Goedkoop een reis boeken

Goedkoop een reis boeken Fantaseren over vakantie aan zonovergoten stranden, wie doet dat nooit? Maar vaak krijg je het al warm van de kosten. Wie slim is, kan met enkele simpele besparingstips behoorlijk op die kosten besparen. Hoe boek je jouw favoriete zonvakantie voor minder geld?

Vroegboekkorting

Wie het juiste moment kiest voor zijn boeking, kan daarmee heel wat euro’s besparen. In de wintermaanden bijvoorbeeld adverteren veel touroperators met aanzienlijke kortingen. Wie op dat moment reserveert, wordt beloond.

Last minute

Het kan ook voordelig zijn om te wachten op de last minutes. De last-minute-boeking is met name in trek bij reizigers die erg flexibel zijn met betrekking tot de periode of de bestemming. Weliswaar zijn last minute bestemmingen in de regel wat minder exotisch maar ze zijn wel aantrekkelijker geprijsd dan een arrangement met vroegboekkorting. Dikwijls gaat het om vliegtickets en hotelkamers die en masse werden ingekocht en die niet werden afgenomen.

Evenals reisbureaus stunten ook vliegmaatschappijen wel eens met lastminute kortingen. Aantrekkelijk voor de vakantieganger die niet gebonden is aan een bepaalde periode of bestemming. Wie avontuurlijk aangelegd is, gaat gewoon richting Schiphol en kiest daar het best geprijsde ticket naar een bruisende stad of zonbestemming.

Goedkope vliegtickets in tijden van crisis

Bij losse vliegtickets geldt het principe: hoe eerder geboekt, hoe lager geprijsd. Maar nu het economisch even tegenzit is het wellicht niet verkeerd om de boeking even uit te stellen. Vliegmaatschappijen raken hun tickets op dit moment immers niet goed kwijt, wat een prijsdrukkend effect heeft. Of die toestand nog lang aanhoudt, is natuurlijk onzeker.

Overigens kunnen in tijden van financiële crisis ook de lagere olieprijzen ertoe bijdragen dat vliegtickets wat goedkoper zijn. Maar wanneer die olieprijs zijn bodem heeft bereikt, is allerminst duidelijk. Wie aast op de goedkoopste vlucht, loopt net als elke speculant een zeker risico en kan bedrogen uitkomen.

Gunstige vertrektijden

Niet alleen het moment van boeken, maar ook het reistijdstip of de plaats van vertrek kunnen van invloed zijn op de prijs. Wie vliegt vanaf een kleinere luchthaven of opteert voor een extra overstap kan daarmee de prijs van het ticket laag houden. Het spreekt voor zich dat een vakantie in het hoogseizoen het duurst betaald wordt. Maar dat hoeft niet persé het hoogseizoen in Nederland te zijn. Ook het hoogseizoen op de plaats van bestemming kan bepalend zijn.

Met name tijdens de schoolvakanties kan een dag vroeger of later vertrekken veel in prijs schelen. Vertrekken op een doordeweekse dag is bij georganiseerde reizen vaak voordeliger dan in de weekends. Zelfs binnen éénzelfde dag kunnen vliegprijzen behoorlijk afwijken. De donderdag- of vrijdagavond bijvoorbeeld is een populaire vertrektijd voor weekendtrips. In de avonduren betaal je daarom meer.

Shoppen op Internet

Ook bestaan er tijdens het shoppen voor een goedkope vakantiereis talloze internetsites die van pas kunnen komen . Toch ben je niet per definitie goedkoper uit bij een rechtstreekse aanbieder. Reisbureaus kopen vaak duizenden hotelovernachtingen in het groot in. En daar kunnen losse hotelboekingen op internetsites vaak niet mee wedijveren. Favoriete vakantiebestemmingen aan de Franse, Spaanse en Turkse stranden zijn daarom meestal goedkoper te boeken bij de touroperator.

Geld lenen voor vakantie. Verstandig?

Ofschoon het voor de aanschaf van een wagen, meubilair of elektronische apparaten niet ongebruikelijk is om een lening op te nemen, komt het steeds vaker voor dat consumenten ook hun jaarlijkse vakantie met een lening financieren. Maar terwijl je aan gefinancierde zaken als een auto tijdens het terugbetalen nog plezier beleeft, is de herinnering aan die zonvakantie allang vervaagd, terwijl men toch nog maandelijks aan de lening betaalt. Juist een vakantie zou men daarom in principe alleen met eigen middelen moeten financieren.
© 2009 - 2024 Serkozy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vroegboekkorting voor een goedkope vakantie in 2021Vroegboekkorting voor een goedkope vakantie in 2021Meivakantie boeken, herfstvakantie, kerstvakantie boeken vroegboekkorting, uitverkoop, last minute? Wie vroeg zijn vakan…
Vroegboekkorting: goedkoop op vakantieVroegboekkorting: goedkoop op vakantieWil jij goedkoop op vakantie? Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de vakantie doorgaans is. Wat zijn nou eigenlijk preci…
Lastminute vakanties en vliegtickets: wat, hoe en waar?Lastminute vakanties en vliegtickets: wat, hoe en waar?"Lastminute" of "last minute" is een begrip in de reiswereld. In dit artikel wordt uitgelegd wat lastminute vakanties en…
Online een last minute vakantie boeken: hoe pak je het aan?Online een last minute vakantie boeken: hoe pak je het aan?Een last minute vakantie boeken is zeer in trek. Indien je lang kan wachten alvorens je je reis gaat boeken, dan kun je…

Apart overnachten: boekenhotel en vuurtorenOvernachten tussen de Bedoeïnen in een grot in Tunesië of in een wigwam in het Westen van de Verenigde Staten is uiteraa…
Met de auto op vakantieMet de auto op vakantieDe zomervakantie staat voor de deur en vele mensen maken zich op om in de auto te stappen en naar het zuiden te rijden o…
Bronnen en referenties
Serkozy (1.241 artikelen)
Laatste update: 18-01-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.