Singles vakanties Fox reizen: de kneuzigheid voorbij

Fox Reizen heeft met haar concept van SingleMaarNietAlleen een leidende marktrol. Ondanks de economische crisis heeft in 2009 al 20 procent meer alleengaanden een reis bij de organisatie geboekt. Naar verre bestemmingen, maar ook naar reizen binnen Europa. Maar wat zijn nu die single vakanties van SingleMaarNietAlleen van Fox? En waarom zijn de singlereizen van Fox zo populair?

Goed geregeld reizen waarbij veel van het land wordt getoond

Gek is dat overigens niet. De reizen van Single maar niet Alleen bieden naast goed gezelschap ook goede condities, waarbij de reiziger veel van een land kan ontdekken. Een kamer voor alleengebruik zit bij de prijs inbegrepen, dus niemand hoeft met een snurkende opbekende op de kamer. Opbloeiende liefdes zijn er niet zoveel zo is wel gebleken uit onderzoek, maar dat is ook niet de insteek van de vakanties. En ook niet van de reizigers zo heeft een steekproef ook wel uitgewezen. De deelnemers willen gewoon een leuke tijd hebben met mensen die ze nog niet kennen en willen er niet alleen opuit trekken.

Taboe op alleenreizen verdwijnt

Het feit dat steeds meer mensen zonder partner kiezen voor een vakantie alleen, geeft wel aan dat het taboe op alleen reizen zo langzamerhand aan het verdwijnen is. Wie bovendien één keer zo’n reis heeft gemaakt weet ook dat het niet eng is om alleen op stap te gaan. Door in een groep te functioneren is er toch altijd een achtervang en er is altijd wel iemand om als gezelschap te dienen. Bovendien biedt Fox zeer uiteenlopende singles reizen naar heel veel landen op de wereld. Binnen Europa zijn dat:
 • Kroatië
 • Finland
 • Griekenland
 • IJsland
 • Italië
 • Malta
 • Zweden

Afrika

 • Egypte
 • Marokko
 • Zuid-Afrika

Noord-Amerika

 • Florida
 • Het Wilde Westen

Midden- en Zuid-Amerika

 • Argentinië
 • Cuba
 • Costa Rica
 • Mexico
 • Peru
 • Suriname

Midden-Oosten

 • Jordanië
 • Israël

Azië

 • China
 • Indonesië en Bali
 • India en Nepal
 • Malesië
 • Nepal
 • Rusland
 • Thailand
 • Turkije
 • Sri Lanka
 • Vietnam

Veel verschillende reizen naar hetzelfde land

Het aanbod aan reizen is bovendien groot. Alleen al naar Thailand zijn diverse reizen te boeken die naar een bepaald deel van het land voeren (het zuiden of het noorden). De reis naar IJsland is een combinatiereis met New York. De reiziger verblijft eerst 4 dagen in het bijzondere IJsland en vliegt dan verder naar het mondaine New York om daar de hektiek van het leven daar aan zich voorbij te zien trekken. De reizen die Fox organiseert in het SingleMaarNietAlleen segment zijn overigens wel allemaal reizen waarbij de deelnemer veel van het land krijgt te zien. De reizen worden allemaal aangeboden als rondreizen, waarbij dus veel van het land wordt getoond. De reisleiders (in veel gevallen een Nederlandssprekende en een gids uit het eigen land) zijn daarbij over het algemeen erg kundig en kunnen dus de kennis over het land goed overdragen. De reizen zijn dus in ieder geval ook educatief verantwoord.

Alles is geregeld: van vervoer tot eten

Het prettige van de reizen is verder dat alles is geregeld bij Fox. In feite hoeft de reiziger alleen maar op tijd op Schiphol te staan en de rest wordt geregeld. Op de luchthaven van de bestemming worden de passagiers al opgewacht door de reisleider (met eventueel gids) en is het transport geregeld. Op de vakantie zelf hoeft de klant dus alleen maar dat te doen wat hij wilde, namelijk genieten. In de prijssom is veelal ook het eten inbegrepen, in ieder geval voor een deel van de dag. Dit drukt de kosten van de reiziger, hoewel de SingleMaarNietAlleen reizen niet echt goedkoop zijn. Het feit dat iedere reiziger een kamer voor alleengebruik heeft zal dat ook met zich meebrengen, maar de reissommen zijn in alle gevallen fors.

Niet in leeftijd ingedeeld en geen verdeling man/vrouw

Fox werkt niet met leeftijdscategorieën zoals andere singles organisaties wel doen. Dit betekent dus in veel gevallen een gemêleerd gezelschap waarbij mensen van begin 20 tot eind 60 meegaan. Ook wordt geen rekening gehouden met de verdeling man/vrouw. Op veel reizen is het aandeel vrouwen veel groter dan dat van de mannen. Waarschijnlijk denkt een deel van de heren nog steeds dat het wat "kneuzig" is om mee te gaan op zo’n reis. Overigens is dat de grootste misvatting die een mens maar kan hebben. De reizen van Fox SingleMaarNietAlleen zijn energiek, er wordt meer dan gemiddeld feest gevierd en de groepen bestaan vaak uit werkende mensen met een goede baan die wel wat te vertellen hebben en weten wat er in het leven te koop is. Daardoor is er in veel gevallen ook al heel snel een leuke dynamiek te vinden, waarbij vaak samen activiteiten worden ondernomen (deels omdat die in het programma zijn opgenomen, deels omdat mensen daar zelf voor kiezen). Naast het programma biedt Fox namelijk in alle gevallen ook vrije dagen of is het laatste deel van de reis vaak bestemd om uit te rusten. Dit is ook wel nodig, want de programma’s zijn over het algemeen redelijk vol. Er wordt veel gereisd, vroeg opstaan (na vaak een avond doorhalen) is bijna de regel en binnen een week tot twee weken krijgt de reiziger enorm veel informatie toegespeeld. Van een echte luie vakantie is dus geen sprake als iemand voor deze reisorganisatie kiest.

Vrijwilligerswerk doen: FeelGood

Bovendien is nieuw dat er een soort vrijwilligerswerk kan worden gekoppeld aan de reis. Met het zogenaamde FeelGood programma kunnen reiziger gedurende een aantal dagen van hun reis werken aan de opbouw van een land. Klusjes doen, kinderen onderwijzen of bezighouden in een derde wereld land zorgt ervoor dat reizigers daardoor ook nog iets kunnen betekenen in dat land.

Andere aanbieders van Singlesreizen zijn ondermeer:

 1. Koning Aap (Speciale singlesreizen op bepaalde data. Stellen mogen niet mee. Kamer op indeling of extra betalen voor een kamer alleen)
 2. Baobab (speciale vertrekdata voor mensen die alleen reizen. Kiezen voor indeling op een kamer met een onbekende of een toeslag voor een kamer alleen)
 3. Estivant (alleen reizen in Europa, met leeftijdscategorieën en er wordt gestreefd naar een gelijke man/vrouw verhouding)
 4. Cirkel Singlevakanties (veel kampeervakanties in Europa. Een paar rondreizen in Azië en Zuid-Amerika. Veelal wat goedkoper ook al door de accommodaties)
 5. One2gethertravel. Alleen reizen in Europa en het midden-Oosten. Mensen worden ingedeeld in leeftijdscategorie, dus een reis met twintigers bestaat ook alleen uit twintigers.
 6. Bradly. Veel korte tripjes en weekenden, maar ook bijvoorbeeld een dansvakantie op Cuba. Wel iets meer gericht op het ontmoeten van een partner. Vaak voor mensen van boven de 45. Veel in Europa, maar ook een paar reizen naar verre bestemmingen.
© 2009 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Met kinderen op vakantie als alleenstaande ouder?Met kinderen op vakantie als alleenstaande ouder?Wat zijn de mogelijkheden voor op vakantie gaan als je als alleenstaande ouder bent, ook wel eenoudergezin genoemd. Uit…
Goedkope cruises – Hoe vind je cruise aanbiedingen?Goedkope cruises – Hoe vind je cruise aanbiedingen?Wie wel eens een cruise heeft gemaakt, weet dat cruisevakanties erg duur kunnen zijn. Toch is het mogelijk om goedkope c…
Vakantiebank. Voorwaarden en informatie voor gratis vakantieVakantiebank. Voorwaarden en informatie voor gratis vakantieDe vakantiebank is speciaal in het leven geroepen voor mensen die nooit op vakantie kunnen. Stichting Vakantiebank biedt…

Alles wat je wilt weten over hotelsAlles wat je wilt weten over hotelsHotels, je ziet ze altijd en overal. Er komen steeds meer soorten hotels bij, in verschillende vormen en maten. Ook de p…
Apart overnachten: boekenhotel en vuurtorenOvernachten tussen de Bedoeïnen in een grot in Tunesië of in een wigwam in het Westen van de Verenigde Staten is uiteraa…
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 10-11-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.