Liften - Enkele tips

Liften kan een leuke manier zijn om een reis te maken, of om gewoon van A naar B te gaan. Om de kansen op het krijgen van een lift te vergroten, kan een kleine voorbereiding een groot verschil maken. Zo kan bijvoorbeeld het dragen van een zonnebril behoorlijk tegen je werken. Hier zijn hier enkele tips op een rijtje gezet. Tips liften
  • Let op je persoonlijke verzorging. Ook al heb je ’s nachts in een bos overnacht, je kunt nog steeds je tanden poetsen en deodorant gebruiken.
  • Lach! Ook al zit het soms tegen, blijf lachen! Iedere auto is weer een nieuwe kans. Soms keren automobilisten voor je om, of pikken ze je alsnog op als ze een uur later weer over dezelfde weg rijden. Blijf dus altijd netjes en maak nooit boze gebaren.
  • Draag geen zonnebril. Oogcontact maken is erg belangrijk.
  • Zorg dat al je spullen in een tas passen. Dan ben je het meest mobiel. Draag je portemonnee en paspoort op je lichaam. Mocht een auto wegrijden met je tas in de achterbak, de kans hierop is bijna nihil, dan heb je in ieder geval je belangrijkste spullen nog.
  • Toon een bord met je bestemming. Dit is niet noodzakelijk, wel handig. Ook is het comfortabeler op te zitten dan nat gras.
  • Zit je bij iemand in de auto, zet niet zomaar je koptelefoon op en ga ook niet bellen.

Een stukje etiquette

Wanneer er iemand je stopt en je uitnodigt om mee te rijden in zijn of haar auto is wel zo netjes om je als een goede gast te gedragen. Deze mensen geven je een gratis ritje, het minste dat je voor ze terug kunt doen is open te staan voor een gesprek.

In de auto

Veel mensen rijden dagelijks alleen in hun auto en vervelen zich nogal met alleen hun radio. Een beetje gezelschap wordt dan gewaardeerd. Ben je niet zo spraakzaam, bereid dan een aantal zinnetjes voor over jezelf en je bestemming en waar je bent geweest etcetera. Naarmate je meer lift merk je dat veel gesprekjes op elkaar zullen lijken. Het is een goede oefening in spontaniteit. Daarnaast zal je af en toe echt heel interessante mensen tegenkomen. Ook al ben je misschien niet geïnteresseerd in voetbal, probeer er toch wat over te weten te komen, want dat is wereldwijd een geliefd onderwerp en een ijsbreker! Op deze manier zal je de kans op een auto die voor je stopt aanzienlijk vergroten en ook zal de sfeer tijdens de rit prettiger zijn.

Liften in paren

Met meerdere mensen liften kan soms lastig zijn, uiteraard zijn er minder auto’s die plek voor twee hebben en ook voelen sommige mensen zich minder gemakkelijk met meerdere onbekenden in hun voertuig. Met meer dan drie mensen liften is meestal erg lastig, daarom zullen we ons hier beperken tot combinaties van twee.

Twee meisjes

Waarschijnlijk zullen veel auto’s stoppen, aan de ene kant door mensen met bijbedoelingen en aan de andere kant door mensen die zich bezorgd maken. In veel gevallen is dit niet de ideale vorm.

Twee jongens

Bereid je voor langer te moeten wachten. Probeer er vriendelijk en onschuldig uit te zien. Veel mensen zullen wat voorzichtiger zijn met jullie mee te nemen.

Jongen en een meisje

Dit is bij liften meestal de beste combinatie en tevens een goede compromis tussen lift-gemak en veiligheid. Tegelijk is het ook een leuke manier om elkaar als paartje, of als vrienden, beter te leren kennen.
© 2012 - 2024 Ralphm, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakanties voor mensen met een licht verstandelijke beperkingU heeft vast wel eens gedacht, kon ik maar op vakantie. Kon mijn kind maar op vakantie. Konden we zelf maar eens een kee…
Liften, uw leven verrijken met gratis reizenLiften, uw leven verrijken met gratis reizenVeel mensen vinden liften een eng idee. U stapt ook niet elke dag bij een vreemde in de auto. Het kan zijn dat u in het…
Geld besparen op vakantieGeld besparen op vakantieVakanties kunnen erg duur zijn en daarom is het raadzaam om geld te besparen op vakantie. Er zijn veel manieren om goedk…

All inclusive op vakantie of toch niet?Vakanties zijn vaak vooral zo lekker omdat alles voor u geregeld kan worden afhankelijk van uw boeking. Kiest u voor all…
Tips voor het slapen in een hostelTips voor het slapen in een hostelVan hostels kennen de meeste mensen alleen maar slechte verhalen, maar toch zijn er hostels waar je prima in kunt overna…
Ralphm (5 artikelen)
Gepubliceerd: 14-01-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.