Vakantieveilingen vergeleken

Vakantieveilingen vergeleken Veilingen zijn er op allerlei gebied. Inboedels worden geveild maar ook huizen en auto's. Dus waarom geen vakantieveilingen. Het blijkt een succes in de vakantiemarkt. Het gaat niet om slecht verkoopbare vakantie-aanbiedingen maar om prima accommodaties. Alle soorten van vakanties worden geveild, van stedentrips tot kampeervakanties. Hoeveel concurrentie de reisbureaus ondervinden is niet precies bekend.

Wat zijn vakantieveilingen

In principe werken de verschillende vakantieveilingen op dezelfde manier. Er worden vakantieproducten aangeboden voor een minimaal bedrag. Aan de aanbieding zit een deadline, dat is het moment dat de aanbieding vervalt. Nu is het de kunst om het hoogste bedrag te bieden net voordat de aanbieding afloopt. Het is een beetje gokken.

Voorbeeld

Er wordt een stedentrip naar Londen aangeboden. Het startbedrag is bijvoorbeeld één euro. Dat lijkt je wel wat en je hebt al wat speurwerk verricht zodat je weet wat het ongeveer moet kosten inclusief de bijbehorende kosten als toeristenbelasting of andere lokale belasting. Je stelt voor jezelf een maximaal bedrag vast dat je ervoor over hebt om te betalen.

Account
Bij de meest websites moet je eerst een account aanmaken voordat je kunt gaan bieden. Dat is meestal je e-mailadres en om in te loggen heb je een wachtwoord nodig. Je ziet dat de aanbieding over een paar minuten afloopt want er loopt een klokje mee. Het laatst geboden bedrag zit onder wat jij ervoor over hebt.

Bieden

Nu is het de kunst om op het allerlaatste moment het bedrag te bieden wat je in je hoofd hebt. Een paar seconden later krijg je per e-mail een bericht van de aanbieder of jij het hoogste bod hebt gedaan. Is dat het geval dan ben jij de gelukkige. Besef wel dat je eraan vast zit want annuleren is er niet bij. Meestal wordt verlangd dat je het bedrag onmiddellijk overmaakt. Dat kan in de meeste gevallen met iDeal. Was er iemand met een hoger bod dan heb je deze keer pech. Geen nood, je hebt grote kans dat deze aanbieding op een ander tijdstip opnieuw wordt aangeboden.

Populair

Omdat het veilen van vakanties aan populariteit heeft gewonnen is het aantal aanbieders van veilingen op internet fors uitgebreid. Behalve alle soorten van vakanties worden ook andere zaken als concerten, wellness en cursussen geveild. Daarom een aantal vakantieveilingen uitgelicht.

Vakantieveilingen.nl
De website vakantieveilingen.nl heeft meer te bieden dan vakanties. Er worden ook onderwerpen als Beauty, bijvoorbeeld een fotoshoot, Dagje weg, en Specials, bijvoorbeeld veiling van de dag geveild. Iedere veiling start op één euro en sluit na een vooraf vastgestelde sluitingstijd. Nadat je bent ingelogd kun je gaan bieden.

Je kunt betalen via iDeal, creditcard of een eenmalige machtiging. Als de betaling is verwerkt, ontvang je per e-mail een waardebon met unieke boekingscode. Met deze code kun je het arrangement reserveren bij de aanbieder. Verder kun je een nieuwsbrief ontvangen.

Vakantieveilingen.nl maakt onderdeel uit van Emesa bv. Een andere bekende site is ActievandeDag.nl

Hotelkamerveiling.nl

Deze aanbieder veilt hotelkamers voor korte of langere tijd. Ook hier eerst inloggen en dan bieden. In principe werkt Hotelkamerveiling.nl op dezelfde manier als Vakantieveilingen.nl. Een product wordt bij de start voor een minimaal bedrag aangeboden en er loopt een klokje mee.

Je kunt betalen via iDeal en als de betaling is verwerkt ontvang je direct de digitale waardebon. Hotelkamerveiling is gevestigd in Rhenen en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Zelf samenstellen

MijnVakantiecoach is in opkomst. Je bepaalt zelf de bestemming en wat je ervoor wilt uitgeven. De vakantiecoach doet de rest zoals plannen, zoeken en boeken. Je hoeft zelf niet meer het internet af te struinen om de beste aanbieding te vinden. Jij bepaalt wat waar en hoe en de vakantiecoach doet de rest voor de meest gunstige prijs.

Het instapbedrag verschilt per aanbieding en er loopt geen klokje mee. Definitieve toewijzing gebeurt na goedkeuring van de veilingmeester. Degene met het hoogste bod krijgt een mail met de bevestiging. De kopers/huurders krijgen een bevestiging en rekening van het desbetreffende park of locatie waar de veiling is gewonnen. Het bedrag kan voor aankomst of bij
aankomst op het recreatiepark worden voldaan.
© 2010 - 2024 Bertvdw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantieveilingen. Hoe werkt het?Vakantieveilingen. Hoe werkt het?Vakantieveilingen is een website waar u een uitstekende vakantie (of een avondje uit) kunt winnen, door middel van veili…
Vakantieveiling: veilingen van vakantiesVakantieveiling: veilingen van vakantiesVakantieveilingen is het online bieden op vakanties, tickets voor concerten, avondjes uit of dagjes weg en nog veel meer…
Tips voor vakantieveilingenTips voor vakantieveilingenOp het internet zijn inmiddels meerdere websites actief die gericht zijn op het veilen van vakanties, hotelkamers en att…
Vakantie bieden, Bied en BoekVakantie bieden, Bied en BoekOp een vakantie bieden wordt steeds populairder. Er bestaan verschillende websites waarop je op een vakantie kunt bieden…

Hoe kun je goedkoper reizenHet is altijd spannend om nieuwe plaatsen te bezoeken, nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe culturen te ervaren. Maar re…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Tpsdave, Pixabay
  • Foto's: DeviantArt
Bertvdw (89 artikelen)
Laatste update: 15-02-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.