Luxemburg, buitenland op slechts 4 uur rijden!

Luxemburg, buitenland op slechts 4 uur rijden! Luxemburg is een ideale bestemming, dichtbij maar je hebt toch het echte buitenlandgevoel. Er is genoeg te doen, vooral voor mensen die van een actieve vakantie houden. Wandelen en watersport zijn geliefde activiteiten tijdens een vakantie in Luxemburg.

Algemene Informatie

  • Hoofdstad: Luxemburg
  • Taal: Letzeburgs. Duits en Frans worden goed gesproken
  • Munteenheid: Euro
  • Religie: voornamelijk rooms-katholiek
  • Klimaat: gematigd landklimaat. In het noorden valt veel neerslag
  • Beste reistijd: met name de zomermaanden
  • Tijdverschil: geen

Luxemburg

Luxemburg bestaat uit twee grote gebieden: de Ardennen, ook wel Osling genoemd, in het noorden en het Gutland (of Bon Pays) in het zuiden. In Luxemburg vindt men vooral veel bossen, het land is dan ook uitermate geschikt voor mensen die van wandelen houden. In Luxemburg kan men betalen met de Euro. Het klimaat lijkt op dat van Nederland, in het noorden van Luxemburg valt meer neerslag dan in het zuiden, het noorden is namelijk hoger gelegen dan het zuidelijke gedeelte. Luxemburg staat bekend om zijn wijn, de rivier de Moezel stroomt door het zuidoosten van het land, daar zijn dan ook enkele bekende wijncentra, waaronder Grevenmacher en Remich, in het najaar worden in deze plaatsen wijnfeesten gehouden.

Bezienswaardige plaatsen in Luxemburg

Luxemburg

Deze hoofdstad is zo klein dat je niet het gevoel hebt in een hoofdstad rond te lopen. Luxemburg is een gezellige stad, de bruggen over het dal geven de stad een apart aangezicht. Interessante bezienswaardigheden zijn de kazematten (oude vestingswerken) de Notre Dame Kathedraal en het voormalige stadhuis.

Echternach

Dit stadje, gelegen aan de rivier de Sûre, biedt voor elk wat wils. In de stad zelf zijn diverse historische bezienswaardigheden, waaronder het stadhuis, en is er een gezellig marktplein. Ook de Abdij van Willibrord is een bekende toeristische trekpleister. In de omgeving van Echternach kun je schitterende wandelingen maken.

Clervaux

Zeer toeristische plaats. Het is dan ook een bekende uitvalsbasis voor wandeltochten. Behalve wandelen zijn er ook kasteel van Clervaux en de abdij van Saint Maur te bezichtigen. In het kasteel is een Oorlogsmuseum gevestigd en een permanente fototentoonstelling: Family of Man. Beide zijn een bezoek waard.

Vianden

Nog zon toeristenplaatsje. Vianden ligt aan de rivier de Our. Bekend is de stoeltjeslift die je naar de top van een heuvel, op 440 meter hoogte, brengt. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over Vianden. In Vianden zelf is het Oranjeslot de grootste toeristentrekker.

Esch-sur-Sûre

Esch-sur-Sûre, gelegen aan een stuwmeer in de rivier de Sûre, is bekend bij watersporters. Ook is er een middeleeuwse burcht te bezichtigen.

Diekirch

Diekirch, gelegen aan de rivier de Sûre is een goede uitvalsbasis voor kanotochten. Daarnaast is er een museum met Romeinse mozaïeken en een kerk. Ook bekend is de Diekirch-brouwerij.

Bon Pays, Petit Suisse en Oesling

Luxemburg wordt verdeeld in drie landschappen:
  • Bon Pays (Gutland) met uitgestrekte bossen in een heuvelachtig landschap
  • Petit Suisse (Klein Zwitserland) met diepe dalen met schitterende rotsformaties
  • Oesling (Ösling) met een landschap dat aansluit op de Belgische Ardennen
© 2007 - 2024 Funkyfish, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voorbeeldreis LuxemburgLuxemburg is niet de meest beroemde vakantiebestemming. Maar wie een weekje van huis wil met de auto en veel wil zien is…
Luxembourg Card: voordeel bij bezienswaardigheden/museaLuxembourg Card: voordeel bij bezienswaardigheden/museaGa je met vakantie naar Luxemburg? Dan kan een Luxembourg Card misschien handig zijn. Met deze kaart zijn veel bezienswa…
Vianden: een plaats vol geschiedenis in LuxemburgVianden: een plaats vol geschiedenis in LuxemburgVianden is een plaats in het noordoosten van Luxemburg en kent een uitgebreide geschiedenis. De grootste toeristische tr…
Echternach: bekend van Sint Willibrord en springprocessieEchternach: bekend van Sint Willibrord en springprocessieEchternach is de oudste stad van Luxemburg. In Echternach stichtte de heilige Sint Willibrord in 698 een Benedictijner a…

België - steden & bezienswaardighedenBelgië - steden & bezienswaardighedenBelgië heeft voor zo'n relatief klein land veel te bieden: gezellige stedentrips naar Brussel, Antwerpen, Brugge of Gent…
Canarische eilanden: LanzaroteCanarische eilanden: LanzaroteLanzarote behoort tot de Canarische Eilanden en hoort bij Spanje. De voertaal is dan ook Spaans. Het eiland is klein, ie…
Bronnen en referenties
Funkyfish (226 artikelen)
Laatste update: 07-01-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.