Tips voor het slapen in een hostel

Tips voor het slapen in een hostel Van hostels kennen de meeste mensen alleen maar slechte verhalen, maar toch zijn er hostels waar je prima in kunt overnachten over de hele wereld. Toch is het goed om alert te zijn bij het boeken van hostels en het overnachten in hostels. Een artikel met tips om een fijn hostel te vinden om in te overnachten!

Wat zijn hostels?

In een hostel kun je overnachten en in tegen stelling tot een hotel slaap je met meerdere mensen op één kamer en deel je met hen de sanitaire voorzieningen. De kamers van hostels kunnen variëren in het aantal bedden en in alleen vrouwen of een kamer met mannen en vrouwen. Toch zijn er ook hostels die kamers hebben voor twee personen en op deze manier kun je dus samen een kamer boeken en op kosten besparen, want een hotel is over het algemeen duurder. Hostels zijn er over de hele wereld en overal kun je dus redelijk goedkoop terecht.

Wie komen er in hostels?

In veel hostels komen vooral jongeren, dit vanwege de lage prijs. Ze verkiezen prijs boven privacy en zullen eerder een hostel boeken. In de grotere steden zitten de hostels meestal vol met jongeren die op stap gaan. In veel landen over de wereld zul je vooral ook jongeren tegen komen die aan het backpacken zijn. Ook tref je ouderen in hostels die net als jongeren de lage prijs verkiezen voor privacy.

Hoe een hostel boeken?

Reis je buiten het hoogseizoen dan kun je meestal wel terecht in hostels. Het van te voren boeken kan extra kosten opleveren! Er zijn diverse apps beschikbaar waarmee je snel en gemakkelijk een hostel kunt boeken. Ook via diverse websites kun je snel een hostel boeken, denk hierbij aan bijvoorbeeld hostelworld.com of hostelbookers.com. Dit zijn websites die hostels aanbieden over de hele wereld. Ook zijn via de apps en sites de referenties te zien van bezoekers die voor je zijn geweest.

Lekker slapen in een hostel

Voor mensen die niet gewend zijn om te slapen in een hostel, kan het de eerste nachten wennen zijn. Veel mensen hebben verschillende tijden van het naar bed gaan en zullen dus lawaai gaan maken. Toch leert de ervaring dat het vooral moet gaan wennen. Je kunt wel wat hulpmiddelen meenemen om beter te gaan slapen. Naast lawaai van het naar bed gaan, kom je ook snurkers tegen en mensen die spreken in hun slaap. Het beste is om goede oordopjes aan te schaffen voor vertrek. Zorg voor goede oordopjes en bezuinig daar niet teveel op als je veel nachten gaat slapen in hostels. Het is mogelijk om oordopjes te laten maken voor je oren of oordopjes aan te schaffen van bijvoorbeeld Alpine Sleepsoft. Deze laatste oordopjes kun je aanpassen aan je oren en je voelt ze zitten in je oren.

Waar op letten in een hostel?

Het hangt af van je eigen wensen waarop je moet letten in een hostel. In veel landen is het niet gebruikelijk dat er warm water uit de douche komt, dus let goed op! Het is handig om te vragen of je eerst de kamer kunt zien als je niet van te voren hebt geboekt. Zo zie je in één oogopslag hoe de bedden zijn, hoe schoon de kamer is en wie er overnachten. Over het algemeen biedt een hostel beddengoed en een kussen aan. Zorg er ook voor dat je een slotje mee hebt, zodat je de spullen kunt opbergen en af kunt sluiten met een slotje. Aan te raden is een nummerslot, omdat het vaak voorkomt in hostels dat de sleutels opgesloten worden in de kast.

Slaap zacht, ook in een hostel!
© 2011 - 2024 Annfinance, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geschiedenis van hotelsGeschiedenis van hotelsDe geschiedenis van hotels gaat ver terug en er is erg veel ontwikkeling geweest. Het ontstond bij de eerste reizigers e…
De zeven meest bizarre hotels ter wereldDe zeven meest bizarre hotels ter wereldVan grote bollen die tussen de bomen hangen, tot een suite in een havenkraan.. Sommige hotels zijn méér dan ongewoon, ze…

Liften, de voor- en nadelen en het vinden van een goede plekDe laatste jaren kom je ze steeds minder tegen: lifters. Toch is het een mooie manier om iets van de wereld te zien. Hie…
Timesharing: wat koop je er mee?Een tiental jaar geleden werd timesharing erg populair. Zowel in de Verenigde Staten als Europa groeiden bedrijven die t…
Annfinance (119 artikelen)
Gepubliceerd: 24-12-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.