De Phi Phi-eilanden in Thailand

De Phi Phi-eilanden in Thailand De Phi Phi-eilanden met helderblauw water, witte zandstranden, tropische vegetatie en de koraalriffen zijn echt eilanden voor op de bucketlist. Je kunt ervoor kiezen om een dagtrip naar een van de eilanden te maken of zelfs te overnachten op het Koh Phi Phi Don-eiland. Op deze manier is het mogelijk om een keer het ultieme Bounty-gevoel te ervaren. Verder zijn er anno 2017 nog steeds geen wegen op de eilanden gebouwd. Hierdoor moet alles met de boot of te voet afgelegd worden.

Phi Phi-eilanden

Deze eilanden bevinden zich in de Andaman Zee, dichtbij de kust van Phuket in Thailand. In de jaren 90 van de vorige eeuw werd deze eilanden alleen bezocht door de avontuurlijke reizigers, maar tegenwoordig is het een van de populairste bestemmingen van Thailand. Deze populariteit is mede te danken aan het verschijnen van de de film The Beach in 2000. De naam Phi Phi is afgeleid van 'Pulau Api-Api' uit het Maleisisch en verwijst terug naar de mangrovebossen uit het verleden.

De Phi Phi-eilanden zijn vanwege de vele koraalriffen een geweldige plaats om te snorkelen en te duiken. Vanaf de stranden kan je gemakkelijk naar mooie plekken om te snorkelen toe zwemmen. Met de boot zijn ook bijzondere duiklocaties zoals een gezonken schip (King Cruiser wrak) en kleurrijke koraalriffen met vissen goed te bereiken.

Tsunami

Op 26 december 2004 heeft een enorme tsunami de Phi Phi-eilanden verwoest. De vloedgolven waren tussen de 3 en 6,5 meter hoog en er kwamen maar liefst 2.000 van de 10.000 mensen op het eiland om. Volgens de lokale bevolking zijn dit er eigenlijk nog veel meer. Na de tsunami zijn alle restaurants, hotels, infrastructuur, etc. van de eilanden weer opnieuw opgebouwd. In 2005 is er zelfs een alarmsysteem gebouwd die de toeristen en de lokale bevolking op tijd waarschuwt voor een tsunami.

Eilanden

De Phi Phi-eilanden bestaan uit zes eilanden ten zuidwesten van Thailand. De twee meestbezochte eilanden zijn Koh Phi Phi Don en Koh Phi Phi Leh. De overige vier eilanden zijn slechts een aantal rotsen die boven de zee uitkomen. De eilanden werden in 1983 toegevoegd tot een nationaal park van de provincie Krabi in Thailand.

Koh Phi Phi Don

Dit is het grootste eiland van de archipel en overigens ook het enige eiland dat bewoond wordt. De oppervlakte is ongeveer 28 vierkante kilometer, de lengte 8 km en de breedte zo'n 3,5 km. Eigenlijk bestaat dit eiland uit twee kleinere eilanden die verbonden worden door een smalle strook van zand. In dit deel van het eiland bevinden zich ook de meeste accommodaties en restaurants. Om te ontsnappen aan deze drukte kan je ook overnachten in de kleinere baaien in het rustigere noorden van het eiland. Een leuk bijkomend voordeel is dat de accommodaties hier een stuk goedkoper zijn.

Een leuke bezienswaardigheid van dit eiland is het uitzichtpunt. Na een steile klim zal je een geweldig uitzicht krijgen over het eiland, de zee en de zandstrook van 140 meter lang. Ook bevindt zich op dit eiland nog Monkey Bay, wat zoals de naam het al zegt de woonplaats van vele brutale apen is.

Bron: Eulinky, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Eulinky, Flickr (CC BY-2.0)
Koh Phi Phi Leh
4 km van het eiland Koh Phi Phi Don ligt Koh Phi Phi Leh. Hoewel dit eiland niet bewoond is wordt het toch vaak bezocht door toeristen. De totale oppervlakte van het eiland is 6 vierkante kilometer, de lengte 3 km en de breedte 1 km. Dit eiland is populair om zijn rol in de film The Beach en de geweldige locatie om te snorkelen. Het strand Maya Bay waar de film The Beach ook is opgenomen is wordt daarom ook door veel toeristen bezocht. Aangezien er niet op het eiland overnacht mag worden zijn de faciliteiten ook erg beperkt, er is alleen een toilet en een kraampje voor snacks op dit eiland aanwezig. Andere bezienswaardigheden zijn de grotten en de Viking Cave met prehistorische muurschilderingen.

Het weer

Het is gedurende het hele jaar tropisch warm, de temperatuur is maar zelden lager dan 27 graden. Wel is het weer erg onvoorspelbaar op deze eilanden. Tijdens het regenseizoen in de zomer kan de zon namelijk ook gewoon een week lang schijnen. Hieronder een globaal overzicht van het weer in verschillende maanden van het jaar.
 • November - maart: Het weer in deze maanden is prima, het regent weinig. De gemiddelde temperatuur in deze periode is zo'n 30-32 graden
 • April - mei: Erg warm en vochtig. De temperatuur kan in deze periode oplopen tot de 38 graden.
 • Juni - oktober: Veel kans op regen, maar ook zeker droge perioden. De gemiddelde temperatuur in deze periode is ongeveer 30 graden.

Reizen naar de Phi Phi-eilanden

Via Phuket zijn de eilanden het snelst te bereiken. Wanneer je vanuit Nederland reist zal je eerst naar de hoofdstad van Thailand Bangkok moeten vliegen. Vervolgens moet je verder met het vliegtuig of de expressbus naar de plaats Phuket. Vanuit deze haven is het nog ongeveer twee uur varen naar de Phi Phi-eilanden. Ook is het mogelijk om vanuit de havens van Krabi, Ao Nang en Ko Lanta te vertrekken naar de Phi Phi-eilanden. De boten vanuit de haven van Krabi varen het hele jaar door. De boten vanuit Ao Nang en Ko Lanta varen daarentegen alleen in het hoogseizoen.
© 2017 - 2024 Anoukk24, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Koh Lipe; prachtig snorkelen in ThailandKoh Lipe; prachtig snorkelen in ThailandKoh Lipe (Ko Lipe) is een klein eiland, gelegen voor de Andamaanse kust van Thailand. Dit eiland staat bekend om zijn ui…
De mooiste plekken van Thailand: De Phi Phi eilandenDe Phi Phi eilanden worden door vele als de mooiste plekken van Thailand beschouwd. In de meeste reisfolders over Thaila…

Cruisen met Phoenix Reisen uit DuitslandCruisen met Phoenix Reisen uit DuitslandHet Duitse Phoenix Reisen GmbH werd in 1973 door Johannes Zurnieden opgericht. Ze hielden zich eerst bezig met (korte) v…
Volop genieten met een klein vakantiebudgetVolop genieten met een klein vakantiebudgetRond de tijd dat de vakantie weer gepland wordt laait in menig gezin de discussie op over wat het volgende vakantiedoel…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Chris From Falmouth, UK, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Beach
 • http://www.backpackeninazie.nl/backpacken-thailand/koh-phi-phi/
 • http://www.rondreis.nl/rondreis-thailand/koh-phi-phi/
 • http://www.reisdoorthailand.nl/eilanden/eilanden1/ko-phi-phi
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Phi_Phi-eilanden
 • http://www.travellust.nl/maya-bay-thailand/
 • Afbeelding bron 1: Eulinky, Flickr (CC BY-2.0)
Anoukk24 (5 artikelen)
Gepubliceerd: 01-03-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.