 's ochtends en de gehele avond wordt er Nederlandse top 40 gedraait.

Discotheek Veronica:

Discotheek Veronica is de grootste Nederlandse discotheek in El Arenal met een capaciteit van 750 man. Dit is ook de enige discotheek die tot 6.00 uur 's ochtends geopend is.

MTV The Beachhouse:

MTV The Beachhouse is een wat kleinere, maar gezellige discotheek. Deze discotheek is geopend tot 4.00 uur 's ochtends en is gelegen in het midden van het Nederlandse gedeelte.

Disco Bar 538:

Disco Bar 538 is net als MTV The Beachhouse een wat kleinere discotheek. Het is een discotheek die iedere avond gezellig vol zit en waar onder meer de Nederlandse top 40 gedraait wordt. Disco Bar 538 is geopend tot 4.00 uur 's ochtends.

Feestcafé Shooters:

Feestcafé Shooters is een weer wat grotere discotheek/feestcafé. Als het vol zit is het hier zeer gezellig en de shotjes zijn hier altijd 1 euro. Feestcafé Shooters is geopend tot 4.00 uut 's ochtends.

BCM Dance Club

BCM Dance Club is de grootste discotheek van Mallorca en daarnaast één van de grootste discotheken van Europa. BCM Dance Club is gelegen in Magaluf. Als je naar Mallorca gaat, is dit de discotheek waar je geweest moet zijn. Waar je ook zit op het eiland, dit is een ervaring die je meegemaakt moet hebben. Vaak is een avond BCM al door de reisorganisatie georganiseerd en hoef je je alleen maar in te schrijven. In BCM Dance Club zijn er vaak schuimpartys en waterpartys, maar er zijn meerdere zalen dus er is voor ieder wat wils. Ook zullen in BCM Dance Club de meest bekende DJ's van Europa komen draaien.

Tips

  • Bekijk goed de prijsverschillen tussen wel all-inclusive en niet all-inclusive. Meestal zijn deze prijsverschillen niet heel groot en is het voordeliger om voor all-inclusive te kiezen. Je hoeft je dan geen zorgen meer te maken over het eten en vaak is ook (alcoholische) drank inbegrepen.
  • Maak een goede afweging tussen het boeken bij een reisorganisatie (Gogo, Beachmaster etc.) en een reisbureau waar je zelf langs kunt gaan. Reisorganisaties zullen meer gespecialiseerd op jongerenreizen zijn, terwijl je bij een reisbureau meer zekerheid hebt omdat je altijd langs kunt gaan. De prijsverschillen zijn meestal te verwaarlozen.
  • Als je naar BCM Dance Club gaat, kun je het beste niet waterbestendige apparaten (mobiel, fototoestel) thuislaten. Zeker als je voor de schuimparty of waterparty gaat is dit aan te raden, aangezien de kans aanwezig is dat deze apparaten dan kapot gaan.
  • Zorg ervoor dat je echt in het Nederlandse gedeelte van El Arenal zit. Je kan in dat geval overal lopend komen en je hoeft je 's nachts geen zorgen te maken dat je nog een bus moet halen of een heel stuk moet lopen. Ook zal je in je hotel dan meer Nederlanders tegenkomen.
© 2011 - 2024 Mike93, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantie in SpanjeSpanje is in de zomer zeer in trek, maar in de winter wordt dit vakantieland ook goed bezocht. Er zijn verschillende moo…
Kathedraal La Seu in Palma de MallorcaKathedraal La Seu in Palma de MallorcaWanneer je afreist naar het eiland Mallorca is een bezoekje aan kathedraal La Seu zeker de moeite waard. Dit enorme bouw…
Vakantiebestemming - MallorcaAls je nog nooit naar Mallorca bent geweest en iemand vraagt jou om hier op vakantie te komen denk je waarschijnlijk dir…

Goedkoop kastelen in Schotland bezoeken met de Explorer PassSchotland bezit een zeer grote hoeveelheid kastelen, torens, abdijen, kathedralen, ruïnes en andere oude monumenten. Vaa…
Winkelen in KosWinkelen in KosKos staat bekend als populair vakantieoord, waar je lekker kunt zonnen, eten en feesten. Daar hoort zo nu en dan ook een…
Mike93 (2 artikelen)
Gepubliceerd: 29-06-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.