Met de ferry naar Noorwegen

Met de ferry naar Noorwegen Steeds meer en meer mensen weten de weg te vinden naar Noorwegen. Als je op zoek bent naar rust en ruimte, cultuur en natuur dan is Noorwegen een heel goed alternatief. Vissen, zwemmen, wandelen, hiken, skiën in de zomerski gebieden, alles is er mogelijk. Dan is natuurlijk wel de vraag, hoe kom je daar? Op dit moment varen en 4 rederijen direct op Noorwegen. Te weten de Colorline, de Fjord line, Stenaline, en DFSD-Seaway. Zij varen direct op Oslo, Kristiansand, Larvik, Sandefjord, Stavanger en Bergen. Als je naar Noorwegen toe wil, dan zijn dat de plaatsen van waaruit je reis in Noorwegen begint.

Colorline

De Colorline heeft flexibele tarieven. Afhankelijk van de tijd waarop je boekt, en de vraag op dat moment varieert de prijs. Het is dus aan te raden dat je op tijd boekt. Afhankelijk van de duur van de overtocht is een cabine verplicht.

Hirtshals Larvik en Kristiansand

Retourtje voor 5 personen en een auto.
Auto-Voordeel-pakket: vanaf 89,-
Vaartijd: Hirtshals-Kristiansand 3 uur 15 minuten.
Vaartijd: Hirtshals-Larvik 3 uur 45 minuten.


Kiel-Oslo

Retourtje voor 2 personen en een auto, plus een overnachting vanaf 309,-. Elk volgende persoon 40, maximaal 5 personen per Auto-voordeelpakket.
Auto-voordeelpakket
Vaartijd: Kiel-Oslo 20 uur.

Strömstad Sandefjord

Vanaf 8,- per auto-voordeelpakket.
Vaartijd: Stømstadt (Zweden)-Sandefjord 2 uur 30 minuten.

Fjord Line

Ook de Fjord line heeft flexibele tarieven. Afhankelijk van de tijd waarop je boekt, en de vraag op dat moment varieert de prijs. Het is dus aan te raden dat je op tijd boekt. Als je met de nachtboot gaat is een cabine verplicht.

Car package

Autopakket met 2 personen van Bergen naar Hirtshals: vanaf 62,-, 4 personen vanaf 88,- per Autopakket.
Hierbij moet je nog wel een overnachting rekenen, en wat ook heel belangrijk is, dit is de goedkoopste optie. De prijs kan veranderen afhankelijk van vraag en aanbod. Bij dit aanbod wordt er van uitgegaan dat je met een auto reist die niet langer is dan 5 meter.
Vaartijd: Hirtshals-Bergen ongeveer 20 uur varen.

Stenaline

Ook de Stenaline heeft flexibele tarieven. Afhankelijk van de tijd waarop je boekt en de vraag op dat moment varieert de prijs. Het is dus aan te raden dat je op tijd boekt.

Fredrikshavn-Oslo

Let op: de tarieven zijn per enkele reis! en gaat men uit van een voertuig inclusief maximaal 5 inzittenden bij een personenauto tot 6 meter lang en lager dan 2 meter.
Vaartijd: Fredrikshavn-Oslo ongeveer 8 uur 30 minuten.

DFSD-Seaways:

Netzoals de andere maatschappijen werkt DFSD-Seaway ook met flexibele tarieven, en is het goed uitkijken wanneer je de overtocht wil maken.

Kopenhagen-Oslo

Vaartijd: Kopenhagen-Oslo 16 uur 30 min.

Aandachtspunten

Aankomst tijden

Om zo goedkoop mogelijk in Noorwegen te komen, is het zinvol om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, en dan de aankomst tijden goed in de gaten te houden. Zo kun je goedkoop met de Colorline in Kristiansand en Larvik aankomen, het is dan wel zo dat je daar dan 's nachts na 0: 00 uur aankomt. Dan zul je dus in het donker op zoek moeten naar een hotel of pension. Als je dat wil, dan is het zinvol om die overnachting al op voorhand te boeken.

De terugreis

Vaak is de terugreis goedkoper als de heenreis. Als dat in jou situatie ook zo is, dan kun je overwegen om met de nachtboot vanuit Bergen of Stavanger terug te gaan. Dit heeft het voordeel, dat je een goede nachtrust hebt, en dat je eventueel in één keer vanuit Denemarken naar Nederland toe kunt rijden. Kijk ook naar het prijs verschil tussen Bergen en Stavanger. Dat prijsverschil is minimaal, maar het scheelt je wel 300 km rijden.

Eten en drinken aan boord

Eten en drinken kun je net zo duur maken als je zelf wil. Zinvol is om voor vertrek een koelbox te vullen met broodjes en drinken, zodat je niet afhankelijk bent van de prijzen aan boord.

Slapen aan boord

Afhankelijk van je beurs en je vermogen tot slapen:
Als je een hut boekt maak dan de afweging tussen prijs en kwaliteit. Er zijn hele goedkope cabine's te boeken aan boord van een ferry, maar die liggen meestal boven de schroef. En dat is ook te merken... Als je het niet erg vind om de hele nacht in je bed te liggen trillen alsof je op een trilbank ligt, dan is er niets aan de hand. Vind je dat wel vervelend, dan is het zinvol om een paar euro meer uit te geven, om zodoende redelijk trillingsvrij te liggen.
© 2009 - 2024 Sysnet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Studeren in NoorwegenStuderen in NoorwegenNoorwegen is een van de welvarendste landen ter wereld. Het onderwijs in Noorwegen in gratis. Maar de levensonderhoudsko…
WK voetbal 1998In 1998 was het de beurt aan Frankrijk om het 16e Wereld Kampioenschap voetbal te organiseren. Om meer landen meet te ku…
EK voetbal 20002000 is het jaar dat het EK voor het eerst wordt georganiseerd in het nieuwe millennium. Het is de 11 editie van dit imm…
Wandelvakantie in NoorwegenEen wandelvakantie in Noorwegen is een echte belevenis. In Noorwegen vind je uitgestrekte hoogvlaktes, heidevelden, ruig…

Zoutwatervissen voor beginners in NoorwegenZoutwatervissen voor beginners in NoorwegenVeel mensen die in Noorwegen terecht komen, willen vroeg of laat toch ook een hengeltje uitwerpen, om te kijken of het e…
Goedkope vakantie: IJslandGoedkope vakantie: IJslandIJsland is getroffen door de kredietcrisis. Het land heeft te kampen met hoge schulden. Daardoor is de koers van de IJsl…
Bronnen en referenties
  • http://www.colorlineferries.nl, bezocht op 12-02-2016
  • https://www.fjordline.com/nl/alle-aanbiedingen/, bezocht op 12-02-2016
  • http://www.stenaline.nl/scandinavie, bezocht op 12-02-2016
  • http://www.dfdsseaways.nl/, bezocht op 12-02-2016
Sysnet (64 artikelen)
Laatste update: 12-02-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.