De beste 5 parken van Roompot Vakanties

De beste 5 parken van Roompot Vakanties In 1965 werd Roompot Vakanties opgericht. Het begon met eenvoudige campings zonder al te veel faciliteiten en activiteiten. Jaren later is Roompot Vakanties één van de grootste vakantieparken aanbieders van Nederland, met zelfs internationaal parken in hun aanbod. Ondertussen heeft Roompot ruim 150 vakantieparken waar je kunt verblijven in Nederland, Frankrijk, Duitsland en België. Daarnaast biedt Roompot ook nog 23 campings aan waar je met je caravan of tentje kunt verblijven. De vakantieparken bieden een mix van goede accommodaties in een prachtige omgeving en veel faciliteiten en activiteiten voor jong en oud. Heel veel parken worden goed beoordeeld op internet, maar vooral de betere parken worden veel bezocht. Roompot kan de strijd nog niet winnen van marktleiders Landal Greenparks en Center Parcs, maar is hard op weg om een net zo grote aanbieder van vakantieparken te worden. De verblijven op Roompot Vakanties zijn net een beetje minder duur, wat veel gezinnen met een modaal inkomen aantrekt.

Op vakantiereiswijzer.nl, zoover.nl en parkvakanties.com worden beoordelingen gegeven over de verschillende parken van Roompot Vakanties. Iedereen ervaart zijn vakantie anders, maar toch zie je een bepaalde lijn in de vakantiebeoordelingen die worden gegeven. Een klein onderzoek naar welke vijf parken het beste zijn van 2015 volgens bezoekers levert de volgende resultaten op.

1. Roompot Résidence Klein Vink

Het beste park van Roompot Vakanties is eigenlijk een uitbreiding van een al bestaand park . Roompot Vakantiepark Klein Vink heeft Résidence Klein Vink bijgebouwd om hun gasten iets luxere verblijven aan te bieden. Ook voor grote groepen heeft Résidence Klein Vink plaats. Het park ligt in het veelzijdige Arcen in Limburg. Roompot Vakanties geeft het park zelf een 8,5 als cijfer.

Verblijf

Résidence Klein Vink heeft 12 verschillende vakantieverblijven voor 4 tot 16 personen. Alle villa's zijn in luxe uitvoering en van alle gemakken voorzien. De 4-persoons villa's zijn allen voorzien van twee slaapkamers met twee slaapplaatsen. Op de eerste etage hebben ze een badkamer met een aangrenzende sauna. Je kunt de 4-persoons villa ook krijgen met een extra grote erker. De 5-persoons villa is een geschakeld huis met twee slaapkamers, waarvan één met drie bedden. De 6-persoons villa's zijn zowel geschakeld als vrijstaand. Ook zijn er kinderbungalows van deze soort. Ben je met een hele grote groep op vakantie, dan zijn er de 8-, 11- en 16-persoons villa's. Vanaf acht personen zijn er meerdere badkamers aanwezig in de villa.

Faciliteiten

Als gast van Résidence Klein Vink heb je elke dag 2,5 uur toegang tot Thermaalbad Arcen, een luxe kuuroord. Naast het kuuroord zijn er ook een natuurbad en een overdekt zwembad op het park. Voor de visfanaten is er een visvijver waar je je hengel uit kan gooien. Ook is er een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen en een kadoshop. Voor de kinderen is er animatie aanwezig op het park. In de Koos Kids Club zijn allerlei activiteiten te doen. Daarnaast kan er gespeeld worden in de indoor speeltuin of buitenspeeltuin.

Omgeving

De omging van Résidence Klein Vink is erg groen en dus erg mooi om in te wandelen of fietsen. Uitstapjes maken kun je er ook. In de buurt vind je Kasteeltuinen Arcen, maar ook attractiepark Toverland en Aardbeienland.

Résidence Klein Vink
Klein Vink 4
5944 EX Arcen
Limbug (NL)


2. Roompot Vakantiepark Hellendoorn

Aan de rand van het centrum van Hellendoorn vind je vakantiepark Hellendoorn. Het ligt vrij dichtbij het bekende pretpark Hellendoorn, dat ook in Hellendoorn te vinden is. Voor dit park heeft Roompot geen beoordeling gegeven. Op de verschillende vakantie vergelijkingssites scoort het park een ruime voldoende.

Verblijf

Vakantiepark Hellendoorn heeft twee verschillende bungalowtypes. Beide types zijn voor zes personen en zijn vrijstaand. Type 1 heeft eigenlijk maar een paar kleine verschillen met type 2. Het verschil zit hem in de vaatwasser, wasmachine en droger, die je bij type 2 wel hebt. Bij beide bungalows zijn boven 3 slaapkamers, waarvan twee met twee eenpersoonsbedden en één met een stapelbed. De bungalows beschikken over een badkamer met douche of ligbad.

Faciliteiten

Het park beschikt voor de dagelijkse boodschappen over een ontbijtshop en een minimarkt. Buiten de deur eten kan in het eetcafé of het à la carte restaurant. Er is een overdekt zwembad aanwezig met apart peuter- en kleuterbad. Daarnaast zijn er diverse speelveldjes met speeltoestellen en zijn er een tennisbaan en een midgetgolfbaan. Op het park worden fietsen, skelters en mountainbikes verhuurd.

Omgeving

In de buurt kun je ten eerste genieten van attractiepark Hellendoorn. Maar wist je dat er ook genoeg wandel- en fietsmogelijkheden zijn in de buurt. In het Twentse landschap vind je de Nijverdalseberg, de Noetselerberg, de Holterberg en de Sprengerberg. In de buurt van het park kun je ook kanoën op rivier de Regge en zijn er verschillende vismogelijkheden.

Vakantiepark Hellendoorn
Sanatoriumlaan 6
7447PK Hellendoorn
Overijssel


3. Roompot Strandpark Duynhille

Direct achter de duinen vind je Strandpark Duynhille in Ouddorp. Het is er goed vertoeven in de bungalows die allen modern en luxe zijn. Het park ligt op vijftien minuten loopafstand van het strand en is dus de perfecte uitvalsbasis voor een weekendje zee. Ook de plaats Ouddorp heeft veel te bieden voor de Nederlandse toerist. Een plekje in Nederland om helemaal tot rust te komen.

Verblijf

Strandpark Duynhille heeft maarliefst 17 verschillende verblijven. De accommodaties zijn voor vier of zes personen. De duinvilla's beschikken bijna allemaal over meerdere badkamers. Ook hebben ze een schuifpui om de zilte zeelucht naar binnen te halen. De villa's zijn ruim opgezet met een luxe aankleding. Het interieur is modern en in lichte kleuren, wat je een strandgevoel geeft.

Faciliteiten

Het park is kleinschalig opgezet en beschikt niet over vele faciliteiten. Wel is er een minimarkt voor de dagelijkse boodschappen, is er een broodjesservice en kan je heerlijk eten in het restaurant. Op het park worden ook fietsen en scooters verhuurd.

Omgeving

Op slechts vijftien minuten loopafstand ligt het strand van de Noordzee. Heerlijk zwemmen en zonnen is een bezigheid die je zeker niet over kan slaan als je te gast bent op Strandpark Duynhille. Als je in de buurt bent moet je zeker ook een bezoekje brengen aan het bezoekerscentrum van de Grevelingen. Doormiddel van een overzichtstentoonstelling leer je alles van de geschiedenis. Voor kunstliefhebbers vind je Beeldentuin Ravesteyn in de buurt. Hier zijn elk jaar weer nieuwe tentoonstellingen te vinden.

Strandpark Duynhille
Oude Nieuwlandseweg 11B
3253LL Ouddorp
Zuid-Holland


4. Roompot Ferienresort Bad Bentheim

Het enige buitenlandse park in de top 5 van beste vakantieparken van Roompot Vakanties. Ferienresort Bad Bentheim bevindt zich in Duitsland. Roompot zelf geeft het park een 8,5 en dat zegt zeker iets over de kwaliteit van het park. Op het park vind je vele luxe villa's gegroepeerd in hofjes. Het is een groot uitgestrekt park en mooi ruim opgezet.

Verblijf

Het park heeft maarliefst 18 verschillende type huizen die vrijstaan of geschakeld zijn. In de villa's kunnen 4 tot 14 personen overnachten. De vrijstaande villa's zijn er in 4-, 5-, 6-, 7-, 9-, 10-, 12- en 14-persoonstypen. De geschakelde zijn voor 4, 6 en 8 personen. Naast gewone villa's zijn er ook kindervilla's te huur die beschikken over een campingbadje, kinderstoel en box. Ook hebben deze villa's extra speelgoed om de kinderen te vermaken.

Faciliteiten

Het park beschikt over een receptie en een supermarkt. Ook zijn er drie restaurants, een buffetrestaurant, een à la carte restaurant en een eetcafé. Er is een indoor speeltuin en er zijn ook speelveldjes buiten. Voor de volwassenen is er genoeg recreatie. Je kunt midgetgolfen op het park, maar ook bowlen op de bowlingbanen. Wil je erop uit trekken? Dan zijn er ook fietsen te huur op het park.

Omgeving

Ferienresort Bad Bentheim ligt in de Nedersaksen. Het is een glooiend en bosrijk gebied. Naast het park vind je een zwembad met saunagelegenheid. Wandelen en fietsen is leuk tijdverdrijf in de omgeving van het park. Bezoek ook eens de steden Münster en Osnabrück.

Ferienresort Bad Bentheim
Gut Langen 3
48455 Bad Bentheim
Duitsland


5. Roompot Marinapark Volendam

Marinapark Volendam bevindt zich aan het IJsselmeer en heeft een haven en een strandje. Het park is geheel gebouwd in Volendamse stijl. Volgens Roompot Vakanties zelf is het park een 8,3 waard. Er zijn genoeg typisch Hollandse dingen te doen in de omgeving. Je waant jezelf in het buitenland, want hier vind je de meeste buitenlandse toeristen.

Verblijf

Op het park vind je negen verschillende verblijfsmogelijkheden. Er kunnen 4 tot 12 personen overnachten in de vakantieverblijven. Allen zijn in Volendamse uitstraling. Vrijstaande woningen heb je er niet. Alle huisjes zijn geschakeld en zelfs op elkaar gebouwd. De meeste vakantiewoningen hebben een open keuken. Het interieur is geheel in lichte kleuren, veelal wit, en de kleur blauw. De huizen beschikken over weinig slaapkamers, waardoor er vaak veel mensen op één kamer slapen.

Faciliteiten

Op het park vind je een supermarkt en een restaurant. Ook zijn er een overdekt zwembad en een strand te vinden. Er zijn speeltuinen en een recreatieprogramma met Koos Konijn. Op het park zijn ook een kuur- en beautycentrum aanwezig.

Omgeving

In de omgeving is genoeg te beleven. Neem een kijkje in de jachthaven of ga zwemmen aan het strand. Ook het bezoeken van Volendam kun je op je lijstje zetten als je overnacht op Marinapark Volendam. Daarnaast zijn grote steden als Amsterdam in de buurt. Ga eens kijken in het Rijksmuseum of het Anne Frank Huis. Voor de kinderen is Nemo in Amsterdam een educatief uitstapje.

Marinapark Volendam
Pieterman 1
1131PW Volendam
Noord-Holland
© 2015 - 2024 Anteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bungalow: Vakantieparken in Nederland (Center Parcs, Landal)Vakantieparken - Vakantie in Nederland (zomer), waaronder in Center Parcs, Landal Greenparks en Hoogenboom vakantieparke…
Goedkoop naar een bungalowparkGoedkoop naar een bungalowparkWanneer je een weekend of voor een langere periode een vakantiebungalow wilt huren, kun je terecht bij een aantal grote…
Soorten vakantieparken in NederlandSoorten vakantieparken in NederlandNederland kent honderden vakantieparken van vele verschillende aanbieders. De laatste jaren is het ook weer een nieuwe t…

Srebrenica bezoekenSrebrenica bezoekenDe naam "Srebrenica" klinkt velen bekend in de oren en niet met positieve gedachten. Waarom zou je een dergelijke ramppl…
Wonen en werken in Dublin, IerlandWonen en werken in Dublin, IerlandDublin heeft zich in de 21ste eeuw ontwikkeld tot toegangspoort tot Europa voor veel Amerikaanse multinationals, waarond…
Bronnen en referenties
  • https://www.roompot.nl/informatie/over-roompot/over-ons/
  • https://www.roompot.nl/vakantieparken/nederland/limburg-nl/residence-klein-vink/?fh_location=//roompot/nl_NL/site%3E{1}/tab_id%3E{1}/park_filter=555849
  • https://www.roompot.nl/vakantieparken/nederland/overijssel/vakantiepark-hellendoorn/?fh_location=//roompot/nl_NL/site%3E{1}/tab_id%3E{1}/park_filter=556575
  • https://www.roompot.nl/vakantieparken/nederland/zuid-holland/strandpark-duynhille/?fh_location=//roompot/nl_NL/site%3E{1}/tab_id%3E{1}/park_filter=557593
  • https://www.roompot.nl/vakantieparken/duitsland/nedersaksen/ferienresort-bad-bentheim/?fh_location=//roompot/nl_NL/site%3E{1}/tab_id%3E{1}/park_filter=552231
  • https://www.roompot.nl/vakantieparken/nederland/noord-holland/marinapark-volendam/?fh_location=//roompot/nl_NL/site%3E{1}/tab_id%3E{1}/park_filter=552225
Anteur (147 artikelen)
Laatste update: 03-01-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.