Bernina Express, één van ’s werelds mooiste treinreizen

Vertrekkend vanuit Tirano in Italie voert de Bernina Express u via een schitterende route, dwars door de Alpen naar het Zwitserse Chur. Onderweg komt u werkelijk een enorme hoeveelheid schoonheden tegen die Moeder Natuur aan ons heeft geschonken. Geen wonder dat in 2008 deze treinreis werd geplaatst op de Unesco werelderfgoedlijst.

Tirano

De reis begint in Tirano, een pittoresk stadje in de Noord Italiaanse provincie Sondrio, gelegen in het centrale deel van het bergdal Valtellina.

Vertrekkend in noordelijke richting bereikt men via enkele kleine stations het Zwitserse plaatsje Poschiavo (1014M) in het kanton Graubunden.

Waar men tijdens een “gewone treinreis” graag zo snel mogelijk op de plaats van bestemming wil komen, kan de reis met de Bernina Express niet lang genoeg duren. Tijdens de rit wordt men betoverd door het geweldige uitzicht, de imponente bergen, besneeuwde toppen, heldere meren, schattige dorpjes en schuimende watervallen.

Morteratsch gletsjer

Zo halverwege tussen Tirano en St. Moritz passeert men de Morteratsch Gletsjer, de grootste gletsjer in het gehele Bernina massief. Vanaf het stationnetje Morteratsch heeft men de mogelijkheid om de gletsjertong te bezoeken.

Indien u de gletsjer graag op grote hoogte wilt bekijken, dan kunt u uitstappen bij de halte Diavolezza en met de kabelbaan naar een hoogte van 2.973 meter worden gebracht.

St. Moritz

Vervolgt u de treinreis, dan komt u na een tijdje aan in St. Moritz. Onder de wintersporters bekend als een mondaine plaats met een hoog luxe gehalte. Dit dure karakter heeft St. Moritz hoofdzakelijk te danken aan haar hoge ligging met zongarantie wat als een magneet werkt op de Engelse elite.

Chur

De reis eindigt in Chur, de hoofdstad van het kanton Graubunden. Een historische plaats. Verhalen gaan dat Chur al bewoont was in het jaar 9000 voor Christus en hierdoor is het dan ook wel de oudste nederzetting van Zwitserland. Het oude stadsbeeld wordt hoofdzakelijk gedomineerd door het bisschoppelijke paleis en de kathedraal.

Tegenwoordig is Chur naast historisch ook een bruisende stad. Er zijn verschillende jaarlijks terugkerende events, zoals de in augustus georganiseerde open air cinema en het stadsfeest. Daarnaast heeft Chur verscheidene musea, een theater, concertzaal en een binnenstad rijk aan leuke winkels.
© 2011 - 2024 Italiagirl, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Treinreis in Zwitserland met de Bernina ExpressTreinreis in Zwitserland met de Bernina ExpressZwitserland is een prachtig land. Het is niet alleen leuk om dit met de auto te verkennen, maar ook met de trein. Met de…
Treinreis met de wereldberoemde Glacier ExpressTreinreis met de wereldberoemde Glacier ExpressDe treinreis van de Glacier Express is net zoals die van de Bernina Express wereldberoemd. Er zijn dan ook verschillende…
Wintersportgebieden in ZwitserlandGaat u in Zwitserland op wintersport, kiest u voor kwaliteit. De gebieden liggen hoog en het is sneeuwzeker. Veel plaats…
Zwitserland: bezienswaardigheden langs Albula-Bernina BahnZwitserland: bezienswaardigheden langs Albula-Bernina BahnEen tocht met de Bernina Express - de trein van de Zwitserse Rhätische Bahn - maken is prachtig. Je kunt kiezen om allee…

Zakynthos, een perfect vakantie-eilandZakynthos, een perfect vakantie-eilandZakynthos is een eiland van Griekenland, u beleefd hier ook echt de Griekse sfeer en gastvrijheid. Het is in de zomer al…
Schwarzwald, of Zwarte WoudSchwarzwald, of Zwarte WoudHet Schwarzwald, ook wel het Zwarte Woud genoemd, is een bosgebergte in het zuiden van Duitsland. Zowel in de zomer als…
Bronnen en referenties
  • www.swisstraveling.com
Italiagirl (18 artikelen)
Gepubliceerd: 11-06-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.