Europapark, het grootste attractiepark van Duitsland

Europapark, het grootste attractiepark van Duitsland Europapark is het grootste pretpark van Duitsland. Vanaf Eindhoven is het ongeveer 4 tot 5 uur rijden met de auto, maar u kunt ook kiezen voor een overnachting in bijvoorbeeld een hotel of op de camping. Het park is eigenlijk ook te groot om in één dag alles te kunnen doen. Het park is geschikt voor jong en oud en buitenom de vele attracties wordt het park ook erg goed onderhouden. Als u even wat anders wilt dan een attractie kunt u ook van één van de verschillende shows genieten.

Geschiedenis

Het park is in eigendom van de familie Mack. De familie ontwerpt en produceert zelf attracties waardoor ze de fantasie de vrije loop konden laten gaan in het eigen attractiepark. In het openingsjaar was het dan ook al een heus attractiepark alleen stond er uiteraard nog niet heel veel in. In 1982 kwam het eerste thema in het park, het Italiaanse gebied. In 1985 was Europapark het eerste attractiepark met een Bobbaan.

Attracties

Europapark heeft anno 2019 maar liefst 15 themagebieden waardoor het park voor elke leeftijd geschikt is. Bijna elk jaar wordt er wel een weer een attractie bijgebouwd. In het park vindt u ook één van de hoogste achtbanen van Europa 'Silver star'. Deze bereikt een hoogte van 73 meter en gaat 130 km/pu.

Bij de Nederlandse attractieparken blijft de kleding meestal nog aardig droog in de wildwaterbaan, maar verwacht dat niet bij de wildwaterbaan Fjord Rafting. Wilt u zich weer even thuis voelen? Er is ook een Nederlands themagebied met onder andere de attractie Piraten in Batavia. Bij sommige attracties is de wachtrij ook al bijna een beleving dankzij de decoratie en effecten.

Shows

Buitenom de attracties kunt u ook elke dag genieten van verschillende shows. Per dag kunt u kiezen uit zo'n 10 tot 20 shows. U zou er dus bijna een dag mee kunnen vullen. Kijk welke shows er zijn en welke u echt wilt zien. Het neemt namelijk wel wat tijd en beslag en op drukke dagen kan een show ook vol komen te zitten. Eén show is eigenlijk ook een beetje een attractie en dat is de 4D Cinama. Kijk niet alleen naar een film, maar beleef de film.

Horeca

In het Europapark vindt u vele mogelijkheden om te eten en/of drinken. De restaurants blijven echter alleen open als het park ook open is. u zult dus vroeg moeten avondeten als u wilt. In Duitsland spreekt niet iedereen Engels, probeer bij het bestellen in het Duits te praten of goed duidelijk te maken wat u wilt. Het park wordt ook zeer goed onderhouden waardoor u weinig overlast zult hebben van rondslingerend vuil.

Baby's

Er zijn verschillende ruimtes en voedingspunten voor baby's in het park te vinden. Bij de ingang kunt u tegen een kleine vergoeding een buggy huren, echter is het aantal beperkt. Er is ook een grotere ruimte genaamd HIPP Baby Service waar u kunt uitrusten, voeden of het kopen van babyvoeding.

Bij de meeste attracties kunt u ook gebruik maken van een baby-switch. U kunt dan één voor één in de attractie zonder achter in de rij aan te hoeven sluiten.

Overnachten

Aangezien u aan één dag eigenlijk niet genoeg heeft om het hele park te zien kunt u ervoor kiezen te overnachten in één van de vijf hotels. Alle hotels hebben vier sterren en u kunt gratis gebruik maken van het zwembad. Europapark beschikt ook nog over een gasthuis, een ingerichte blokhut, tipi of huifwagen of op de camping met uw eigen tent of caravan.

U kunt ook kiezen om te verblijven in het gasthuis of hotel in de buurt u zult vanaf daar wel de auto moeten nemen naar het park. Europapark ligt in het plaatsje Rust, waar buitenom het attractiepark, wat restaurants en supermarkten niet heel veel te doen is. Binnen twee uur rijden vanaf het park vindt u wel watervallen, een groot zwembad (Badeparadies) en grotten. Daarbij is de omgeving bergachtig en geschikt voor mooie wandelingen.

Openingstijden en prijzen

In het zomerseizoen is het park geopend van 9:00 tot tenminste 18:00 en in het winterseizoen van 11:00 tot 19:00. Het park is niet te vergelijken met één van de parken in Nederland, maar de prijs ligt ook wel wat hoger. Kinderen tot en met drie jaar hebben anno 2019 gratis toegang tot het park. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar en bezoekers boven de 60 betalen in de winter 39,50 en in de zomer van 2020 47,00, iedereen tussen de 11 en 60 betaalt in de winter 47,00 en in de zomer van 2020 55,00. Als u een kaart koopt voor twee dagen dan krijgt u korting op de totaalprijs. Het parkeren van de auto kost 7 euro tenzij u verblijft in een hotel.
© 2010 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Parc Astérix; pretpark ten noorden van ParijsParc Astérix; pretpark ten noorden van ParijsDenk je aan pretparken en Parijs, dan denk je vaak direct aan Disneyland Parijs. Een groot en wereldberoemd pretpark waa…
Phantasialand, Duits pretparkPhantasialand, Duits pretparkPhantasialand ligt niet heel ver van Nederland af en is erg leuk om een keer te bezoeken. Het pretpark is ook geschikt v…
Kerstmarkt in Kopenhagen: Tivoli GardensKerstmarkt in Kopenhagen: Tivoli GardensOp zoek naar iets anders dan een kerstmarkt in Nederland of Duitsland? Kopenhagen is al jaren een goed alternatief en me…
Moviepark DuitslandWanneer je alle attractieparken in Nederland al bezocht hebt en op zoek bent naar wat nieuws, kan Moviepark in Duitsland…

Parachutespringen, tandem of soloParachutespringen, tandem of soloParachutespringen is een onvergetelijke ervaring die veel mensen eens in hun leven mee willen maken. Om het nog beter te…
Een Landrover Defender Stationwagon reisklaar makenZelf je Landrover Defender expeditie-klaar maken voor een lange reis is mogelijk. Als je aan Afrika denkt zie je de reis…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Suissgirl, Pixabay
  • http://www.europapark.de/nl
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 28-09-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.